reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja tez chłopiec 🥰
Dziewczyny które już miały CC, co zabrać do szpitala ? Różni się to czymś od porodu naturalnego jeżeli chodzi o podkłady, majtki poporodowe itp?

Ja tez chłopiec [emoji3059]
Dziewczyny które już miały CC, co zabrać do szpitala ? Różni się to czymś od porodu naturalnego jeżeli chodzi o podkłady, majtki poporodowe itp?
To od Twojego szpitala zalezy czego sobie życzą. Na pewno podstawowe to koszule do porodu z 3 szt. Podklady, podpaski, pamperdy, chusteczki

To od Twojego szpitala zalezy czego sobie życzą. Na pewno podstawowe to koszule do porodu z 3 szt. Podklady, podpaski, pamperdy, chusteczki
Chodzi mi raczej z doświadczenia co wam się przydało dla samej siebie do porodu przez CC, a co nie. Wiadomo, że szpital ma swoją listę, ale czasem coś było przydatne a nie było tego na liście. Jakieś kosmetyki itp.

reklama
Chodzi mi raczej z doświadczenia co wam się przydało dla samej siebie do porodu przez CC, a co nie. Wiadomo, że szpital ma swoją listę, ale czasem coś było przydatne a nie było tego na liście. Jakieś kosmetyki itp.

nie wiem jak po cc, ale ogólnie po porodzie raczej bardzo chce się pić, a ciężko od razu się wyprostować do normalnej butelki więc polecam zgrzewke wody w butelkach z dziubkiem. Poza tym pamietam, że okropnie żałowałam, ze nie wzięłam grubaśnych skarpet, bo miałam tak zimne stopy po porodzie, że nie mogłam spać.
Poza tym jeśli nastawiasz się na karmienie piersią to polecam od razu zabrać ze sobą jakąś maść na pękające brodawki np purelan, oczywiście laktator i ewentualnie kapturki do karmienia.
Dla dziecka od razu jeśli szpital nie wymaga i tak krem chroniacy przed odparzeniami. Ja jestem zdania, że lepiej zapobiegac niz leczyc i to jeszcze takie małe bobasy.
To tak z tego co mi się na szybko przypomniało

I u mnie też dziewcznka :)

Do góry