reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Tez miałam w planach odchudzić się przed ciążą. Nawet poczyniłam w tym kierunku pewne kroki, ponieważ trochę przytyło mi się w ostatnim czasie. No, ale nie zdążyłam. Na razie staram się regularnie spacerować (wczoraj 7km szybkim tempem, dziś wszystko boli [emoji1]) i nie przesadzać z jedzeniem. Po następnej wizycie mam zamiar wdrożyć dodatkowe ćwiczenia jeśli wszystko będzie ok :).
Mam taki sam plan. Do końca pierwszego trymeatru jeszcze się lenie, ale potem się trochę poruszam. Też pilnuje żeby się nie najadac za bardzo, bo przed ciążą się tak roachuśtałam, że mogę śmiało powiedzieć, że nie jadłam, a się objadałam. Jadłam na okrągło i barfzo duże porcje. Póki co waga mi się wacha -1/0 siec jestem zadowolona

reklama
Mój chrześniak to Oliwier , wołamy Oliś jest cudowne ;)
Też mam chrześniaka Oliwiera super chłopak ;)
Wg mnie zupełnie nie ma co się przy wyborze kierować forum, każdy ma zupełnie inny gust + dodatkowo często imię się z kimś dobrze lub źle kojarzy. Matko co ja się naproponowalam imion mezowi, szczególnie w przypadku dziewczęcych miał ciągle jakieś złe skojarzenia hehe.

U nas to wszystko od usg. Hanuta pierwsze bylo w 8 tc I taka klucha tam byla a teraz kropka bo w 5 tc byl pe herzyk tylko. co do obiaDu to ja ani wczoraj ani dzis nic nie robie. Burgery rozmrozilam to jak chca to se zrobia

Dziewczyny pytanie czy dalej macie ten dziwny smak w ustach? Kiedy to się skończy strasznie mnie to irytuje nie czuję tylko tego jak coś jem a za chwilę znowu 🥴
Ja mam i co chwilę biorę łyk wody żeby na chwilę zniknęło. Bardzo mnie to nie drażni bo wolę ten posmak niż mdłości i 🤮, których na szczęście nie mam.

Oj ja przeżyłam budowę domu, a w zasadzie dwóch, także w tym temacie nic mi nie jest już straszne. Wykończeniówka to prawdziwa wykończeniówka życiowa 😁
I choć mieszkamy już 4 rok, to ciągle coś robimy, głównie na zewnątrz, ale jednak. albo jakiś mebel do przerobienia... zawsze coś się znajdzie.

Ważne żeby zainwestować, w dobre ogrzewanie, bo ja niestety nie przekonałam męża co czegoś bardziej ekologicznego. Stwierdził, że on ma las to będzie drzewo za darmoszkę i będziemy palić w piecu. No ciekawe jak ja w środku zimu z niemowlakiem będę latać do pieca dokładać. Wściekła jestem jak nie wiem co. Jak ogarniemy górę to pierwsze co ma wymienić piec.
To fakt, my mamy pompę ciepła i dziękuję za to Bogu. To był strzał w dziesiątkę

Ja dziś mam wizytę, dopiero popołudniu.... i stres.. czy plamienia nic nie namotały, czy wszystko dobrze

reklama
Myślałam że jestem tu najdalej ale fajnie że jesteśmy razem. Kiedy masz prenatalne umówione?
Umowilam sie na 20go,sama wybralam miejsce,bo lekarka nie poruszyla tematu w 7tc.Wiec teraz w 10/11 dopiero wizyta i balam sie,ze nie bedzie miejsc itp.Ale moja kolezanka uprzedzila mnie,ze chodzac do tej lekarki,ona jej kazala prenatalne robic u kogos w katowicach....wiec jak ja uslysze to samo w poniedzialek rano na wizycie,to moze sie okazac,ze bede sie dobijac do Katowic,a termin prenatalnych ulegnie zmianie.
A Ty?

Do góry