reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja zwykle wstaje o 6 a kładę się spać koło 24 i do tego zawsze miałam problemy z kładzeniem się spać i wstawaniem rano..

Teraz o 22 zasypiam nawet na stojącą. A dziś wstałam 5:38. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło wstać przed budzikiem... :D

reklama
Witam kobietki. Gratuluję nowym mamom ;-) a co dzień to coraz więcej nas...Dziś moje samopoczucie sięga dna...Cokolwiek zjem, od razu do kibla, nawet jak wody się napiję do to muszę iść do kibla...trochę mnie to martwi, bo jednak nic mi w tym brzuchu nie zostaje i co temu maluchowi zostaje...a jeszcze do tego od wczoraj jak sikam to tak strasznie mnie boli, jakbym igły miała wysikać. A jeszcze do tego nie mam jak złapać tego lekarza :confused: masakra...

dziewczyny, byłam w srode u gina i powiedzial ze to za wczesnie ze jeszcze nic nie widac i skierowal mnie na bete i wyszło mi 120! jak myslicie??

Należy wziąść również pod uwagę, że normy w niektórych laboratoriach mogą się różnić.
Gosia_k23 ma rację należy po kilku dniach powtórzyć badanie sprawdzając jaki jest przyrost bhcg.

Lekarz mi nic nie mówił abym zrobiła to badanie.
Kazał zrobić przed następną wizytą (za trzy tygodnie), jeśli dalej będę się czuła ciążowo :baffled:, takie badania:
- Hematokryt, Hemoglobina,
- Krw. czerwone i białe
- Krew - glukoza
- mocz - własności fizyczne, białko cuk. ciała ketonowe, barwniki żółciowe, osad.

Kazał jeszcze przynieść zaświadczenie o grupie krwi mojej, więc się zastanawiam czy moja książeczka zdrowia dziecka w której mam napisaną grupę krwi wystarczy???

Chyba zmienie lekarza....

Badanie które zlecił ci do wykonania lekarz to chyba standardowe dla kobiet w ciąży.
BHCG wykonuje się gdy lekarz nie jest w stanie stwierdzić podczas badania na 100% ciąży. Ja miałam kilkakrotnie zlecane badanie bhcg w odstępach kilkudniowych celem sprawdzenia czy ciąża się rozwija czy jest martwa.

dzieki za pomoc :) lekarz kazal mi przedzwonic z wynikiem i powiedzial ze raczej jestem w ciazy :) bardzo sie ucieszylam, teraz tylko musze dbac o siebie, wlasnie tu jest maly problem- mam kaszel, katar, do tego chrypka- dziwczyny poradzcie jakis domowy sposób na wyleczenie w.w. bo nie chce łykac jakis leków zeby nie zaszkodzic....

reklama
Do góry