reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Czesc dziewczyny. Nie było mnie ok tygodnia i chyba nawet nie probuje nadrabiac strat..mialam komputer zepsuty a pozniej neta nie mialam.
Powiedzcie mi czy Wy tez miewacie bole brzucha? Bo mnie od wczoraj boli jakby zoladek ale tez na dole i sie troche przestraszylam.:szok: Myslalam ze mi przejdzie do dzisiaj a tu dalej.Dzisiaj w sumie bardziej na dole. Dzwonilam do gina i popoludniu na wizyte mam isc do niego ale chcialabym sie poradzic bo sie stresuje troche..

Cześć dziewczynki udało mi się nadrobić wczorajsze zaległości w pracy.

Anulka, ja pytałam ginki bo często mi się napina i boli jak przy miesiączce, powiedziała że jeżeli nie trwa to cały czas i nie ma krwawień to wszystko ok.
Nie wiem czy się uspokoisz ale mam taką nadzieję.:-)

reklama
Jeszcze tylko trzy godziny i koniec pracy. Już mam lenia, na szczęscie jeszcze tylko jutroi weekend, ale jutro w miare przyjemny dzien, kilka spotkan, w miedzyczasie wizyta u gina wiec szybko minie:)

Jeśli chodzi o bóle brzucha właśnie wróciłam ze spaceru i nieźle się przestraszyłam. Normalnie nic mnie boli jak jestem w domu, krzątam się itd. a tak od tygodnia dosłownie przejdę kawałek i taki ciągnący ból w dole mam i jakby kolka, ale dzisiaj to mnie dosyć mocno rozbolał a jak wróciłam usiadłam to przestaje powoli. Nie wiem czemu? Może dzidzia się jakoś dziwnie układa.Macie też tak? To co mam już wogóle nigdzie nie chodzić :-(

ja od jakiegoś czasu tak mam jak szybko chodzę, więc tylko spacerki pozostają:) albo przy zmianie pozycji
a poza tym, albo boli mnie z jednej strony, albo z drugiej, albo w dole, ciągle coś.... To chyba dzidzia się rozpycha. Ostatnio ginka kazała mi brać nospe, ale staram się unikać jej brania.
Poza tym brzuch czasem mi twardnieje, ale na górze i po środku a nie na dole, więc to chyba jakieś dolegliwości trawienne. Pije wode gazowaną, bo niegazowanej nie przełknę. To może od tego...
za pare dni wizyta, więc się wszystkiego dowiem

Anulka, ja pytałam ginki bo często mi się napina i boli jak przy miesiączce, powiedziała że jeżeli nie trwa to cały czas i nie ma krwawień to wszystko ok.Nie wiem czy się uspokoisz ale mam taką nadzieję.:-)
Asiax mi sie nie napina wlasnie brzuch i czasem tez miewalam takie bole ze chwile cos zabolalo i przestawalo..ale wczoraj mnie po 17 zaczelo i do wieczora bolalo i dzisiaj od rana znowu i caly czas boli..wogole nie przestaje a gin nie ma czasu wczesniej jak o 19..wiec czekam.

No ja też piję lekko gazowaną, ale mnie boli nawet jak się posuwam jak żłówik:sorry:pomalutku. No nic trzeba będzie odsiedzieć swoje:-) Nospy raz połówkę wzięłam bo tak jak napisałam w domu mnie nie boli wcale.

mi ginka mowiła ze te bóle to spoko, jeśli nei są regularne i nie obejmują całego brzucha, również boków i góry..
Teraz to po prostu wszystko tam rośnie, rozciąga się i naciąga. Jak za bardzo przeszkadza to mam brać no - spę forte albo 2 zwykłe... Mi wystarcza wygodne położenie się i mija:tak::tak:

mi ginka mowiła ze te bóle to spoko, jeśli nei są regularne i nie obejmują całego brzucha, również boków i góry..
Teraz to po prostu wszystko tam rośnie, rozciąga się i naciąga. Jak za bardzo przeszkadza to mam brać no - spę forte albo 2 zwykłe... Mi wystarcza wygodne położenie się i mija:tak::tak:
Troszke mnie martwi to ze ten bol sie tak dlugo utrzymuje. Wczoraj wzielam 2 nospy i herbatke mietowa pilam i moze pomoglo bo w nocy nie bolalo ale od rana sie znowu zaczelo:-(

a wizytę kiedy masz? Bo mi ginka oczywiście sprawdziła najpierw czy z szyjką wszystko ok.. Zawsze lepiej się upewnić :tak:Ja zauważylam że u mnie ten ból jest b. częsty jeśli: a) nie siusiam wystarczająco często (lekkie napełnienie pęcherza powoduje u mnie ból podbrzusza) b) mocno się zestresuje albo zirytuje w pracy;-)
Mi ginka powiedziała że na naszym etapie ciąży groźny ból brzucha to nadal taki mocny i silny jak na okres, spinanie całego brzucha - regularne i powtarzające się - oraz jakaś wydzielina z pochwy, brudzenie lub krwawienie...

reklama
ivi i beti gratuluje zdrowych dzieciaczków i poznania płci!!! ;-) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. wracajcie dumne i szczęśliwe! :-D
ja w ogóle nie mam czasu na BB, a wy cwaniary siedzicie na zwolnieniach i piszecie w takich ilościach,ze ja pozniej pół dnia nadrabiam :tak: dziś policzyłam że jeszcze tylko 2 tygodnie i 4 dni do polowkowego.. chyba sie nie doczekam i pojde gdzies prywatnie w miedzyczasie :) ciekawosc mnie zżera.
Aaaa...no i musze sie pochwalic,ze poszłam za radą którejs z was i polozylam sie na brzuchu zeby dzidzie podrażnic i wiecie co? :-D kopaaaała! :-D pozniej jak polozylam sie normalnie,to myslalam,ze spokoju mi nie da :-D alez jestem zadowolona.
milego popoludnia kobiety.

Do góry