reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy tych bóli nie da się tolerować ;-)
Chciałabym się obudzić za miesiąc, jak już będzie po wszystkim, a ja będę wzorową mamusią najgrzeczniejszego Adasia na świecie :-D Cudowne by to było ;-)

EwciaP1234 ja nie miałam w ogóle USG 3d. Ale myślę, że to nie ma znaczenia kiedy je zrobisz... Chociaż teraz przy końcu, to już chyba sensu nie ma.... ;-)

reklama
ja mam takie pytanie, troche nie na temat, ale to ze względu na to że nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. a mianowicie do którego tygodnia można robić sobie badania USG 3-4d, czy to nie ma większego znaczenia? czytałam że są już robione w 18-20tyg a nawet wcześniej, ja jestem już w 35tc. a czy Wy robiłyście sobie takie badania? i jak tak to w którym tygodniu ciąży? z góry dziękuje za jakieś wskazówki:):)
Jeśli robisz to dla zdjęć dzidzi, to już raczej nic nie zyskasz, bo za późno - ja miałam USG 3/4D w 30tc. bo mam spóźniony zapłon i jak się umówiłam to już mi 30 stuknął i ostrzegał mnie lekarz, że zdjęć buźki nie będzie, ale AFI 20 (dużo wód płodowych) i małe dziecko i dało radę fotkę strzelić, ale fuksem - lekarz sam był zdziwiony- Ale w 35tc. na ładne zdjęcia nie masz co liczyć-dziecko za duże-niewiele zobaczysz, a do diagnostyki to lekarze wolą 2D. No a prawda jest taka, że możesz robić przez całą ciąże, ale najlepiej od 18 do 28 tyg. - najwięcej widać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam takie pytanie, troche nie na temat, ale to ze względu na to że nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. a mianowicie do którego tygodnia można robić sobie badania USG 3-4d, czy to nie ma większego znaczenia? czytałam że są już robione w 18-20tyg a nawet wcześniej, ja jestem już w 35tc. a czy Wy robiłyście sobie takie badania? i jak tak to w którym tygodniu ciąży? z góry dziękuje za jakieś wskazówki:):)

Ja robiłam zgodnie z zaleceniem lekarza w 28 tygodniu ciąży, bo wtedy dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że ją całą widać, po 30 tygodniu już się cała na monitorze nie mieści. Mam cała serię zdjęć i filmik:-)

Agbar, Tysiolek, Agagsm swietne wiesci z wizyt

a ja bylam dzis w szpitalu:-( bo mala sie malo ruszla i wpadklam w lekka panike..ale naszczecie sie okazalo ze mala miala takie popludnie leniwe.....ufff ale strach byl

Malga191 ja też panikuję zawsze... Ale zanim zadzwonię do lekarza, to położę się, zjem cukierka i włączę boks :tak: Wtedy mój Adaś tak wojuje, że mam dość :tak:
Teraz też mi się nie ruszał sporo czasu i tak właśnie zrobiłam :tak: I jest dobrze:tak:
Malga - Malaga - Malaga Tiki Taki i Kasztanki :tak:
Wcale się nie dziwię, że dziewczyny się mylą :-D
Pyyyyszna jesteś :-D:-D:-D:-p

Malga191 ja też panikuję zawsze... Ale zanim zadzwonię do lekarza, to położę się, zjem cukierka i włączę boks :tak: Wtedy mój Adaś tak wojuje, że mam dość :tak:
Teraz też mi się nie ruszał sporo czasu i tak właśnie zrobiłam :tak: I jest dobrze:tak:
Malga - Malaga - Malaga Tiki Taki i Kasztanki :tak:
Wcale się nie dziwię, że dziewczyny się mylą :-D
Pyyyyszna jesteś :-D:-D:-D:-p

Mojej nawet czekolada nie pomagala.....

No wiem wiem ze slodka

buzka ide lulu

Dziewczyny idę spać, dość emocji na dziś.
Karoli - narazie nic nie wykupiłam
agagsm - też tak myślę, on w sumie jest przejety tym, że ja jestem przejeta aby nie urodzić za wczesnie i pewnie dlatego mi to zapisał.
Mam lekkie twardnienia i skurcze ale jak sie nalatam. Teraz latać nie będę. A głowny powód to lekkie rozwarcie - czywiście nie wiem ile. Ale na moje pytanie czy to poważnie wygląda powiedział - gdyby było poważnie zabrałbym pania do szpitala...:szok:;-)

Hej dziewczynki zwleklam sie z lozka i tak was czytam co 5str bo nie mam sily na nic meczy mnie goraczka, katar i kaszel na dodatek mala sie uparla i kopie jak szalona caly brzuszek obolaly az sie ruszyc nie moge :-(
Jedyne co dzis mile to to ze przyjechal wózeczek i tak stoi i zawala przejscie na dole w korytarzu bo mojego nie ma i nie ma kto wniesc na gore (wraca dopiero za godz.) wiec czeka mnie jeszcze skladanie, a raczej nadzor... :zawstydzona/y:
Odezwe sie jak bedzie mi trosze lepiej a wy uwazajcie na siebie zebyscie nie zachorowaly i gratuluje tym ktore wkroczyly w 36tydz i udanych wizyt.
Dobrej nocki

Kaja zrobisz co uważasz za słuszne - mądra kobieta jesteś - ja bym na twoim miejscu nie brała - i to tylko na tydzień? nie rozumiem dlaczego i poco ci?:eek: masz skurcze albo coś? To łykaj magnez i leż ile możesz, aż ci bokiem leżenie wyjdzie..

Nie wiem, mi ginka kazala brać no-spę 3xdziennie jakies 3-4 miesiące temu - jeden dzień pod wpływem emocji i strachu, że urodzę za szybko wzięłam jak kazała, na drugi dzień wyliczyłam, ze to 250 tabletek do końca ciąży i w cholerę nie jadłam tego, ale się nie przyznawałam - za to magnezu więcej brałam i leżałam non stop - no-spę łykałam dopiero jak zdychałam od skurczy i twardego brzucha, to jedną się częstowałam - jak mus był to mus, tak sobie to tłumaczyłam: lepiej jedna no-spa niż poród przedwczesny, w sumie zżarłam 14 i tak uważam, że dużo wzięłam, ale jakoś mi lepiej, że 14 a nie 250 i wcześniaka nie mam...

Ja też tak zrobiłam z nospą , miałam brać 3 tabletki dziennie, brałam tylko jak już czułam że robi się nieciekawie + dużo dużo dużo zalegania na kanapie i udało się jutro zaczynam 38 tydzień:szok::szok::szok:

reklama

Ewciap ja robilam w 19 tyg i w 33cim, no i dobrze widac było ale 33 to juz byl ostatni gwizdek, bo buzia zajmowala caly ekran,dobrze ze byla mała bo 1900 ale jakby miala 2200 to chyba bym niewiele widziała. Mysle ze teraz to uz nie ma sensu na 3D

Do góry