reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dwa różne preparaty, to i sposob podania pewnie inny

Mialam tak z synem, wspolczuje ci. Ja sie wtedy mordowalam przez polowe ciąży.

Moj syn urodzil sie z wezlem prawdziwym na pepowinie. Chwała Bogu, ze mialam cc, bo porod sn moglby sie zle skonczyc.

Ja mialam w 12+5 i jedno mialo ok 7 cm, a drugir 6,6
To w sumie całkiem duże te Twoje rozrabiaki [emoji4]

reklama
Zrobiłam sobie po prenatalnych zakup ciążowy, kupiłam segregator ciążowy od mamy ginekolog, bo coraz więcej papierów się zbiera a w teczce ciężko utrzymać jakiś ład, któraś już ma taki segregator, jak się sprawdza?

Ja kupiłam - ale nie miałam odwagi jeszcze cokolwiek wypełnić. Ginekolog mi juz kazała na poprzedniej wizycie mieć na następną segregator A5. Dokupiłam dodatkowe koperty - ja pewnie bede miała tyle badań, że tego nie pomieszczę. A ta kartę - terminarz wizyt i 15 pozycji to chyba powinnam z 3 razy skserować :)
Moim zdaniem chyba lepszą opcją byłby zwykły segregator A5 z koszulkami A5 i przekładkami.

Zrobiłam sobie po prenatalnych zakup ciążowy, kupiłam segregator ciążowy od mamy ginekolog, bo coraz więcej papierów się zbiera a w teczce ciężko utrzymać jakiś ład, któraś już ma taki segregator, jak się sprawdza?
ja mam ten segregator i cieszę się, że ginekolog kazał mi go uzupełnić, bo pomógł przy wizycie na IP i potem zapisie do szpitala, lekarz pochwalił, że mimo wczesnej ciąży wszystko super poukładane i mają łatwiej ;)

Ojej :( mam nadzieję, że będzie lepiej.
To chyba kolejny zabobon, ale podobno w ciąży z dziewczynką pojawiają się kłopoty z cerą a w ciąży z chłopcem mama na twarzy promienieje 🧐
O tak, bardzo popularny zabobon 😁 od samego początku ciąży mam okropną cerę i paskudny trądzik, jak nigdy i słyszę od każdego, że będę mieć córkę😆 W bardzo subtelny sposób jestem informowana, że wyglądam jak paskuda :D Zobaczymy czy się sprawdza😁

reklama
ja jutro zaczynam już 12tc(11+0) i nie mogę się doczekać ❤ jakoś wolno mi ten czas leci, ale w sumie czuje się jakbym o ciąży dowiedziała się wczoraj a nie 3 miesiące temu😄

Do góry