Karoli4
Fanka BB :)
To ja znalazlam tutaj bezalkoholowe, ktore ma 0,05 %. Nie wiem moze u nas tez takie jest. To jest birra moretti zero. Poszukajcie, moze je importujemy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Patrysiu ,dlatego wczoraj prosiłam zebysmy nie pisały tutaj o takich tragediach ,bo pózniej własnie sobie wkrecamy różne rzeczy,przynajmniej ja tak mamJeszcze jedna rzecz mnie niepokoiod histori koleżanki LABAMBY mam świra i martwi mnie jedno
czy macie wodniste upławy
bo ja mam białe ale zarazem wodniste tzn.czuje jak leci i potem mam tak mokro jakbym popuściła(a wiem że to są upławy bo także widze białe ale zarazem wodniste)i teraz mam juz filma czy moze mi wody odchodzą i teraz boli mnie z boku brzuszek
jeeeeeny ale ja się wkręcam i głupia martwie
![]()
Jak możesz to podaj autorate upławy mają nawet jakąs nazwę i są typowym objawem ciąży w 5 i 6 miesiącu, nie pamiętam teraz jak się nazywają, jak dojadę do domu to sprawdzę. Mam super książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam jest to napisane. Swoją drogą książkę bardzo polecam - prawie wszytskie moje koleżanki, które były w ciąży twierdzą, że jest bardzo dobra. Ja dostałam w "spadku":-) i tez uważam, że jest super
ooooo de volaile`a to bym zjadła;-)
gratuluje wszystkim stycznioweczka ktore znaja juz plec swoich skarbkow,ja niestety jeszcze nie znam 8 wrzesnia mam usg wiec mozeeee....mi dzisiaj snila sie dwojka dzieci tzn moj synek sebastian i córeczka ktora w snie miala na imie olivia-heh moze to jakis znak hihi moze akurat mam pod serduszkiem dziewczynke....????soe okaze...
Wczoraj mialam straszny problem z zaparciem nie moglam za chiny sie zalatwic potem se pomyslalam ze za mocno parlam i ze dziecko wyparlam,odrazu mialam uczucie jakbym glowke czula...horror normalnie ale stres minol i jest ok dzis zaparcie troszke odpuscilo tez macie problemy tej natury????
]
tak, takie uczucie radości przeplatane z pewnym niedowierzaniem :-) Jednak wole to co jest teraz, najlepsze są kopy![]()
tak i jeszcze otręby, ja rano jem jabłka, activię i płatki z otrąb i nie mam zaparć wogóle. W sumie najbardziej to mi pomogła ta activia śliwkowa. W dodatku jest pyszna!
a to jest to badanie co się pije glukozę? Ja to będę miała za jakieś 2 tygodnie i nie wiem jak przełknę pół szklanki tego słodkiego ulepu :-(
ja jestem uzależniona od dr Housa, szkoda że teraz jest tak rzadko, ale za to wraca M jak miłośći jeszcze czasem obejrzę Modę na Sukces
![]()
mam pytanko: czy pracujecie czy jesteście na L4? Bo ja pracuję cały czas, ale powoli zaczynam nie wyrabiać tych 8 godzin przed kompem i tego stresu i zastanawiam się czy nie wziąć jednak zwolnienia.
Hej ciężarówki:-)
Ja dziś zaprowadziłam mojego łobuza do szkoły na 12 40 i o 16 05 lece go odebrać ,ciekawe jak wrażenia - w końcu to już nie przedzszkole:-)
Co do zaparć to ja mam masakryczne ,tydzień potrafie nic i nic ,a rozerwać mnie chce i jutro na wizycia sie zapytam czy mi mój lekarz coś na to poradzi bo activia działa średnio
Dziewuchy boje sie ze czeka mnie to co w ciąży z Oskarem czyli ból spojenia łonowego,narazie boli tylko jak dłużej poleże w jednej pozycji i chce wstaća w tamtej ciąży to prawie chodzić nie mogłam tak bolało-czy któras z was też to ma?????????????????
Witam nowe styczniówki:-)
Ja na szczęście zaparć nie mam a nawet codziennie się wypróżniam
Ach wziełam no-spebo cały czas pobolewa mnie tam z boku brzuszka i czasami przechodzi i potem znowu:-(
A i wiecie co mam tak w nocy głównie lub jak za długo poleże na plecach że jak chce wstać lub na inny bok to mocno za boli z jakiejś strony(zależy na jakiej leżałam)i musze aż się połóżyć spowrotem i nawet masuje i wtedy powoli zmieniam pozycje i jest ok czy ktoś też tak ma![]()
te upławy mają nawet jakąs nazwę i są typowym objawem ciąży w 5 i 6 miesiącu, nie pamiętam teraz jak się nazywają, jak dojadę do domu to sprawdzę. Mam super książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam jest to napisane. Swoją drogą książkę bardzo polecam - prawie wszytskie moje koleżanki, które były w ciąży twierdzą, że jest bardzo dobra. Ja dostałam w "spadku":-) i tez uważam, że jest super
ale mi narobiłyście ochotę na piwko chyba zaraz popędzę kogos do sklepua Karmi jest bez alk. jak Lech free??
