reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja dziś jadłam na obiad pyszną fasolkę po bretońsku i w sumie stwierdziłam, że trzeba się najeść takich rzeczy trochę na zapas ;-) bo potem to nie wiadomo, kiedy będzie się mogło skubnąć takie pyszności.

agagsm no to super, że wszystko wporządku
Monika12b teraz to i tak cop się będzie działo to będzie dobrze. :)
yol_a bo to jest tak, że każdy szpital ma swoich specjalistów i jak komuś się nie spodoba skierowanie na cc, to może wezwać swojego lekarza specjalistę, który po badaniu orzeknie, że jednak możesz rodzić przez sn.

Dziewczynki gratulacje udanych wizyt :)

Ja już powoli lecę spać.

reklama
kaja 10 ja biore fenoterol wsumie przez pierwsze dni mozesz sie zle czuc
ale nie jest on grozny dla dzidzi wiec jak masz brac to bierz;-)

jeju ja przez ten katar umre nic nie pomaga kompletnie nic... boli mnie juz brzuszek
od wysilku spowodowanego smarkaniem :-:)-(

Piękne wieści - gratuluję ;-)

Monika twoj suwaczek też w sumie bezpieczny, ciutkę poleżysz - dla maleństwa!

Super, pięknie ;-)

Brawo ;-)

Teraz co u mnie. Było USG, mojego lekarza lakoniczne - wszystko jest dobrze, maluszek średni +, rozwija się dobrze. Na pytanie co znaczy średni + otzrymałam odpowiedź, że ma około 3 kg :szok: co mnie zszokowało i pan dr dodał zaraz, że prognozuje go na 3,5 w 38 tygodniu ciąży kidy to ją zakończymy.
Niestety badanie dowcipne wykazało szyjkę ok ale małe rozwarcie jest. I znów nie wiem co to znaczy małe :szok:
W każdym bądz razie mam jak najwiecej leżeć, ewentualnie siedzieć, chodzić tylko jak muszę. Najsmutniejsze to to, że mam brac tydzien fenoterol:confused2: to jest dla mnie dziwne, że tydzien, nie wiem.. .dał mi tak na wszelki wypadek?
Nie chcialam nic brac - teraz biję się z myślami.
Źle się teraz czuje po badaniu i po tych emocjach. Plus... jak wrocilam do domu przywiezli mi akurat nowy wypoczynek - ten reklamowany.
Piękny... nie zarwany - wiec mam na czym leżeć :-D i mogę go ugniatać akurat :-D
Najważniejsze, że Tymek po raz trzeci potwierdzony, i cały zdrowiutki.
Następna wizyta 4 styczeń i potwierdzmy termin ale będzie to chyba 12 styczeń. Pan doktor chciał przekornie 13 - ale powiedziałam, że głupia data :-D:-D

Hit... w domu pokapowałam, że nie zlecił mi żadnych badań a ja zapomnialam spytac. Może 4 stycznia zleci i będą na świeżo... :cool2:;-)

Dziewczyny, która brala fenoterol? Kurcze jak ja tego nie chce i nie wiem co zrobić.

szczerze to ja bym sie nie zgodziła na ten fenoterol ! po co masz sie czymś truć skoro to tylko tydzień. jak mi lekarz w 30 tyg zapisał fenoterol to odmówiłam brania i dobrze zrobiłam bo żadnychj skurczy nie miałam. a takie jakby co to niech sam sobie łyka :no:

Witajcie Mamusie!!
Miło poczytać dobre wieści z wizyt!! Cieszę się razem z Wami :tak::-D
Ale dzieciaczki już duuuuże :tak:
Ciekawe ile mój waży:tak: Jutro się dowiem chyba :-p:-D

Jak Wam napisałam o dziadku z banku, to dosłownie 3 minuty później zadzwonił tata, a ja oczywiście płakałam... On nie cierpi jak płacze :tak: I zapytał czy humory czy co... I mówię mu, że ten dupek z klatki 39 był w banku i ... i mam siniola, ale nie chodzi o siniaka, ale o to jak się zachował... Myślałam, że tata inaczej zareaguje trochę, a on tak się wkurzył, że lepiej nie mówić... Jego przyjaciel jest kimś tam w policji, wygląda jak taka typowa menda, sam widok straszy... Tata zadzwonił do Pana M., a on osobiście pofatygował się do dziadka, wziął tatę i 2 policjantów... Dziadek nie jest takim dziadkiem, bo ma dopiero 56 lat, a wygląda na jakieś 70:confused2: Zabrali go na komisariat i nie wiem co tam się działo... Jakąś godzinkę temu przyszedł dziad jeden do mnie z wielkim bukietem kwiatów z przeprosinami!! Powiedziałam jemu, żeby te kwiaty zabrał i dał swojej żonie, bo ona więcej łez wylała przez niego i zapewne siniaków też więcej ma ode mnie... I żeby przemyślał swoje zachowanie, bo zgubi go to wszystko!! Facet miał łzy w oczach i jakieś takie coś jak mu powiedziałam o żonie i co sądzę o nim... Mam nadzieję, że nauczy go to czegoś... Zapytał na koniec czy wycofam oskarżenie (a ja niczego nie zgłaszałam:-p). Powiedziałam, że się zastanowię...

Jak z nim rozmawiałam mój mąż był w domku... A jak Pan poszedł, to miałam awanturę, że nie powiedziałam nic...

