reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej ciężarówki:-)
Ja dziś zaprowadziłam mojego łobuza do szkoły na 12 40 i o 16 05 lece go odebrać ,ciekawe jak wrażenia - w końcu to już nie przedzszkole:-)
Co do zaparć to ja mam masakryczne ,tydzień potrafie nic i nic ,a rozerwać mnie chce i jutro na wizycia sie zapytam czy mi mój lekarz coś na to poradzi bo activia działa średnio
Dziewuchy boje sie ze czeka mnie to co w ciąży z Oskarem czyli ból spojenia łonowego,narazie boli tylko jak dłużej poleże w jednej pozycji i chce wstać:tak:a w tamtej ciąży to prawie chodzić nie mogłam tak bolało-czy któras z was też to ma?????????????????
Witam nowe styczniówki:-)

Ja na szczęście zaparć nie mam a nawet codziennie się wypróżniam:tak:

Ach wziełam no-spe:sorry:bo cały czas pobolewa mnie tam z boku brzuszka i czasami przechodzi i potem znowu:-(
A i wiecie co mam tak w nocy głównie lub jak za długo poleże na plecach że jak chce wstać lub na inny bok to mocno za boli z jakiejś strony(zależy na jakiej leżałam)i musze aż się połóżyć spowrotem i nawet masuje i wtedy powoli zmieniam pozycje i jest ok czy ktoś też tak ma:sorry:

Ja na szczęście zaparć nie mam a nawet codziennie się wypróżniam:tak:

Ach wziełam no-spe:sorry:bo cały czas pobolewa mnie tam z boku brzuszka i czasami przechodzi i potem znowu:-(
A i wiecie co mam tak w nocy głównie lub jak za długo poleże na plecach że jak chce wstać lub na inny bok to mocno za boli z jakiejś strony(zależy na jakiej leżałam)i musze aż się połóżyć spowrotem i nawet masuje i wtedy powoli zmieniam pozycje i jest ok czy ktoś też tak ma:sorry:

Też musze sie pilnować, żeby powoli wstawać, bo jak się zapomnę, to czuję taki ból w boku, że się zginam. To prawdopodobnie więzadła i ścięgna się naciągają, poza tym w brzuszku teraz cały czas nam się wszystko naciąga, żeby pomieścić rosnące maleństwa :-)

Sylwka ja już od dluższego czasu mam takie bóle, na początku bardziej na łączeniu uda ze spojeniem, a teraz idzie mi do przodu. Czasami ze wstawaniem z łóżka faktycznie jest problem :-(

Ostatnia edycja:
Jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi:zawstydzona/y:od histori koleżanki LABAMBY mam świra i martwi mnie jedno:sorry:czy macie wodniste upławy:zawstydzona/y:bo ja mam białe ale zarazem wodniste tzn.czuje jak leci i potem mam tak mokro jakbym popuściła(a wiem że to są upławy bo także widze białe ale zarazem wodniste)i teraz mam juz filma czy moze mi wody odchodzą i teraz boli mnie z boku brzuszek:sorry:jeeeeeny ale ja się wkręcam i głupia martwie:zawstydzona/y:

Jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi:zawstydzona/y:od histori koleżanki LABAMBY mam świra i martwi mnie jedno:sorry:czy macie wodniste upławy:zawstydzona/y:bo ja mam białe ale zarazem wodniste tzn.czuje jak leci i potem mam tak mokro jakbym popuściła(a wiem że to są upławy bo także widze białe ale zarazem wodniste)i teraz mam juz filma czy moze mi wody odchodzą i teraz boli mnie z boku brzuszek:sorry:jeeeeeny ale ja się wkręcam i głupia martwie:zawstydzona/y:
mam upławy dokładnie takie jak opisujesz, konsultowałam z lekarzem i wszystko w normie. Jeśli tak się denerwujesz to może zrób badania wszystkie i krwi i moczu, i zbadaj puls dzidziolka - wiem ze nie uspokoisz sie na długo ale zawsze na chwilę. Nie możesz się wkręcać we wszystko - to juz pewnie wiesz.
Unikaj czytania, oglądania, rozmawiania o rzeczach negatywnych.
Trzymaj się

