reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Gratuluje! Gdybym miała obecnego męża w Twoim wieku też bym się zdecydowała szybciej na dziecko ;)

I absolutnie nie "wkładam" wszystkich do jednego worka tylko podałam przykład osób z mojego otoczenia:)
Wiadomo, że istnieje wyjątek od reguły, w żaden sposób nie poczułam się urażona :D
Ale ja zawsze byłam do przodu od rówieśników bo mam o 14 lat starsze rodzeństwo, więc mało przebywałam z rówieśnikami, może to ma jakiś wpływ.

reklama
Gratuluje! Gdybym miała obecnego męża w Twoim wieku też bym się zdecydowała szybciej na dziecko ;)

I absolutnie nie "wkładam" wszystkich do jednego worka tylko podałam przykład osób z mojego otoczenia:)
My mamy 36 i 38 I nìe żałujemy że się wcześniej nie zdecydowaliśmy.Przezylismy razem 11 lat,popodrózowaliśmy sobie po świecie i teraz przyszła pora na dzidzie.

A według mnie nie ma jednego odpowiedniego wieku na zostanie rodzicami.. Przecież każdy inaczej dorasta, zbiera doświadczenie, jest w różnym miejscu w życiu.. A takie dyskusje mogą się jednak okazać krzywdzące dla niektórych..
Calkowicie sie zgadzam. Nie wspominając już o tym, że nie zawsze możemy zostać rodzicami wtedy kiedy chcemy. Wg statystyk 20% par ma problem z plodnoscia i niektórym doczekanie się potomstwa zajmuje lata.

A według mnie nie ma jednego odpowiedniego wieku na zostanie rodzicami.. Przecież każdy inaczej dorasta, zbiera doświadczenie, jest w różnym miejscu w życiu.. A takie dyskusje mogą się jednak okazać krzywdzące dla niektórych..
Nie przesadzajmy, że Nasze dyskusje są krzywdzące :) to luźne gaduchy. Nikt tu nic do nikogo nie ma :) ja zazdroszcze Wam kochane, że jesteście przed 30 i gdybym mogła cofnąć trochę czas to zdecydowalibysmy sie odrobinę wcześniej, bo czuje juz po sobie, ze siły sa po 30 troszke inne :) głównie chodzi mi o sen. Potrzebuję go niestety wiecej by czuc sie zdrowo i tu wiem, ze bede chodzic do tyłu po nieprzespanych nocach :) przed 30 było mi po prostu łatwiej te noce zrywać 😂

Nie przesadzajmy, że Nasze dyskusje są krzywdzące :) to luźne gaduchy. Nikt tu nic do nikogo nie ma :) ja zazdroszcze Wam kochane, że jesteście przed 30 i gdybym mogła cofnąć trochę czas to zdecydowalibysmy sie odrobinę wcześniej, bo czuje juz po sobie, ze siły sa po 30 troszke inne :) głównie chodzi mi o sen. Potrzebuję go niestety wiecej by czuc sie zdrowo i tu wiem, ze bede chodzic do tyłu po nieprzespanych nocach :) przed 30 było mi po prostu łatwiej te noce zrywać 😂
Co do snu to mam tak samo jak Ty i boję się tych zerwanych nocy:) jeszcze 5 lat temu pracowalam po 12h (6-6), czasem w weekendy też i bywało, że po pracy bralam szybki prysznic, ogarnialam sie i na impreze ze znajomymi, bo akurat byl weekend, powrot o 3-4 rano, zero snu i znow do pracy na 6 rano :D teraz w zyciu bym tak nie zrobila :D kaca tez juz ciezko przechodze. Jak w lutym po 2 lampkach wina miałam mega kaca, stwierdziłam, że już jestem za stara na picie i rzuciłam alko całkowicie;p no a potem w maju ciaza. Boże, mam niecale 31 lat, to co będzie potem? 😂

reklama
Nie przesadzajmy, że Nasze dyskusje są krzywdzące :) to luźne gaduchy. Nikt tu nic do nikogo nie ma :) ja zazdroszcze Wam kochane, że jesteście przed 30 i gdybym mogła cofnąć trochę czas to zdecydowalibysmy sie odrobinę wcześniej, bo czuje juz po sobie, ze siły sa po 30 troszke inne :) głównie chodzi mi o sen. Potrzebuję go niestety wiecej by czuc sie zdrowo i tu wiem, ze bede chodzic do tyłu po nieprzespanych nocach :) przed 30 było mi po prostu łatwiej te noce zrywać [emoji23]
Dokladnie! I nikt tu nikomu nie dowala, tylko dzieli sie spostrzeżeniami lub doswiadczeniami. Ile kobiet tyle gustow i odmiennych zdań takze luzik.

Do góry