reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny które posiadają detektor tętna proszę o oponię czy warto? Czy łatwo znaleźć samemu tętno i czy jest to bezpieczne?

reklama
Dzień dobry dziewczyny miłego dnia życzę🙂
Dziewczyny które posiadają detektor tętna proszę o oponię czy warto? Czy łatwo znaleźć samemu tętno i czy jest to bezpieczne?
Ja posiadam i jestem zadowolona że go kupiłam. Najgorsze jest pierwsze znalezienie tętna dziecka mi to zajęło dwa dni ale tylko dlatego że bałam się dłużej "maltretować" brzuch no i dzidzia była bardzo nisko. Jak znalazłam to było na granicy kości łonowej. Teraz znalezienie zajmuje mi kilka sekund bo wiem gdzie szukać🙂 Najlepsze z tego jest to że mój mąż mógł usłyszeć bicie serduszka, niestety mój gin jeszcze nie wpuszcza osób towarzyszących na usg🙁 Nie używam go codziennie tak co 3-4 dni.

Dodam tylko że mi i alergia i astma się nasilily ;/ A leków trzeba było kilka odstawić bo brałam bardzo silne;/ więc czasami ciężko o oddech, A jak kg przybędzie może być jeszcze gorzej.
U mnie też jest kiepsko z alergią, też musiałam odstawić leki. Jeśli chodzi o astmę to na początku dokuczał mi kaszel alergiczny bardzo często. Teraz z jednym i drugim jest trochę lepiej niż na początku. Pewnie organizm się przyzwyczaił do braku leków. Kicham jedynie z jakieś 100 razy dziennie [emoji23]

Mam i polecam. Dobrze móc sobie sprawdzić, że u dzidziusia ok i serduszko ładnie bije.
Ostatnie dwa dni jest mi trudniej znaleźć, bo właśnie wcześniej było zawsze w jednym miejscu. Teraz muszę się naszukać. Chyba dzieciaczek już bardziej ruchliwy i dlatego.

Dzień dobry dziewczyny miłego dnia życzę🙂

Ja posiadam i jestem zadowolona że go kupiłam. Najgorsze jest pierwsze znalezienie tętna dziecka mi to zajęło dwa dni ale tylko dlatego że bałam się dłużej "maltretować" brzuch no i dzidzia była bardzo nisko. Jak znalazłam to było na granicy kości łonowej. Teraz znalezienie zajmuje mi kilka sekund bo wiem gdzie szukać🙂 Najlepsze z tego jest to że mój mąż mógł usłyszeć bicie serduszka, niestety mój gin jeszcze nie wpuszcza osób towarzyszących na usg🙁 Nie używam go codziennie tak co 3-4 dni.
Ile średnio pokazuje Ci puls maluszka? I który masz tydz ?

Mam i polecam. Dobrze móc sobie sprawdzić, że u dzidziusia ok i serduszko ładnie bije.
Ostatnie dwa dni jest mi trudniej znaleźć, bo właśnie wcześniej było zawsze w jednym miejscu. Teraz muszę się naszukać. Chyba dzieciaczek już bardziej ruchliwy i dlatego.
Ile pokazuje Ci puls średnio dzidziusia i który masz tydz?

Ile średnio pokazuje Ci puls maluszka? I który masz tydz ?
Na razie na puls nie patrzę tylko słucham bo słabo łapie jest jeszcze wcześnie skończyłam 13 tydzień raz pokazuje ok 160 a raz nic nie pokazuje. W moim detektorze trzeba trochę odczekać żeby pokazało puls na monitorze, jak dzidzia się w tym czasie kręci to ciężko żeby pokazało. Jeszcze nie sprawdziłam jednego ustawienia może na nim będzie inaczej. Nie słucham długo i to pewnie też dlatego.

U mnie też jest kiepsko z alergią, też musiałam odstawić leki. Jeśli chodzi o astmę to na początku dokuczał mi kaszel alergiczny bardzo często. Teraz z jednym i drugim jest trochę lepiej niż na początku. Pewnie organizm się przyzwyczaił do braku leków. Kicham jedynie z jakieś 100 razy dziennie [emoji23]
Ja z kichaniem podobnie;) niestety duszności i bóle w klatce męczą bardzo. Lekarz wspomniał że raczej będzie musiał coś włączyć gdyż inaczej mogę udusić maleństwo. W pon mam pulmonologa więc zobaczę. A Tobie życzę zdrówka;)

Kurcze, ja też się cały czas zastanawiam nad detektorem tętna.
Dzisiaj obudziłam się i miałam wrażenie, że mam całkowicie płaski brzuch, jakby ciąża się wchłonęła. Ale teraz jest już po 12, zjadłam śniadanie, przekąskę teraz idzie jagodzianka i już mi się wydaje, że więcej odstaje.

reklama
Ja w żadnej ciąży nie miałam takiego - szczerze nie wiedziałam nawet że można coś takiego kupić.
Znając siebie i bardzo trudne początki tej ciąży, wolę nie stwarzać dla siebie sytuacji do paniki. A zapewne nie raz bym się niepotrzebnie nakręciła.
Może nie mam racji i też by mnie to uspokoiło nie raz. Sama nie wiem.
Narazie skupiam się na walce z krwiakiem.
Miłego dnia.

Do góry