reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczynki 😊
Jestem po wizycie . Dzidzia rosnie , serduszko bije . Z okresu i z USG 13 tydzień 😊
Jedynie muszę badać ciśnienie bo mam zbyt wysokie .
Ja właśnie dziś odebrałam od kuriera ciśnieniomierz. Zamówiłam w aptece melissa z przesyłką gratis. Ciśnienie w domu w normie a u gina podwyższone. Pielęgniarka mówi co wizytę, że ewidentnie się stresuje przed. Może też tak masz :)

Ja dziś zaczęłam 10tc i czuję się świetnie. Tak jak dziś mogłabym się czuć cała ciążę. Ja już byłam dziś na wizycie u diabetolog i jadę do pracy na 2/3h. Rozmawiałam z Panią doktor i u mnie definitywnie jest problem tylko z cukrem na czczo. Reszta nie zależnie co jem jest w normie. Nawet produkty które mają wysoki indeks glikemiczny. Unikam tylko pszennego pieczywa.
O to trochę mnie uspokoiłaś. Ja miałam tydzień temu krzywą i trochę ponad normę wyszła ale jak w domu co dzień mierzę sobie tak dla siebie cukier to na czczo wyższy (94-98)a godzinę po posiłkach niezależnie jakich w normie. W czwartek mam dopiero lekarza ale jest szansa, że to nie cukrzyca tylko może mam tak jak Ty.

Ja właśnie dziś odebrałam od kuriera ciśnieniomierz. Zamówiłam w aptece melissa z przesyłką gratis. Ciśnienie w domu w normie a u gina podwyższone. Pielęgniarka mówi co wizytę, że ewidentnie się stresuje przed. Może też tak masz :)
To się nazywa syndrom białego fartucha 😉 ja w domu mam aż za niskie a u lekarza ostatnio dwa razy mi mierzyli bo wysokie było.

A o to zaświadczenie muszę poprosić ginekologa-endokrynologa? A nie mogłabym po prostu pokazać w karcie ciąży? Bo tam jest napisane, że stwierdzona niedoczynnosc itd. Wydaje mi się, że powinien bez problemu przepisać wtedy ten lek🤔
Noo moim zdaniem mogłoby też być ok, warto spróbować i nie płacić tego 50 zł

reklama
Dziewczyny a czy była jakaś decyzja w sprawie prywatnej grupy? Bo ja przez weekend zbytnio nie wchodziłam tutaj i nie wiem czy coś przegapiłam

Do góry