reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ivi i beti gratuluje zdrowych dzieciaczków i poznania płci!!! ;-) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. wracajcie dumne i szczęśliwe! :-D
ja w ogóle nie mam czasu na BB, a wy cwaniary siedzicie na zwolnieniach i piszecie w takich ilościach,ze ja pozniej pół dnia nadrabiam :tak: dziś policzyłam że jeszcze tylko 2 tygodnie i 4 dni do polowkowego.. chyba sie nie doczekam i pojde gdzies prywatnie w miedzyczasie :) ciekawosc mnie zżera.
Aaaa...no i musze sie pochwalic,ze poszłam za radą którejs z was i polozylam sie na brzuchu zeby dzidzie podrażnic i wiecie co? :-D kopaaaała! :-D pozniej jak polozylam sie normalnie,to myslalam,ze spokoju mi nie da :-D alez jestem zadowolona.
milego popoludnia kobiety.

chyba wezme z ciebie przykład, bo moja dzidzia jest jakaś leniwa i jeszcze nie czuje żadnych kopniaczków i powoli zaczynam się martwić:sorry:

reklama
ivi i beti gratuluje zdrowych dzieciaczków i poznania płci!!! ;-) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. wracajcie dumne i szczęśliwe! :-D
ja w ogóle nie mam czasu na BB, a wy cwaniary siedzicie na zwolnieniach i piszecie w takich ilościach,ze ja pozniej pół dnia nadrabiam :tak: dziś policzyłam że jeszcze tylko 2 tygodnie i 4 dni do polowkowego.. chyba sie nie doczekam i pojde gdzies prywatnie w miedzyczasie :) ciekawosc mnie zżera.
Aaaa...no i musze sie pochwalic,ze poszłam za radą którejs z was i polozylam sie na brzuchu zeby dzidzie podrażnic i wiecie co? :-D kopaaaała! :-D pozniej jak polozylam sie normalnie,to myslalam,ze spokoju mi nie da :-D alez jestem zadowolona.
milego popoludnia kobiety.
też muszę spróbować tego sposobu z leżeniem na brzuchu. Nie czuję jeszcze wyraźnych kopniaczków tylko raczej dotknięcia, które mogą też być zupełnie czymś innym a nie znakami od Stasia

a wizytę kiedy masz?
Mi ginka powiedziała że na naszym etapie ciąży groźny ból brzucha to nadal taki mocny i silny jak na okres, spinanie całego brzucha - regularne i powtarzające się - oraz jakaś wydzielina z pochwy, brudzenie lub krwawienie...
Ide dzisiaj do gina na 19. Nie mam plamień ale w sumie mam dziwna wydzieline jakas..ale nic mi sie nie spina..moze przezyje..dzieki;-)

chyba wezme z ciebie przykład, bo moja dzidzia jest jakaś leniwa i jeszcze nie czuje żadnych kopniaczków i powoli zaczynam się martwić:sorry:
Moja też bardzo mało kopie:-( za to dużo burczy:-D
Jej faktycznie jak się położę na brzuch to czuję kopniaki:) Nieżle:)

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny.
Jestem po wizycie u homeopaty, który swoją specjalizację medyczną ma ginekolog połoznik i wiele mi w życiu pomógł. Wrociłam spokojna, on ma zupelnie inne spojrzenie na ciążę choc ucieszyło mnie, że prowadzenie mojego klasycznego gina pochwalił.
Obmacal mnie wzdłuż i wszerz - bez typowego badania dowcipnego, on juz tym sie nie zajmuje. Swoimi sposobami obmierzył macicę, podrażnił czy ma tendencje do skurczania (nie ma!) powiedział, że cm nad pępkiem znajduje się obecnie co jest prawidłowe na 20/21 tygodnia, spojrzał w oczy hihi, obmacał cycki, dotknął czoło i wypytał na wiele innych rzeczy typowych dla homeopatów. Dla nich szczególliki są ważne.
Dał mi jeden specyfik homeopatycvzny na opryszczkę, powiedział, że na jego oko to ja magnezu nie potrzebuje ale mam iść zbadać.
Pośmiał się, że on rozumie, że ja chciałabym aby on mnie leczył ale nie ma na co - bom okaz prawdziwej baby w ciązy prawidłowej.
Kamień spadł mi z serca bo jak dwóch lekarzy mówi, że ze mną ok to może tak jest :-D:szok:
Tradycyjnie zakazał się stresować i tyle :-D
Miłego popołudnia kobietki i powodzenia na wizytach!