Teraz to wszystko ze mnie schodzi, dopiero nerwy puszczają i płakam sobie sama do siebie :tak:

Dziś znów jestem sama w nocy :-( Przynajmniej mam dużo miejsca w łóżku :tak::-D Nie wiem tylko co zrobię jak mnie bóle dopadły, bo dziś to myślałam, że to już tak bolało... Ciekawe co doktor powie na te bóle...

Boję się, że mi wody odejdą już teraz i zamiast wkładek używam podpasek, bardziej chłonne są... Schizy już jakieś mam... Cały czas jak idę siusiu wpatruję się w majty i szukam czopa śluzowego :shocked2: To chyba normalne nie jest :zawstydzona/y:
A jutro wizytę mam i muszę się ogolić :-) A brzuch mi przysłania ten mój brzuch!! I nie tylko tak, że nie widzę go, ale tak, że leży mi na tym moim buszu :shocked2:

W dzień pospałam trochę i śniło mi się, że pojechałam do Joasi na herbatkę do Oświęcimia :tak: Jechałam ponad 700 km, żeby się napić ciepłej herbaty, zjeść kawałek ciasta i wracać do domku :-D Sama w 37 tygodniu ciąży :-)
Mi z cycków też leci mocno!!
Wyczytałam gdzieś, że jak kobieta w 9 m-cu ciąży usłyszy płacz dziecka (obojętnie jakiego), to leci siara... Byliśmy w sklepie, dziecko płakało, a moja bluzka na lewej piersi po chwili była ufajdana...

Gratuluję raz jeszcze super bobasków!!!
Później jeszcze do Was zajrzę!!
A póki co buziaki zostawiam dla Was i Maluszków :tak::*:* ... :*

Karoli4, gratuluję zdrowego podejścia do ciąży. Ma prawo pykać i pobolewać.;-):tak:

Monika12b, zostaw namiary, żebyśmy wiedziały, kiedy Twoje kurczątko się wykluje i co się z Tobą dzieje. Ściskam mocno. Będziemy o Tobie pamiętać:tak:

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt: Tysiolek, Sylwia, Agagsm (teraz rozpoczynasz rozdział "życie po pesarze";-)), Agbar i Kaja (czemu kobieto nie zapytałaś, czy ten lek jest konieczny?! Nie chcę Ci źle radzić, ale ja bym dała sobie spokój - to tylko tydzień...:sorry: Dopytaj lekarza, poczytaj na ten temat i dużo odpoczywaj).

No E_milcia, dziada urządziłaś! ;-) Może pomyśli następnym razem. Ja myślałam, że jakiemuś dziadkowi poruszającemu się przy balkoniku puściły nerwy, a tu facet w pełni wieku! Szok. Należało mu się jak nic. A z tymi bólami - powiem Ci tak: jak byłam w pierwszej ciąży przy końcówce i powiedziałam gince, że coś tam mnie boli, odpowiedziała - na tym etapie ciąży tolerujemy każdy ból.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, gratuluje udanych wizyt i ciesze sie, ze wszystko dobrze z dzieciaczkami.
Kaja nie musisz go brac dzis, ani jutro. Jeden dzien Cie nie zbawi. Zadzwon do tego Twojego lekarza. A tak naprawde, to czy jest sens brac ten lek teraz?
Cala ciaze nic nie bralas, to co teraz zmieni tydzien brania czegos?

A tak w ogole to jaki cel jest brania tego leku? Podtrzymanie ciazy?

Klara M a Ty walcz o te cesarke. A mialam sie zapytac, nie masz gdzie zalatwic skierowania na lewo, zeby sie od Ciebie odczepili?

Najadlam sie za duzo kurcze blade i brzuch mnie boli. Ale nie moglam sie oprzec pysznej i swiezej mozzarelli. A potrzebuje wapnia chyba duzo, bo jak widze biale to mi jezyk do d.... ucieka:cool2:.

A jesli chodzi o torbe, to ja nie mam:-((((( W co ja mam sie spakowac? Moze walizeczka? Czy ktoras z Was spakowala sie w walizeczke?

Ostatnia edycja:
ja mam takie pytanie, troche nie na temat, ale to ze względu na to że nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. a mianowicie do którego tygodnia można robić sobie badania USG 3-4d, czy to nie ma większego znaczenia? czytałam że są już robione w 18-20tyg a nawet wcześniej, ja jestem już w 35tc. a czy Wy robiłyście sobie takie badania? i jak tak to w którym tygodniu ciąży? z góry dziękuje za jakieś wskazówki:):)

reklama
Kaja zrobisz co uważasz za słuszne - mądra kobieta jesteś - ja bym na twoim miejscu nie brała - i to tylko na tydzień? nie rozumiem dlaczego i poco ci?:eek: masz skurcze albo coś? To łykaj magnez i leż ile możesz, aż ci bokiem leżenie wyjdzie..

Nie wiem, mi ginka kazala brać no-spę 3xdziennie jakies 3-4 miesiące temu - jeden dzień pod wpływem emocji i strachu, że urodzę za szybko wzięłam jak kazała, na drugi dzień wyliczyłam, ze to 250 tabletek do końca ciąży i w cholerę nie jadłam tego, ale się nie przyznawałam - za to magnezu więcej brałam i leżałam non stop - no-spę łykałam dopiero jak zdychałam od skurczy i twardego brzucha, to jedną się częstowałam - jak mus był to mus, tak sobie to tłumaczyłam: lepiej jedna no-spa niż poród przedwczesny, w sumie zżarłam 14 i tak uważam, że dużo wzięłam, ale jakoś mi lepiej, że 14 a nie 250 i wcześniaka nie mam...

Do góry