reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Z całym szacunkiem do lekarza ginekologa, nie myślę aby on był specjalistą w tej dziedzinie. Tu raczej znajomość naturalnych kosmetyków, znawców preparatów i ich właściwości moze jak już dermatologów ale nie ginekologa. Jak wiadomo medycy są raczej ogranczeni w swoich specjalizacjach.

reklama
Witam po bardzo dlugim i cudownym spacerku, mala padla a M poszedl po pizze.
Witam nowa styczniowke.
Co do boli jak na miesiaczke to ja tez takie mam i w tym tyg to normalne macica trenuje do porodu byle nie bylo to za czeste i nie narastalo.Zaraz wkleje zdiecie swojego brzszka tylko znajde kabelek do kom.
.

Witam Stycznioweczki:)
Ojjjj duzo czasu tu nie zagladalam wiec nawet nie probuje nadrobic zaleglosci bo to chyba nie mozliwe... Mam tylko nadzieje ze u Was i u brzucholkow wszystko wporzadku:tak:
A ja mialam dzis moje upragnione usg (2,5 miesiaca czekania;/). Ale oplacalo sie czekac... Wyniki badan idealne, maluch zdrowy, prawidlowo sie rozwija. No i wreszcie sprawdzily sie moje przeczycia ze bedzie SYNEK:-)

Gratuluję tym Mamusiom, które pozytywnie przeszły przez dzisiejszą wizytę! I trzymam kciuki za następne!!

Dormark - super, że spacerek był super! Zasłużyłaś sobie na to!! :tak:
Losek - takie bóle są normalne, macica się rozciąga i niestety poboleć trochę musi ... Nie przejmuj się tym :-)

Rany, jaki głupi mam ten komputer :cool: odznaczam grubą czcionkę, a tu pisze wciąż grubą :wściekła/y:

Kolejny wieczór mam podły nastrój i zapowiada się kolejna bezsenna noc :-( zgaga się pojawiła z dwie godziny temu i za nic nie chce sobie pójść... Coraz bardziej się nasila :wściekła/y:

Jak miałam popołudniową drzemkę śniło mi się, że siedziałam sobie w ogródku i popijałam piwko z soczkiem... I teraz taką ochotę mam, że pojęcia nie macie... :-p Ale nie odważyłabym się wypić :tak: A najlepsze jest to, że wcale za piwkiem nie przepadałam... Chyba ten podły nastrój tak na mnie działa:eek:

Spokojnej nocy wszystkim życzę :-)

witam stycznioweczki:)
ojjjj duzo czasu tu nie zagladalam wiec nawet nie probuje nadrobic zaleglosci bo to chyba nie mozliwe... Mam tylko nadzieje ze u was i u brzucholkow wszystko wporzadku:tak:
A ja mialam dzis moje upragnione usg (2,5 miesiaca czekania;/). Ale oplacalo sie czekac... Wyniki badan idealne, maluch zdrowy, prawidlowo sie rozwija. No i wreszcie sprawdzily sie moje przeczycia ze bedzie synek:-)

gratuluję marcinka!!

pumpkin też bym chciała mieć męża pilota, choć ciągłe wyjazdy to do d*, ale to taki prestiżowy zawód, no i Ci piloci w tych mundurach:-p:tak::

No tak... wygląda w munudrze jak ciacho i to takie z polwewą i wisienką.... :cool2: :tak: :tak: :tak:
Tylko co mi z tego, jak w mundurze to go sobie oglądają stewardessy :dry::growl::dry: a ja to raczej w piżamach albo innych flakach.... I weź tu babo śpij spokojnie w nocy... Czasami naprawdę potrafię sobie sama wkręcić różne akcje... aż włos się jeży na głowie. Bo np taki strażak to idzie do pracy na noc, ale tam są raczej faceci, a mój nie dość, że otoczony ładnymi babkami to jeszcze po hotelach śpi. Żony pilotów muszą mieć naprawdę nerwy ze stali :-(

Jakiś rok temu świat obiegł filmik nagrany na telefonie, jak jedna stewardessa z airfrance podczas lotu ściągnęła stanik i pokazywała cycki pilotom w kokpicie. :eek: (Dalej zresztą można to zobaczyć na youtube) Wydaje mi się, że to tak jakby pokazać koszmar na jawie żonom pilotów...
Nie pozostaje nic innego jak wierzyć i liczyć, że twój facet nie robi cię w balona...

Jeśli chodzi o bóle "tak jak przed okresem" to ja czasem też tak mam, a raczej miałam bo ostatnio już nie. Gin mówił, że to rozciągająca się macica i nie ma się czym martwić, ale każdy jest inny wiec lepiej zapytaj swojego gina.

Oficjalnie zaczyna się jesień.

Miłej nocki.

Tak mi się jeszcze przypomniało a'propos żelaza. Podobno nie powinno się pić herbaty do posiłku ani zapijać nią suplementów diety, krótko mówiąc teina zakłóca wchłanianie żelaza (chociaż może wszystkie o tym już wiecie, tylko ja byłam taką ignorantką....)

