reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A w jakim szpitalu i mieście będziesz rodzic? Może któraś z dziewczyn też skorzysta bo szukają gdzie wogole wpuszczają mężów bo teraz to jak ze świecą ich szukać.
Łubinowa w Katowicach. Tylko tam nie przyjmują ciężkich przypadkowo więc dziecko i matka muszą być zdrowe, bo nie mają SORu dla noworodków, ani innych oddziałów

reklama
Ceny kosmiczne jak na ciucholand.
Dzisiaj 24+2 🙂
Szyjkę sprawdza na każdej wizycie na fotelu i mierzy na usg

Dziewczyny tak mnie bolą więzadła 😱 masakra jakaś żadna pozcja nie jest dobra do leżenia 😕

Szukam ostatnio kombinezonikow, jednakowych jasnych ale póki co w sklepach nawet na necie szału nie ma 😒 ciekawe kiedy dodadzą cos fajnego. Z rozmiarami tez nie wiem co robić, wydaje mi się ze muszę kupić 56 ale będę musiała pewnie później dokupić rozmiar większe bo jak się urodzą to w 56 przypuszczam ze wpadną ale po 3 miesiącach dalej będzie zima i juz mogą mieć problem ze zmieszczeniem się 😊
Ja mam taki z hm kupilam uzywany..
Co mozna go zamknac jak spiworek i rozdzielic tak ze beda nóżki oddzielnie mysle ze spokojniee starczy na cala zime.. niby 56 a taki z zapasem

Wow dosc ryzykowne, nie musi byc Sor tylko neonatologia lub intensywna terapia.
Jest to jeden z najlepszych szpitali na śląsku, fundacja rodzić po ludzku również go poleca, więc jestem spokojna.

A można spytać ile kosztuje tam CC?
Tam wygląda to tak, że trzeba się zgłosić do ich lekarza (300zł) oraz anestezjologa (200zł) więc razem 500 zł, jeżeli ciąża rozwija się bezproblemowo to zakwalifikują nas do porodu i to koniec kosztów. Jeżeli masz przeciwskazania do porodu siłami natury, to musisz mieć ze sobą jakieś zaświadczenie żeby wykonali CC.
Inaczej trzeba rodzić u nich nie na NFZ i wtedy to kosztuje ok. 8 tysięcy, zależy jaki pakiet się wybiera, wtedy masz do wyboru czy SN czy CC.

Jest to jeden z najlepszych szpitali na śląsku, fundacja rodzić po ludzku również go poleca, więc jestem spokojna.

Tam wygląda to tak, że trzeba się zgłosić do ich lekarza (300zł) oraz anestezjologa (200zł) więc razem 500 zł, jeżeli ciąża rozwija się bezproblemowo to zakwalifikują nas do porodu i to koniec kosztów. Jeżeli masz przeciwskazania do porodu siłami natury, to musisz mieć ze sobą jakieś zaświadczenie żeby wykonali CC.
Inaczej trzeba rodzić u nich nie na NFZ i wtedy to kosztuje ok. 8 tysięcy, zależy jaki pakiet się wybiera, wtedy masz do wyboru czy SN czy CC.
No dla mnie fundacja to nie jest wyznacznik dobrej porodówki. Bardziej bym sie skupila na oddziałach. U nas prywatne CC to 6 tys, na NFZ nie mozna pobierac zadnej oplaty, no chyba, ze jakies ubranko. [emoji16][emoji16]

No dla mnie fundacja to nie jest wyznacznik dobrej porodówki. Bardziej bym sie skupila na oddziałach. U nas prywatne CC to 6 tys, na NFZ nie mozna pobierac zadnej oplaty, no chyba, ze jakies ubranko. [emoji16][emoji16]
szpital ma podpisaną umowę z NFZ w ramach której można rodzić normalnie, Jeżeli chce się mieć lepszy pakiet to wtedy się płaci i jesteśmy traktowani jako klienci VIP.
Nie będę rodziła w szpitalu, który nie odpowiada moim standardom, bo mają specjalne oddziały, skoro dziecko jest zdrowe i wszystko jest okej. CC będzie zaplanowana, więc nie nastawiam się, że coś pójdzie nie tak.

szpital ma podpisaną umowę z NFZ w ramach której można rodzić normalnie, Jeżeli chce się mieć lepszy pakiet to wtedy się płaci i jesteśmy traktowani jako klienci VIP.
Nie będę rodziła w szpitalu, który nie odpowiada moim standardom, bo mają specjalne oddziały, skoro dziecko jest zdrowe i wszystko jest okej. CC będzie zaplanowana, więc nie nastawiam się, że coś pójdzie nie tak.
To Twoja pierwsza ciąża?

reklama
Do góry