reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jakie macie opibie na temat butelek tomme tippee czy avent?

Ja miałam avent przy starszym, kuzyna żona tez używa wiec i ja kupiłam cały zestaw butelek. Za podgrzewaczem tez patrzę z tej firmy.

Dziewczyny kokon niemowlęcy ??? To jest przydatne ??? Widzę, ze co bliźniaki to trzymają malutkie w kokonach i nie wiem czy to jest fajne czy zbędny wydatek 🤔

Ja miałam avent przy starszym, kuzyna żona tez używa wiec i ja kupiłam cały zestaw butelek. Za podgrzewaczem tez patrzę z tej firmy.

Dziewczyny kokon niemowlęcy ??? To jest przydatne ??? Widzę, ze co bliźniaki to trzymają malutkie w kokonach i nie wiem czy to jest fajne czy zbędny wydatek [emoji848]
Ja odpuszczam bo sie boje smierci lozeczkowej.

Dziewczyny kokon niemowlęcy ??? To jest przydatne ??? Widzę, ze co bliźniaki to trzymają malutkie w kokonach i nie wiem czy to jest fajne czy zbędny wydatek 🤔
Co do kokonow to ja bym nie kupowała, bo czytałam opinie ortopedow i fizjoterapeutów, że to niedobrze jak dziecko jest tak skrepowane, zwłaszcza na jego bioderka, ale akurat mama już kupiła małemu, więc może będę używać, trudno powiedziec. Siostra kupiła przy pierwszym dziecku i mówi, że użyła z 5 razy.

Co do kokonow to ja bym nie kupowała, bo czytałam opinie ortopedow i fizjoterapeutów, że to niedobrze jak dziecko jest tak skrepowane, zwłaszcza na jego bioderka, ale akurat mama już kupiła małemu, więc może będę używać, trudno powiedziec. Siostra kupiła przy pierwszym dziecku i mówi, że użyła z 5 razy.
Sorki, pomyliłam z rozkiem 😂😂

Sorki, pomyliłam z rozkiem 😂😂
Ja byłam pewna, że z otulaczem ;) Aczkolwiek moja mloda uwielbiała być spowijana kocykiem na samym początku, chociaż ja i tak robiłam to dość luźno.
Jak córka była mała to jeszcze kokonów nie robili, teraz mnie kusi bo to chyba trochę jest jak obkładanie kocykami albo poduszkami żeby dzieć nie spadł np z kanapy? Przynajmniej ja to w takiej funkcji widzę, że organicza dziecku możliwość np. sturlania się z łóżka, ale jednocześnie to te kokony chyba dość małe są?

Ja byłam pewna, że z otulaczem ;) Aczkolwiek moja mloda uwielbiała być spowijana kocykiem na samym początku, chociaż ja i tak robiłam to dość luźno.
Jak córka była mała to jeszcze kokonów nie robili, teraz mnie kusi bo to chyba trochę jest jak obkładanie kocykami albo poduszkami żeby dzieć nie spadł np z kanapy? Przynajmniej ja to w takiej funkcji widzę, że organicza dziecku możliwość np. sturlania się z łóżka, ale jednocześnie to te kokony chyba dość małe są?
No właśnie, ja przy córce 7 lat temu też nie miałam, chyba w ogóle tego nie było. Teraz dostałam od siostry i właśnie planuję to używać na kanapie w ciągu dnia

Ja kokon kupiłam dla starszej córki i uważam, że fajny gadżet, na pewno nie niezbędny, ale mi sie przydał jak jechaliśmy w odwiedziny gdziekolwiek to Mała miała już swoje znany miejsce. Plus właśnie nie bałam się, że mi się wyturla:)

reklama
Do góry