reklama
daria_daria
Fanka BB :)
Czy możesz podać przepis jak robisz, tego kurczaka?Wróciłam z głosowania, muszę jeszcze ogarnąć obiad i potem mam popołudnie dla siebie, bo mężu na ryby jedzie.
Mam nadzieję, że będę sie czuć ok i ogarnę nam to forum.
Co macie na obiad?
U mnie będzie kurak w śmietanie, ziemniaki i surówka z kapusty. Mam jeszcze ochotę na marchewkę z groszkiem, ale nie wiem czy dam radę zrobić.
U mnie dzisiaj standardowo rosół z lanymi kluskami, a na drugie grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką. Do kawy upiekłam rogaliki z powidłami i czekolada.
Czy możesz podać przepis jak robisz, tego kurczaka?
U mnie dzisiaj standardowo rosół z lanymi kluskami, a na drugie grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką. Do kawy upiekłam rogaliki z powidłami i czekolada.
Podsmażam kurczaka z każdej strony, ja wszystko robię na takiej głębokiej patelni z przykrywką. Zalewam wodą tak do połowy kurczaka i duszę. Dodaję do tego cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki, pietruszkę i marchewkę w całości. Po jakiś 30 min przewracam kurczaka na drugą stronę i gotuję do momentu aż będzie miękki. Pod koniec redukuję sosik i zaprawiam śmietaną. Na sam koniec sypię dużo koperku i zostawiam już bez gotowania na jakieś 15min żeby wszystko fajnie się przegryzło.
Ogólnie kiepska ze mnie kucharka więc może coś robię źle. Chłopu smakuje to chyba nie jest to najgorsze danie.
marmolada90
Fanka BB :)
A ja dziś grilluje u rodziców. Całe szczęście, bo lodówka pusta .
Wczoraj trochę powiedziałam na słońcu i chyba mnie za mocno przypieklo, jestem dziś jakas przymulona .
Wczoraj trochę powiedziałam na słońcu i chyba mnie za mocno przypieklo, jestem dziś jakas przymulona .
Czyli na tym forum w każdej chwili nawet po powstaniu wątku prywatnego mogą pisać dziewczyny i w między czasie dołączać do nas? Czy te 2 tygodnie to tyczy się osób które już tu są?
Moim zdaniem tak, wszystko pewnie wyjdzie w praniu.
reklama
Z
zmiana8.2
Gość
A piersi z kurczaka czy inne elementy?a jak piers to kostka czy bardziej plastry?Podsmażam kurczaka z każdej strony, ja wszystko robię na takiej głębokiej patelni z przykrywką. Zalewam wodą tak do połowy kurczaka i duszę. Dodaję do tego cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki, pietruszkę i marchewkę w całości. Po jakiś 30 min przewracam kurczaka na drugą stronę i gotuję do momentu aż będzie miękki. Pod koniec redukuję sosik i zaprawiam śmietaną. Na sam koniec sypię dużo koperku i zostawiam już bez gotowania na jakieś 15min żeby wszystko fajnie się przegryzło.
Ogólnie kiepska ze mnie kucharka więc może coś robię źle. Chłopu smakuje to chyba nie jest to najgorsze danie.
Zrobie print skrina przepisu i moze zrobie,gdy z powrotem bede w ogole chciala jesc obiady