reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam :-)
Piękny dzień kolejny, super - końcówka września i tak ładnie - oby jak najdłużej.
nadineczka - spokojnie, na pewno gin zaradzi, pewnie jakaś dietka i więcej suplementów - trzymaj się!
Asiowo - uważaj na siebie, to pewnie zwykłe przeziębienie !
Dorciaa - cieszę się, że wrócił Ci humorek

Muszę dziś zrobić wielkie zakupy a nadal nie wiem co nagotuje :szok::-D wyjątkowo stoicki spokój mam

Miłego dnia wszystkim ;-)

reklama
hej

Dziewczny, poradzcie...
Rozłozyło mnie to tego wszystkiego:-:)-:)-(
Gardło, nochal zawalone... i okropny ból ucha:-:)-:)-(
Dzis do lekarza nie mam jak isc, fizycznie nie mam takiej mozliwosci, a ja tego nie wytrzymam...
co ja moge wziac, zebym to jakos wytrzymała?!:-:)-:)-(
Asiowo ja Ci napiszę jak reszcie co chora;-) tantum w dropsie na gardło go tego herbatka z miodem cytrynką i z plasterkiem imbiru jak lubisz i świeży sok z marchwi do nosa euphorbium a co do ucha to jak psikniesz do nosa poleż z głową na tej stronie co cię ucho boli :tak: ewentualnie zapytaj się w aptece o krople do ucha :tak:
cześć babki,
a mi się wczoraj humores zepsuł jak zobaczyłam wyniki glukoza 50 po godzinie 168 :szok::no:

hemoglobina 12,0 :no:

i już nie wiem co ja robię źle, półtora tygodnia temu hemoglobinę miałam 13,3 w szpitalu jak mi robili, a tu tak strasznie mi spadła i najgorsze jest to, że nie mogę się uspokoić i się denwreuję i myślę o tym cały czas:-( na 11 mam ginka więc mam nadzieję, że usłyszę jakieś dobre wieści i sama siebie przestanę nakręcać :sorry:

i jeszcze wczoraj puściłam pawika 3 dopiero, ale w 6 miesiącu?
nie podoba mi się mój organizm, nie poznaję go :-(
ja wczoraj prawie pawika też puściłam z nerwów i też by był to 3 :sorry: ale dałam radę się powstrzymać :tak:nie zamartwiaj się Nadineczka może ginekolog cię uspokoi :tak:

co do glukozy to miałaś z 50g robioną ?

ja z 75g miałam po godzinie 148 a po dwóch 99 i wyniki mówił że są dobre :tak: a hemoglobinę mam 12,8 a w 1 ciąży miałam bardzo kiepską o tej porze :sorry:

Ja się tym martwię że mi się maluszek tak obrócił :cool: mam nadzieje że wróci na swoje miejsce :tak:

Z całym szacunkiem do lekarza ginekologa, nie myślę aby on był specjalistą w tej dziedzinie. Tu raczej znajomość naturalnych kosmetyków, znawców preparatów i ich właściwości moze jak już dermatologów ale nie ginekologa. Jak wiadomo medycy są raczej ogranczeni w swoich specjalizacjach.

Zgadzam sie Kaja z toba.:-)

Tak mi się jeszcze przypomniało a'propos żelaza. Podobno nie powinno się pić herbaty do posiłku ani zapijać nią suplementów diety, krótko mówiąc teina zakłóca wchłanianie żelaza (chociaż może wszystkie o tym już wiecie, tylko ja byłam taką ignorantką....)

eeee tam ignorantka...to ja powiem Ci jeszcze wiecej;-)Zalecaja madre glowy aby kawy,herbaty nie pic nawet godziny( i wiecej) przed i po spozyciu preparatow zelaza. A popijac najlepiej czyms z duza zawartoscia witC.

hemoglobina 12,0 :no:

A co ty chcesz od tej hemoglobiny??Uwierz,ze to jeszcze nie powod do paniki....Wiecej jedz produktow z zelazem i pij herbate z pokrzywy:-)

Dzien dobry wszem i wobec. My dzis jedziemy na nocne zakupy dla malucha:-)Jako staly klient jednego ze sklepow ( baby-walz) dostalam zaproszenie dla VIPow;-):-D,zakupy mozna zaczac od 20ej,pan maz bedzie popijal szampana a ja soczek i bedziemy uzupelniac garderobe i wyposazenie synusia.Dostalismy tez 20% rabatu na zakupy,wiec jak tu nie skorzystac:-)

hej dziewczxyny
nie bylo mnie raptem 2 dni atu juz tyle czytania...eh nie dam rady;-)
byłam na niezaplanowanym dwudniowym wyjezdzie nad morze, moj M musial jechac w delegacje wiec sie z nim zabralami przy okazji pozalatwialam swoje sprawy, odwiedzilam kuzynke no i zobaczylam moze jesienią;-) bylo tak fajnie ze dostałam mega powera i praktycznie nie czulam zmeczenia:-D dobrze ze M mnie stopowal bo chyb abym chodzila jak nakręcona 24 na dobe:tak: niestety wrocilismy wczoraj wieczorem i dzis juz szara rzeczywistosc czyli pakowanie i przygotowania do przeprowadzki.