Dziewczyny co do zaparć - ja jestem maniakiem żywności w tym względzie. Wspomniała labamba o tym - wiem, że czasem trudno nawet przy idealnej żywności ustrzec się zaparć w ciąży ale może zminimalizować ...
Nie nadużywajcie pszenicy i białego pieczywa, w ogóle białej mąki. Kupujcie chleb z mąki z pełnego przemiału - nie taki całkiem ciemny bawriony karmelem absolutnie - tylko naturalnie ciemny, siwawy, z wieloma ziarnami. Wszędzie gdzie jest błonnik pomaga. Makaron wybierajcie również z ciemnej mąki, ryż naturalny - to na pewno pomoże.
Regularne wypróżnianie wg medycyny naturalnej - tu mama labamby potwierdzi na bank ;-) - jest niezwykle istotne dla pozbywania się toksyn i dobrej gospodarki organizmu. I pijcie... dużo pijcie dobrej, niegazowanej wody. :-)

mam upławy dokładnie takie jak opisujesz, konsultowałam z lekarzem i wszystko w normie. Jeśli tak się denerwujesz to może zrób badania wszystkie i krwi i moczu, i zbadaj puls dzidziolka - wiem ze nie uspokoisz sie na długo ale zawsze na chwilę. Nie możesz się wkręcać we wszystko - to juz pewnie wiesz.
Unikaj czytania, oglądania, rozmawiania o rzeczach negatywnych.
Trzymaj się

uff troche mnie uspokoiłaś:tak:a badania robie w poniedziałek bo odrazu z glukozą do picia:tak:jedno co bardzo uspokaja to że synuś mi fika w brzuszku:tak:hmm ale te upławy sa naprawde głupie często lecą i do tego wodniste:zawstydzona/y:ach już teraz sobie mówie ze ja także nie będe czytać smutnych wieści typu jak historia koleżanki LABAMBY bo naprawde można zwariowac:sorry:nie bądzcie wtedy złe jak nie odpisze na takiego posta(co mam nadzieje że nie będziemy musiały pisac takich tylko same dobre)bo poprostu nie będe czytała:tak:

Też musze sie pilnować, żeby powoli wstawać, bo jak się zapomnę, to czuję taki ból w boku, że się zginam. To prawdopodobnie więzadła i ścięgna się naciągają, poza tym w brzuszku teraz cały czas nam się wszystko naciąga, żeby pomieścić rosnące maleństwa :-)

Sylwka ja już od dluższego czasu mam takie bóle, na początku bardziej na łączeniu uda ze spojeniem, a teraz idzie mi do przodu. Czasami ze wstawaniem z łóżka faktycznie jest problem :-(

Pasibrzuch - a w jaki sposób wstajesz - czy jak leżysz to wstajesz jak przed ciążą czy przewracasz się na bok i wstajesz?

Zgadzam się z Lilką - mi też lekarz powiedział że to całkiem normalne (chyba że zmienia się kolor) i się zdarza

reklama
uff troche mnie uspokoiłaś:tak:a badania robie w poniedziałek bo odrazu z glukozą do picia:tak:jedno co bardzo uspokaja to że synuś mi fika w brzuszku:tak:hmm ale te upławy sa naprawde głupie często lecą i do tego wodniste:zawstydzona/y:ach już teraz sobie mówie ze ja także nie będe czytać smutnych wieści typu jak historia koleżanki LABAMBY bo naprawde można zwariowac:sorry:nie bądzcie wtedy złe jak nie odpisze na takiego posta(co mam nadzieje że nie będziemy musiały pisac takich tylko same dobre)bo poprostu nie będe czytała:tak:
te upławy mają nawet jakąs nazwę i są typowym objawem ciąży w 5 i 6 miesiącu, nie pamiętam teraz jak się nazywają, jak dojadę do domu to sprawdzę. Mam super książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam jest to napisane. Swoją drogą książkę bardzo polecam - prawie wszytskie moje koleżanki, które były w ciąży twierdzą, że jest bardzo dobra. Ja dostałam w "spadku":-) i tez uważam, że jest super

Do góry