reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Mnie lekarz poradził na zgagę:
-jeść mało a często,
-lekkostrawni
-żadnych pikantnych potraw...

paula3 ja chodzę prywatnie a jedynie co mi lekarze zlecili to morfologie, glukozę i mocz. Badania na toksoplazmozę i różyczkę sama sobie zrobiłam. Ale na cytomegalie chyba tez pójdę i sobie zrobię.Wszystkie te badania chyba nie są refundowane. Na następną wizytę nic nie kazał mi zrobić.Ale nie wiem czy i tak nie zrobię morfologie, mocz i glukozę, dlatego że i ta za to nie płacę bo jestem prywatnie ubezpieczona.

Gratuluje wszystkim mama ruchów :-D Pewnie zraz wszystkie się będą chwalić, że też coś czują. :-D Najgorzej to mają pierworódki...

Witam stycznióweczki w sobotni poranek
Dziś są urodzinki mojego tatusia muszę zadzwonić i złożyć życzonka :tak:
Gosia gratuluje ruchów maluszka :blink:moje kopie kiedy chce o różnych porach dnia i nocy...

dzięki ;-)ja czułam już dużo wcześniej ale moje dziecko należy do leniuszków i tak mocno jeszcze nie kopało by mógł poczuć i tatuś ;-)no ale w końcu rośnie wiec teraz będzie mieć więcej siły :tak:

i najlepszego dla taty życzę :-)

Witam kobietki:-)

Wczoraj mieliśmy wycieczkę do ZOO w Gdańsku. Dla nas to mega wycieczka, bo do Gdańska mamy prawie 200 km. Nawet spoko podróż minęła, jak wracaliśmy to Zuzia trochę marudziła, że chce do domu. Ale tak to było super :-D

Gratuluję wszystkim kobietkom znającym płeć dzidzi :-) Fajowe macie te napisy, ja też sobie taki wstawię, jak poznam płeć dzidzi. Ale to jeszcze trochę czasu. Dziś wchodzimy w 20-ty tydzień :-) super :-)

Pozdrawiam kobietki :-)

Witajcie laski:-D
Ja dziś od rana w podłym nastroju. Mąż mnie dziś tak wkurzył, że.... az nie chce się pisać:wściekła/y: Czasami się zastanawiam, kto tu jest w ciąży ja czy on? Zachowuje się jak rozkapryszony czterolatek:wściekła/y: tylko przełożyć przez kolani i... Oj, z tymi chłopami, gorzej niż z dziećmi:wściekła/y:
A tak fajnie zapowiadał się dzień :wściekła/y:

Mi też w pierwszej ciąży pomagało mleko i biały ser, a teraz nic.
Herbaty nie piję wcale, praktycznie cały czas wodę, kawę tylko rano bezkofeinową, a zgagę mam dzień i noc, posiłki ok. 8 razy dziennie po trochu.
Pikantne jedzonko też mi w ciąży nie smakuje, nawet czosnek który dodawałam niemal do wszystkiego jest teraz moim wrogiem, słodycze też mi już przeszły.
Wydaję się że postępuję jak należy a nie jest dobrze.:-:)-:)-(
Za to dzidzia kopie mnie systematycznie, w dzień i w nocy, więc przynajmniej jeden powód do radości.:-):-):-)

Cześć dziewczyny

wczoraj pisałyśmy o tych widocznych ruchach na brzuszku i mocnych kopniaczkach wiec w nocy o 0:04 jeszcze nie spałam i dostałam takie 2 kopniaki że cały brzuch zadrżał niestety moje dziecko to leniuszek i mało co kopie wiec 1 kopniak ja poczułam jak miałam rękę na brzuchu drugi mój mąż jak przyłożył rękę a 3 chciałam zobaczyć czy widać i maluszek poszedł chyba spać :sorry:;-)

ale cały dzień nie mogłam sie doczekać ruchów a on po prostu sobie w nocy buszuje :-D

Paula3 a może jakiś grzybek bo to częste w ciąży że się pojawia :confused: no chyba że jesteś pewna że to zapalenie pęcherza:confused:
nie jestem pewna. Tak jak napisałam: swędzi mnie,piecze i boli przy oddawaniu moczu. to wszystko.. a to zarówno mogą być objawy jakiejś infekcji jak i zapalenia pęcherza :-(i jedno i drugie by się zgadzało,bo ostatnio byłam nad jeziorem,kąpałam się w zimnej wodzie.. itp.

Trzymamy mocno kciuki;-)

Tak te bulgoty sie slyszy i to nawet bardzo dokladnie:tak:u mnie jest to tak glosne ze maz sie ze mnie smieje ze chodze caly czas glodna:-D
huuuurraa.. to mi dzidziolek się rusza,a ja nawet nie wiedziałam ;-)

Hej kobity.Mnie dzis łeb boli tak ,ze szok:tak:
Asiax mnie na zgage pomaga suchy chleb posmarowany musztarda-sprawdzony sposób przez całą rodzine:tak:
Miałam jechac do tesciowej ,ale tak mnie szwagierka wku....... ze sobie daruje nerwy dzisiaj,bo napewno tez tam bedzie:tak:
Za to po południu jade zobaczyć dzidzie kolezanki-juz sie ciesze:-)
Nie wiiem jak to jest z tymi ruchami,od kiedy bedziemy je regularnie odczuwac-wie ktos?

reklama
Do góry