Ja miałam 9,6 w zeszłym tyg. ale od tamtego czasu przyjmuje 3x1 żelazo mam nadzieję że podskoczy :-:)sorry:Kolejne badanie krwi za niecałe 2 tyg.

Ja kobietki zmykam niestety do pracy ;/ Jak wrócę to zajrzę. Miłego i słonecznego Dnia;-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Panie :-)
wczoraj nie pisalam bo jakos sily ani humoru nie mialam :-(
cos mi sie zdaje ze mnie jakies wredne przeziebienie zlapalo mam katar
i na dodatek wiecej mi krwi leci z noska przy smarkaniu niz wczesniej ehh..
Na dodatek dzis sie dowiedzialam ze weekend spedze sama...

a do mnie rodzinka ze Stanów przyleciała i w ogóle nie mam czasu na BB :-:)zawstydzona/y: w dodatku gardło nadal nie przechodzi i czuje sie jak zdechlak. D obiecał że weźmie dziś wolne i coś mu nie wyszło,bo szef już o 7ej rano pod domem czekał na niego :-D i prawie siłą zabrał go do pracy :-D ehh.. i przyszło mi spędzić piątek samotnie.
Na szczęscie zamówiłam kołyske na allegro i śmigam od okna do okna wyczekując kuriera.. czyli jakieś zajęcie mam ! :-D

reklama
Ja po wizycie dzidziuś ma się dobrze .....wszystko w środku z szyjką itd ok ;-) płci nadal nie znamy :no: zawiodłam się bo nawet ginekolog nie sprawdzał mimo ze go prosiłam ale mów że ma pupę tam gdzie usg nie dotrze by zobaczyć bo maluszek jest ułożony między moją miednicą poprzecznie pupą z lewej strony a główką z prawej i się obrócił wiercipięta jeden a był już główką w dół :sorry:
Gratuluję:-)

Hej dziewczynki własnie wróciłam od gina i wszystko oki, cukrzycy nie ma reszta baardań w normie:happy::happy::happy:
Pytałam o kremy na rozstepy i co ????????????? I nic gin powiedział, ze nie zna kremu który zapobiegnie powstawaniu rozstępów a jak zobaczył swoja pacjentke po zabiegu peelingu, który miał je usunac to stwierdził, ze on nie widzi poprawy:rofl2::rofl2::rofl2: I MASZ CI BABO PLACEK !!!!!!!!
Zabieram sie za nadrabianie zaległości na BB:-)

Witam Stycznioweczki:)
Ojjjj duzo czasu tu nie zagladalam wiec nawet nie probuje nadrobic zaleglosci bo to chyba nie mozliwe... Mam tylko nadzieje ze u Was i u brzucholkow wszystko wporzadku:tak:
A ja mialam dzis moje upragnione usg (2,5 miesiaca czekania;/). Ale oplacalo sie czekac... Wyniki badan idealne, maluch zdrowy, prawidlowo sie rozwija. No i wreszcie sprawdzily sie moje przeczycia ze bedzie SYNEK:-)
No tak... wygląda w munudrze jak ciacho i to takie z polwewą i wisienką.... :cool2: :tak: :tak: :tak:
Tylko co mi z tego, jak w mundurze to go sobie oglądają stewardessy :dry::growl::dry: a ja to raczej w piżamach albo innych flakach.... I weź tu babo śpij spokojnie w nocy... Czasami naprawdę potrafię sobie sama wkręcić różne akcje... aż włos się jeży na głowie. Bo np taki strażak to idzie do pracy na noc, ale tam są raczej faceci, a mój nie dość, że otoczony ładnymi babkami to jeszcze po hotelach śpi. Żony pilotów muszą mieć naprawdę nerwy ze stali :-(

Jakiś rok temu świat obiegł filmik nagrany na telefonie, jak jedna stewardessa z airfrance podczas lotu ściągnęła stanik i pokazywała cycki pilotom w kokpicie. :eek: (Dalej zresztą można to zobaczyć na youtube) Wydaje mi się, że to tak jakby pokazać koszmar na jawie żonom pilotów...
Nie pozostaje nic innego jak wierzyć i liczyć, że twój facet nie robi cię w balona...
)
No tak tu masz rację stewardessy tez wyglądają całkiem całkiem:zawstydzona/y: Ale wiesz to nie ma znaczenia czy pilot, cieśla czy górnik jak będzie chciał zdradzić to i tak to zrobi;-) A rozmyslając o tym przez cały czas można popaść w paranoję:tak: Więc głowa do góry:tak:

hej

Dziewczny, poradzcie...
Rozłozyło mnie to tego wszystkiego:-:)-:)-(
Gardło, nochal zawalone... i okropny ból ucha:-:)-:)-(
Dzis do lekarza nie mam jak isc, fizycznie nie mam takiej mozliwosci, a ja tego nie wytrzymam...
co ja moge wziac, zebym to jakos wytrzymała?!:-:)-:)-(
Jak mnie boli ucho to smaruję sobie maścią rozgrzewająca, nawet w środku
Ja miałam jakąś koszmarną noc:no: Śniło mi się, że siedzę na kiblu i się posikałam:szok:, jednak pęcherz nie daje rady przez cała noc:-D
Mój syn ma zatwardzenie i ryczy na kiblu, więc dziś nie idzie do przedszkola:zawstydzona/y:

Do góry