Ostatnia edycja:
Golanda pisałam w niedzielę zaraz jak wyszłam ze szpitala, ale dla ciebie powtórzę, bo szukanie tu czegoś na BB to masakra. Zatem inne przepraszam, że się powtórzę :zawstydzona/y:Poszłam na Karową na założenie pesaru, a pani dr zakładająca stwierdziła, że z taka szyjką to ja za 2 tyg. do nich wrócę rodzić i że koniecznie sterydy na płuca dla dziecka od razu, a ja się nie zgodziłam. Mam szyjkę 31 mm dokładnie z USG, a pesar mam właściwie tylko na rozwarcie wewnętrzne (11mm), ujście zew, i wew. zamknięte i od miesiąca leże i nic a nic mi się nie pogorszyło, a nawet moja lekarz prowadząca (notabene z Karowej,ale to nie ona mnie w szpitalu obsługiwała) mówiła, że spokojnie do końca donoszę jak będe leżeć, więc się wściekłam i powiedziałam, że się nie zgadzam na sterydy;-)To mi ta dr zaczęła gadać, że śluz nie taki-pewnie juz mam infekcje i tak to ja nie pociągne długo. A z wymazu wyszlo, że czysta jestem-zero grzybów, drożdży, itp., teraz czekam na wyniki kolejnego wymazu z szyjki, ale widzę, że jest ok. nic nie swędzi, czyściutkie upławy przezroczyste - nic a nic niepokojącego. Potem jeszcze z 2 lekarzami musiałam się zetrzeć czemu nie chce sterydów, bo u nich to taka procedura normalna, a ja przecież lekarzem nie jestem więc czemu ja wogóle się odzywam na ten temat.

agagsm, pracowałam długo w szpitalu ginekologicznym i zdarzało się,że jak pacjentka jednej ginekolożki trafiła na dyżur drugiej,która akurat tej pierwszej nie lubiła,to podważała jej autorytet a nawet diagnozę i zalecenia.Może w Twoim przypadku właśnie tak było...?

golanda,bardzo Ci współczuję tego gruczołu Bartholiniego brrrr.Jak można było robić to na żywca?! Ja chodziłam z anestezjologiem do znieczuleń i wiem,że to bardzo boli bo uśpione sporą ilością usypiaczy pacjentki bardzo szybko wymagały głębszej narkozy.Zresztą do potocznego "Bartka" zużywało się dwa lub trzy razy więcej leków anestezjologicznych niż np. do zwykłego wyłyżeczkowania.Rzeczywiście masz powody aby panią doktor znienawidziec do końca życia,ja bym ją jeszcze gdzieś zaskarżyła

asiax,to chyba Tobie wyszła dziewczynka z testu morki http://www.babygenderpredictiontest.com/
a może rzeczywiście test ten jest, jakimś bardzo dziwnym sposobem,wiarygodny i sprawdzający się?
Ciekawe czy macy też po usg potwierdzającym córeczkę powiedzą,że jest chłopczyk,tak jak wyszło w teście od morki? Bo o ile pamiętam to tylko Wy dwie zgłaszałyście,że się nie zgadza
Baaaardzo ciekawe :)

Pozdrawiam i dobrej nocki bez koszmarów życzę
...a jutro,jeśli mogę,wypłaczę się na swojego chłopa bo dzisiaj jeszcze nie śpi i może w każdej chwili wejść do pokoju a ja nie chcę zamykać na biegu strony,tracić przez to całego zapisu i jeszcze się tłumaczyć co to było...w każdym razie wczoraj byłam zdecydowana się wyprowadzić z synkiem ,tylko że....nie mam dokąd... :(

Przy okazji...witajcie nowe styczniówki

Ostatnia edycja:
witajcie kobietki
anetrix głowa do góry wszystko się ułoży!
ja zaraz zmykam do szkoły muszę dopracować tę pieprz... imprezę, mam już wszystko w d, nie wyjdzie to nie wyjdzie nikogo przepraszać nie będę:tak: odbębnię szkołę, a potem przyjeżdża mamusia:-D i sobie pogadamy a potem idziemy z M do szkoły rodzenia:-Ddzisiaj oglądamy porodówkę, pomijając szkołę, zapowioada się w końcu fajny dzień, jak się wczoraj m wyżaliłam rycząc jak bóbr to chciał mi zwolnienie od dzisiaj załatwieć:tak: zrobił sam z siebie kolację i nawet zmontował łóżeczko:-Di odebrał jej od kuriera na co wczesniej nie miał czasu...
ach... do zobaczenia później...
hehe teraz w łóżeczku śpi miś:-D

reklama
hej

Dziewczny, poradzcie...
Rozłozyło mnie to tego wszystkiego:-:)-:)-(
Gardło, nochal zawalone... i okropny ból ucha:-:)-:)-(
Dzis do lekarza nie mam jak isc, fizycznie nie mam takiej mozliwosci, a ja tego nie wytrzymam...
co ja moge wziac, zebym to jakos wytrzymała?!:-:)-:)-(

Do góry