reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć dziewczyny

wczoraj pisałyśmy o tych widocznych ruchach na brzuszku i mocnych kopniaczkach wiec w nocy o 0:04 jeszcze nie spałam i dostałam takie 2 kopniaki że cały brzuch zadrżał niestety moje dziecko to leniuszek i mało co kopie wiec 1 kopniak ja poczułam jak miałam rękę na brzuchu drugi mój mąż jak przyłożył rękę a 3 chciałam zobaczyć czy widać i maluszek poszedł chyba spać :sorry:;-)

ale cały dzień nie mogłam sie doczekać ruchów a on po prostu sobie w nocy buszuje :-D

Paula3 a może jakiś grzybek bo to częste w ciąży że się pojawia :confused: no chyba że jesteś pewna że to zapalenie pęcherza:confused:

reklama
Witam świątecznie :-)
Cisza dziś za oknem, miasto uśpione, słoneczko pięknie świeci - zapowiada się cudny dzień. Każdej z was życzę miłego dnia.
Asiax -też właśnie doczytałąm, że nie jest refundowane - jednak wiele z nas i tak prywatnie chodzi i za badania płacimy. Wiecie, że mnie to zdziwiło - myślałam, że wizyta wizytą ale badania to kobiety w ciązy powinny mieć za darmo :szok: Ciemna masa ze mnie bo mało korzystam ze służby zdrowia i zaczęłam sie zastanawiać, czy za poród nie policzą bo do lekarza chodze prywatnie :-D:-D

Buziaki :-D

Witam dziewczyny i przepraszam was odrazu , ze tak dlugo nie pisalam , poprostu czasu mi brak Nicola juz nie spi popoludniu poprostu z dnia na dzien jej sie odechcialo wiec caly dzien mam zajety , chwili odpoczynku nie ma .Naprawde tak jestem zabiegana , ze jak wczoraj spytala mnie sie sasiadka czy ja czasem nie jestem w ciazy bo jakos mi brzuszek wyskoczyöl do mialam tak zdziwiona mine jgbym zapomniala , ze jestem w ciazy . Nprawe cigla bieganina dobrze ze pogoda dopisuje i tak od ranna do wieczora siedzimy z Nica na dworze a jak przychodzimy to obydwie padamy i nei mam jak zajrzec na bb , mam nadzieje ze to sie zmieni.

witajcie!dawno mnie nie bylo.tak Wam zazdroszcze tych brzusiów i dzidziusiów.mam nadzieję ze ja sie zalapie na maj2010 :dry:ale sie okaze:sorry2:pozdrowionka dla wszystkich mamus i dzidziusiów:-):-)powodzenia!!

Trzymamy mocno kciuki;-)
to może i ja zaczne ogórki jeść,skoro to coś pomaga? :-D bo ostatnio przeglądając ubranka stwierdziłam,że mam prawie same niebieskie.. więc teraz musi być chłopiec i koniec! :-D

ja też gdy sie przyglądam widzę jak mój brzuch lekko drga :-p ale to przez pulsowanie. Sama nie wiem czemu jest aż takie silne.

zazdrooooszcze! dziewczyny czy te bulgotanie sie słyszy? Bo mi bulgocze w brzuchu bardzo często (wcześniej tego nie miałam) ale dziwi mnie,że to słyszę! :confused2:

Teraz mnie jakaś deprecha dopadła. Uzmysłowiłam sobie,że chyba jako jedyna nie miałam robionych badań na toskoplazme, chyba mam zapalenie pęcherza lub jakąś infekcje (piecze,swędzi i boli przy oddawaniu moczu:dry:) a u lekarza bede dopiero za 5dni. Wcześniej nie mam szans na jakąkolwiek wizyte. Poza tym pewnie ginka nie zrobi mi nawet usg,a ja już się tak nastawiłam,że poznam płeć.. :zawstydzona/y: jakieś głupie myśli mi do głowy przychodzą. Ide lepiej spać. Dobranoc dziewczyny.

Tak te bulgoty sie slyszy i to nawet bardzo dokladnie:tak:u mnie jest to tak glosne ze maz sie ze mnie smieje ze chodze caly czas glodna:-D

Basieńko, trzymam kciuki za Majówkę ( jak to ładnie brzmi), napewno się uda.:-):-):-)

Gratuluję wszystkim które poznały płeć:-):-):-)

A ja znowu mam nieprzespaną noc przez zgagę, chyba się wykończe psychicznie i fizycznie, już Renie nie pomaga:-(

Nie miałam robionego badania na cytomegalię, nie wiem czy jest refundowane i czy mogę je wymóc na państwomym ginie, jak nie to zrobię prywatnie, a właśnie dowiedziałam się że 3 miesięczna córka znajomej jest na to chora, ona robiła badanie w I trymestrze i było ok, ale musiała zarazić się później.:-(

niestety cytomegalia nie jest refundowana, ja placilam w szpitalu panstwowym cos ok 60zl? doklasnie nie pamietam ile, ale chyba cos kolo tego.

Witam stycznióweczki w sobotni poranek
Dziś są urodzinki mojego tatusia muszę zadzwonić i złożyć życzonka :tak:
Gosia gratuluje ruchów maluszka :blink:moje kopie kiedy chce o różnych porach dnia i nocy...

Asiax - znalazłam to:
Polecam całość artykułu, dowiesz się czego unikać aby zgagi nie było:
A to zgaga! - ból w przełyku, ciąża, dieta, imbir, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Sprawdzone sposoby

Aby złagodzić dolegliwości, możesz zażywać dostępne bez recepty leki neutralizujące nadmierną kwasowość soku żołądkowego. Sprawdź tylko (w ulotce), czy preparat mogą stosować kobiety w ciąży i, oczywiście, zachowaj umiar. Zanim jednak sięgniesz po leki, wypróbuj znane od lat sposoby na zgagę. Oto, co polecają doświadczone mamy:
  • imbir – możesz jeść ciasteczka imbirowe lub pić napar z korzenia tej rośliny;
  • rumianek, mięta – napar z tych ziół warto pić zamiast czarnej herbaty i kawy, które nasilają objawy zgagi.
  • siemię lniane – łyżeczkę nasion zalej pół szklanki wrzątku, poczekaj, aż przestygnie, a następnie wypij (najlepiej na noc), dodając trochę ciepłego mleka lub wody; siemię powinno mieć konsystencję gęstego kisielu – wtedy stworzy na ściance przełyku szczelną warstwę ochronną;
  • mleko – świeże mleko pij niezbyt tłuste – najlepiej 1,5-proc.; możesz także zastąpić je maślanką, naturalnym jogurtem lub kefirem;
  • sól Vichy – w aptece możesz ją kupić bez recepty w postaci tabletek musujących. Sporządzony z nich roztwór wypijaj po obfitszych posiłkach. Sól Vichy poprawia trawienie i działa zobojętniająco na kwaśną treść żołądka.

reklama
Dziewczyny, macie może coś skutecznego na zgagę, choćby na receptę, bo ja chyba zwariuję, wziełam 2 renie, wypiłam litr mleka i nic.
A ja wczoraj pierwszy raz w zyciu mialam zgage..myslalam ze mnie to ominie..zjadlam makaron taki z sosem i tak mnie meczylo do wieczora..ale nic nie bralam tylko duzo wody pilam i przeszlo..

Ostatnia edycja:
Do góry