To ja znalazlam tutaj bezalkoholowe, ktore ma 0,05 %. Nie wiem moze u nas tez takie jest. To jest birra moretti zero. Poszukajcie, moze je importujemy.
zaparcia to mi się marząja mam nawet problem z tym, bo muszę uważać co jem np. po knyszy już się z domu nie ruszam i za dwie godziny jest s powrotem i to w innej konsystencji
jestem bardzo wrażliwa na tym punkcie, a po jabłkach nie wspomne ...
ja jem sam ciemny chleb, ale ten prawdziwy ciemny, którego swoją drogą trudno jest zdobyć, bo wszystkie teraz oszukane zwykłe białe tylko zabrawione :-(
otręby wcinajcie łyżka dziennie i będzie super![]()
Patrysiu ,dlatego wczoraj prosiłam zebysmy nie pisały tutaj o takich tragediach ,bo pózniej własnie sobie wkrecamy różne rzeczy,przynajmniej ja tak mami z tymi upławami też tak mam jak ty i już świrowałam czy to nie wody ,ale mnie uspokoiłyście
Jak możesz to podaj autoramoże na allegro znajde
Nadineczko ,a co to jest knysza?????????????????
Ja piwa, nawet bezalkoholowego nie tknę w ciąży, bo ono przecież ma alkohol, a to jest trucizna dla płodu. ..
Nawet 0,5% to dla mnie dużo, za dużo, w 0,5 l jest 2,5 ml czystego alkoholu.... Nie podam dziecku alkoholu po jego urodzeniu i tak samo nie podaję mu, gdy jest w moim łonie, sprawa jest dla mnie oczywista....Szczerze powiem, że miałam to samo podejście. Byłam przerażona, jak odkryłam, że ten Lech jednak ma %. Pewnie taka ilość nic złego nie uczyniła ale systematyczne picie takich piwek to już pewna nie jestem.
Nawet 0,5% to dla mnie dużo, za dużo, w 0,5 l jest 2,5 ml czystego alkoholu.... Nie podam dziecku alkoholu po jego urodzeniu i tak samo nie podaję mu, gdy jest w moim łonie, sprawa jest dla mnie oczywista....
Patrysiu ,dlatego wczoraj prosiłam zebysmy nie pisały tutaj o takich tragediach ,bo pózniej własnie sobie wkrecamy różne rzeczy,przynajmniej ja tak mami z tymi upławami też tak mam jak ty i już świrowałam czy to nie wody ,ale mnie uspokoiłyście
Jak możesz to podaj autoramoże na allegro znajde
Nadineczko ,a co to jest knysza?????????????????
Oj a ja wrecz przeciwnie, ogolnie miesne rzeczy moga dla mnie nie istniec, ale z okazji ciazy staram sie jesc chociaz pasztet i parowki, bo to jedyne co mi wchodzi, moze niezbyt zdrowe, ale to juz chyba lepsze niz nic.
Ja miewam czasem, jak nie jjem otrebów z jogurtem, a jak zaczne jesc to znowu wrqaca wszystko do normy.Mysle ze dla kazdego jest dobre na zaparcia cos innego.Na jednych działają jabłka, a ja moge zjesc 40sztuk i nic
Ja z kolei ogladam Chirurgów, Gotowe na wszystko, a z polskich teraz jedyne co bede ogladac to :"teraz albo nigdy" bo wraca za tydzien.
Ja jestem na L4, a jesli chodzi o siedzenie przed kompem to w przepisach jest ze nie masz obowiazku siedziec dluzej niz 4h, nikt nie moze Cie zmusic.Po prostu nie chcesz, to nie robisz
Oj nie mam czegos takiego, wiec nie pomoge. Ale wspolczuje to musi byc bardzo niekomfortowe
ja na razie nie czuje czegos takiego, moze wszystko przede mna
Uplawow nie zauwazylam, a ksiazka faktycznie jest fajna dostalam w spadku po siostrzeTez polecam.
Karmi sa rozne, sa takie co mają pare promili i takie dla matek karmiacych, ktore maja 0,5 promila.
Podobno takie prawdziwie bezalkoholowe mozna zamowic przez internet i kosztuje ok 80zl. za sztuke.
O rany, to masz w drugą strone, to rzadkośc.Ale to chyba lepiej...?
Wlasnie tez sie zastanawialam nad tą knyszną?
A jesli chodzi o historie kolezanki Labamby, to ja nie mam nic przeciwko pisaniu tu takich rzeczy, bo czasem lepiej wiedziec, zeby byc bardziej czujnym. Wiadomo ze nie mozna popasc w paranoje, ale we wszystkim nalezy zachowac zdrowy rozsądek.