reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witaj zatem :) ja planuję rodzić w grudniu ale już się nie przenoszę skoro termin wg @ mam na styczeń:) Tu już dziewczyny znam i mi dobrze, ale Ciebie do nas zapraszam bo u nas naprawdę sympatycznie:tak:

A co do Engla - to ja się cieszę, że do pokoju nie wchodzą goście:tak::tak::tak:Dla mnie byłoby też krępujące z piersią na wierzchu jak ktoś się kręci...a poza tym pierwszy raz to będę robić to nawet sam na sam bym wolała z małym być...
ehhhhh.... mnie się to bardzo intymne widzi i już. Mnie nawet przebieranie przy innych babkach zawsze krępowało... jakoś nie lubiłam nigdy... tak mam...co zrobić...
Jest jeszcze możliwość "wykupienia" sali jednoosobowej. Koszt dość spory, bo 120zł za dobę. Jednak po pierwszej nocy zdecydowałam się zapłacić, bo w maju było strasznie gorąco, pokój na poddaszu, nas 5 i można było zwariować. Ale wtedy był remont i straszny babyboom;-), więc teraz w salach ogólnych jest pewnie o niebo lepiej. Jedyneczka była jak marzenie. Spokój, łazienka tylko dla Ciebie i to co u mnie przeważyło, to to, że mąż mógł siedzieć z nami cały dzień w pokoju. Przecież On też nie mógł się doczekać, żeby potrzymać maleństwo:)
Poza tym z całego serducha polecam tę Klinikę, bo rodziło się super. Inaczej chyba tak szybko nie zdecydowałabym się na kolejnego dzidziolka.

reklama
Cześć Dziewczynki. Do tej pory zerkałam do lutówek, bo termin według OM mam na 7 lutego, jednak ostatnio mój gin zakomunikował, że będziemy rodzić po 16 stycznia:shocked2: A On wie co mówi:tak: Jeśli pozwolicie, to pozaglądam również do Was, bo teraz jestem taka styczniowo-lutowa ;).

.
witamy;-)
no i po wizycie
dobrze ze pojechalam szyjka bardzo sie skrocila
ale dzidzia zdrowa i duza wazy 2900 i bedzie Córeczka :-D:-D:tak:
dostalam tabletki i za tydzien kolejna wizyta
no własnie wcześniej ci pisałam ze dzidziuś pewnie jest nisko co właśnie wtedy uciska na szyjke bo ja tez mam tak jak ty i właśnie grozi mi ten poród przedwcześnie:sorry:tak więc leż bież leki i oby dotrwac do tc gdzie będzie córcia donoszona:tak:no i duża córcia się szykuje:rofl2:

Dzień doberek Kobietki :-)

Sandrq ważne, że malutka duża i, że wszystko z nią w porządku, a szyjką tak się nie przejmuj:tak: Już kiedyś pisałam jak to u nas na grudniówkach 2007 dwie dziewczyny właściwie bez szyjek się przeterminowały ;-)

Co do odwiedzin to tutaj nie robią z tym żadnych problemów, teoretycznie do każdej mamusi mogą tylko dwie osoby na raz przyjść i są wyznaczone godziny odwiedzin, ale to tylko teoria ;-) W praktyce jest samowolka na całego za cichym przyzwoleniem personelu:tak:

A jeszcze co do nazewnictwa ubranek to mój T. ma z tym problem nawet po dwóch latach :-D Dla niego wszystkie body i pajacyki to śpioszki :-D

kacha,masz rację...na tym etapie ciąży bardzo często się zdarza,że szyjka jest mocno skrócona a mimo wszystko bardzo wydolna i TRZYMA!Poza tym szyjka ma dwa końce trzymające: ten od pochwy i ten od macicy,czyli cześć zewnętrzną i wewnętrzną i nie zawsze skrócenie,nawet duże szyjki oznacza rychły poród.Wiem też z doświadczenia,że często leki na podtrzymanie przetrzymują ciążę,więc pewnie stąd te przeterminowania :-)
Leki na podtrzymanie bierze się zazwyczaj do końca 36 tc a w różnych organizmach wydalają się z różną szybkościa,w każdym razie może byc to proces długotrwały :-D

Co do odwiedzin tu,na Islandii...też jest samowolka...ale pokoje są jednoosobowe lub zbiorcze (czyli dwuosobowe:tak:)z tym,że łóżka odgrodzone są od siebie zasłonkami.Ja synka rodziłam w stolicy,w Reykjaviku i tu jest trochę inaczej...pokoje po cięciach cesarskich są z reguły dwu-trzyosobowe (odgrodzone zasłonkami) a sale poporodowe są od dwu-do pięcioosobowych.Nie ma jednak żadnej uciążliwości w wizytach sąsiadek ponieważ wszystkie łóżka maja swoje oddzielne zasłonki,które zasłaniają łóżko z trzech stron:oba boki oraz front,tak,że osoby wchodzące do pokoju widzą jedynie zasłonki i podpisy gdzie kto leży;-)
Żadna kobieta nie widzi innej i jest to komfortowe szczególnie podczas tzw obchodu lekarskiego ;-)

co do męża...mój ma to samo...śpiochy,to wszystko co ma nogawkę,pozostałe to bluzki :-)

patrysia az sie boje ze bedzie po wyzej 4kg:szok:i jak ja ja urodze:sorry:
no szczerze ci powiem że ja też bym miała stracha:rofl2:ale nie martw się będzie dobrze no i z tego co widać może nie dojdziesz do terminu co bedzie miała wage jakbyś rodziła dzieciątko o wadze takiej normalnej czyli 3 coś;-)
ANETRIX racja właśnie te co mają problemy ze szyjką moga donosić bo właśnie
te leki i się bardziej wtedy oszczedzamy co powiem że bym się ucieszyła gdybym doczekała terminu :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej baby:-D
Wczoraj spotkałam sie z połozna ,bardzo fajna babka:tak:
Pogoda mnie wykancza ,od 3 dni głowa boli:-:)-:)-(wszystko mnie wkurza i juz:tak:niech w koncu bedzie snieggggggggggggggg:tak:

a moja w 34 tc 2200 :)
sandrq,duża ta Twoja laseczka,rzeczywiście...ale przecież to tylko szacunkowe dane według wymiarów...niektórzy ludzie są szczupli a "nabici" i wagowo odstają od swojego wyglądu :)
ja już niejeden raz byłam zdziwiona

reklama
witam wieczornie
oglądacie brzydulę?:-D
mnie dzisiaj natchnęło na kuchnię wyczyściłam wszystkie szafki wypolerowałam szklanki baa nawet ściany umyłam efektem czego padam na pysk:sorry:
co do odwiedzin do tej pory liczyłam na moja mamę, ze mi pomoże na początku ale teraz coraz bardziej wierzę, że jednak sobie poradzę:-Dprzeczucie mam:-Dale mama strasznie napalona i będzie jej przykro:zawstydzona/y:więc jeszcze nie wiem jak to załatwię

Do góry