reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczyny, czy którejś z was powróciły bóle jak na okres po 20 tygodniu? Nie jakieś mocne, delikatne. Czy któraś z was ma od czasu do czasu twardniejący brzuch? Wizytę mam dopiero w środę, trochę panikuje, że szyjka się skraca, a może po prostu macica znów się rozciąga...
Czasem mam uczucie, że za chwilę dostanę @ :) ale podobno to normalne uczucie

Ja mam takie twardnienia juz bardzo długo, jedziemy na luteinie dwa razy dziennie dopochwowo - tak juz się przyzwyczaiłam do paprania 😩 ale szyjka za każdym razem jest ok. Tyle ze mnie jak na okres nie boli ale dyskomfort jest, ile razy w ciągu dnia tak masz ? Spokojnie oszczędzaj się, poleguj sobie i u gina od razu mu powiedz to zmierzy szyjkę.

Ja tak mam przeważnie 4-6 dni ciągiem w miesiącu, w poprzednim miesiącu w ogóle nie pojawiło się to uczucie, na ostatniej wizycie szyjka miała 4 cm i teraz trochę panikuje. Wizytę mam w środę i zobaczymy co lekarz powie. Rozmawiałam z położną i powiedziała, że po 20 tygodniu ciąży niby to normalne, bo macica wciąż się powiększa i dochodzą ćwiczenia macicy do porodu stąd to twardnienie brzucha, ale jest to moja pierwsza ciąża i martwię się. Od dwóch dni sobie leżę, nie przemęczam się i jest lepiej.

Hej dziewczyny, czy którejś z was powróciły bóle jak na okres po 20 tygodniu? Nie jakieś mocne, delikatne. Czy któraś z was ma od czasu do czasu twardniejący brzuch? Wizytę mam dopiero w środę, trochę panikuje, że szyjka się skraca, a może po prostu macica znów się rozciąga...
Dopiero znalazłam Twój wpis. Cała noc nie śpię od wieczora czułam
ból jak na okres , może nie był to silny ból ale taki dyskomfort. Dzidzia zaczęła szaleć w brzuchu jak nigdy i się przestraszyłam. Zaczęłam czuć częste parcie na pęcherz, wiec co 15 min do łazienki.
Później doszło twardnienie brzucha. Nie wiem czy sama Tego nie wywołałam bo dotykałam często czy jest miękki. Caly czas mam parcie na pęcherz ale boje się iść do łazienki bo za każdym razem wracam z twardym brzuchem.
Modlę się by dotrwać do rana i dzwonię do lekarza. Liczę, ze mnie przyjmie rano bo jak nie to zwariuje.

ból jak na okres , może nie był to silny ból ale taki dyskomfort. Dzidzia zaczęła szaleć w brzuchu jak nigdy i się przestraszyłam. Zaczęłam czuć częste parcie na pęcherz, wiec co 15 min do łazienki.
Później doszło twardnienie brzucha. Nie wiem czy sama Tego nie wywołałam bo dotykałam często czy jest miękki. Caly czas mam parcie na pęcherz ale boje się iść do łazienki bo za każdym razem wracam z twardym brzuchem.
Modlę się by dotrwać do rana i dzwonię do lekarza. Liczę, ze mnie przyjmie rano bo jak nie to zwariuje.

Daj znać co Ci lekarz powiedział

Dużo jest w ciucholandach.. zwlaszcza dla takich malych to jak nowe niektóre.
No najlepiej po lumpeksach pochodzić, uwielbiam tam buszować. Ja muszę dotknąć ubrania, a jak dla siebie to przymierzyć, więc net odpada. Na pewno będę małemu dużo tam kupowała, bo czasem fajne okazje się trafiają. Nie rozumiem dlaczego dla niektórych to wstyd ubranie z lumpa.

reklama

Pisz koniecznie jak się sprawy potoczyły.

Do góry