Witam kobietki :-)

Ja mam ręce pełne roboty......grrrrr, a nic mi się nie chce...:wściekła/y:

Ale aż dziwne, że moja córcia śpi już 2 godziny...:szok: chyba ostro się zmęczyła. Mała łobiuziara:tak:

Heh co dzień to coraz więcej kobietek poznaje płeć maluszka, GRATULACJE DLA WAS KOBIETKI :-p Wiem, że na pewno na USG pojadę we wtorek, ale czy dowiem się kto mnie tak mocno kopie...? Zobaczymy :-p

Jakiś taki głupi ten dzień...przeczytałam 2 razy konstytucje i nie mogę dać sobie rady, chyba zasnę.....makabra! Jakie to nużące:eek:

Jeszcze do tego brzuszek coś mnie boli...:confused2:
Pozdrawiam!

Jeśli chodzi o bóle brzucha właśnie wróciłam ze spaceru i nieźle się przestraszyłam. Normalnie nic mnie boli jak jestem w domu, krzątam się itd. a tak od tygodnia dosłownie przejdę kawałek i taki ciągnący ból w dole mam i jakby kolka, ale dzisiaj to mnie dosyć mocno rozbolał a jak wróciłam usiadłam to przestaje powoli. Nie wiem czemu? Może dzidzia się jakoś dziwnie układa.Macie też tak? To co mam już wogóle nigdzie nie chodzić :-(
Ja też mam takie dziwne kolki i ciągnięcie, wtedy najlepszy relaks. Ja żadnych tabletek nie biorę:tak: A co do upławów to podobno normalne na naszym etapie:tak:

Witam Was dziewczyny.
Jestem po wizycie u homeopaty, który swoją specjalizację medyczną ma ginekolog połoznik i wiele mi w życiu pomógł. Wrociłam spokojna, on ma zupelnie inne spojrzenie na ciążę choc ucieszyło mnie, że prowadzenie mojego klasycznego gina pochwalił.
Obmacal mnie wzdłuż i wszerz - bez typowego badania dowcipnego, on juz tym sie nie zajmuje. Swoimi sposobami obmierzył macicę, podrażnił czy ma tendencje do skurczania (nie ma!) powiedział, że cm nad pępkiem znajduje się obecnie co jest prawidłowe na 20/21 tygodnia, spojrzał w oczy hihi, obmacał cycki, dotknął czoło i wypytał na wiele innych rzeczy typowych dla homeopatów. Dla nich szczególliki są ważne.
Dał mi jeden specyfik homeopatycvzny na opryszczkę, powiedział, że na jego oko to ja magnezu nie potrzebuje ale mam iść zbadać.
Pośmiał się, że on rozumie, że ja chciałabym aby on mnie leczył ale nie ma na co - bom okaz prawdziwej baby w ciązy prawidłowej.
Kamień spadł mi z serca bo jak dwóch lekarzy mówi, że ze mną ok to może tak jest :-D:szok:
Tradycyjnie zakazał się stresować i tyle :-D
Miłego popołudnia kobietki i powodzenia na wizytach!
A czy Ty przepraszam spodziewałaś się innych wiadomości, u licha;-) Oczywiście, że wszystko z Tobą ok i nawet nie przypuszczałam, że dopuszczasz do siebie by było inaczej:shocked2::tak:

reklama
Cześć dziewczyny :)

ja dzisiaj tez ide na USG połówkowe na 18.40 i już nie moge wysiedzieć w niejscu !
wprost umieram z ciekawości czy powiększe nieliczne grono dziewczynek na forum czy moze chłopak?! :-)

ale najbardziej to się denerwuje czy wszystko dobrze z maluszkiem jest.
bo jak naczytam się na forum o róznych przypadłościach to potem tylko głupich myślawek dostaje :-(

Do góry