reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

agagsm... to widze, ze mamy podobna sytuacje:zawstydzona/y:ale ja wierze, ze wszystko sie dobrze skonczy:tak: Ja narazie lece na fenotorolu i dupku... jeszcze jakies elektrolity z magnezem dostałam. Mam nadzieje, ze to pomoze i obejdzie sie bez szycia szyjki lub tego pesaru:zawstydzona/y: Teraz mąż zrezygnował z remontu i zajmuje sie mi małą, a ja leże... ale to moze sie niedługo skonczyc i ja znów nie bede miała jak odpoczywac:zawstydzona/y:

reklama
Witam Dziewczyny,
Jestem tu nowa a właściwie to stara:) - śledzę Wasz wątek chyba od drugiej strony.
Jestem w 20 tyg ciąży, już w 13 dowiedziałam się, że będzie to chłopczyk. Z mężem nnastawiani byliśmy bardzo mocno na dziewczynkę, mało tego - byliśmy pewni ze to będzie dziewczynka.... nawet na etapie starań i planowania bylismy przekonani że to będzie dziewczynka.
Ku wielkiej radości moich rodziców okazało się, że nasza córcia ma ptaszka a my bardzo szybko wybraliśmy imię
Czekamy na Staśka:), który teraz waży 360 gram i miewa się bardzo dobrze:)

Patrysia86 mamy termin na ten sam dzień.
Czujesz już wyraźne ruchy ?? Ja niestety nie, czuje jak mi sie coś przelewa, bulgotki i tyle. Czytalam ze juz wiekszość z Was czuje - pozyczylam stetoskop i starałam sie cos wychwycić i tez tylko przelewanie, przestraszylam sie i poszłam na usg - na szczescie wszystko w jak najlepszym porządku ze Staśkiem, ale mimo wszystko ja chce już czuć a nie tylko wiedzieć

A ja do tesciowej mowie ''mamo'' ale nie powiem jak do mojej ''mamusiu''...choc kocham ja bardzo i szanuje ale to jednak nie ''mamusia'';-)...czasem mowie tez do niej po imieniu,ale rzadko ...

witam!

Ja leze i odpoczywam jak tylko mogę, jestem dobrej mysli, ze wytrwamy conajmniej do grudnia!!!:tak:dziekuje, jestescie kochane!

Mąż został zaproszony na 3 etap rozmów w 1 firmie... jest szansa!!! Moze w poniedziałek bedzie wszystko jasne:tak:prosze, trzymajcie kciuki... :tak:

I Moze uda sie zamknąc sprawe z byłym pracodawca bez sadu pracy, facet zaczyna mieknac i ponoc wypłaci zaległą kase! Oby... obejdzie sie bez dodatkowych nerwów!

Asiowo trzymam mocno kciuki!!
Dziewczyny a jak u Was z rozstępami ?? ja bronię się jak mogę, rano i wieczorem smaruje sie albo specjalnymi balsamami dla kobiet w ciąży, albo mocno nawilżającymi albo oliwką.
I wczoraj zauważyłam na piersi rozstęp - dł jakieś 0,5 cm, ale już jest.
Strach pomyśleć jak to będzie wyglądało później
ehhhh....

Ja juz po połowkowym - dzidzia zdrowiutka i duża rośnie - nadgania termin z OM i data z dzisiejszego USG jest na 01.01.2010r.:-D
Ale najważniejsza informacja - będziemy mieć upragnioną CÓRECZKĘ - sprawdziły się moje podejrzenia i marzenie mojego M - jesteśmy Mega szczęśliwi. Malutka pięknie sie wypinała tyłkiem, dwa razy nam pokazywała pani doktor i mówi, że 150% dziewczynka i żadnych wątpliwości nie ma:-):-):-) Ma bez nóżek prawie 18cm -z nogami koło 25 cm, waży 0,5 kg.

Teraz ta gorsza informacja - skraca mi się szyjka, z 4 cm zrobiło się 3 cm, a do tego jest rozwarcie w odcinku środkowym na ponad 1 cm, chociaż na razie zamknięta jest na zewnątrz i od wewnatrz. I to wszystko w ciągu miesiąca pogorszyło się. Dostaliśmy zakaz seksu, mam zakaz dźwigania, łażenia, sprzątania i jakiegokolwiek przemęczania się - kanapowy tryb życia, M na rękach ma nosić wg słów pani doktor. W czwartek wymaz z szyjki i chyba jednak mi pesar założą:baffled: Ale trudno - wszystko przeżyję dla malej - lepiej tak niż za szybko urodzić:sad:

Współczuje dziewczyny takich teściów - ja mam tylko teściową - jak ją słysze to migreny dostaję, ale mój M też, a to w końcu jego mama:oo2: Mówie do niej "mamo" bo inaczej to by cięzkie życie było z nią, ale tak dopiero od ślubu się zwracam. Mój M mówi do moich rodziców "mamo" "tato" praktycznie od początku, więc jakies 7 lat (po ślubie jesteśmy 2) i moja tesciowa straszny żal o to miała, że jak on tak może mówić do obcych ludzi :-D Ale moja mama tez mówi do M "syneczku" więc nigdy z tym problemu nie było - M sam chciał tak do moich rodziców mówić, więc oni sie tylko z tego cieszyli:tak:

Lilka 29 witamy w gronie styczniówek! I gratuluje chłopczyka!
A jesli chodzi o ruchy to nie ma sie co przejmowac, ja jestem w 22tyg. ciazy i w sumie dopiero od paru dni czuje ruchy, ale nie kopniecia, tylko musniecia i czuje jak sie przemieszcza:)
Rozstepow na razie nie zauwazylam, ale czasem pojawiaja sie dopiero po porodzie jak juz skora robi sie obwisnieta to dopiero je widac:(wiec pewnie wszystko przede mna.Na razie niczym nie smaruje, ale zakupilam sobie jakis specyfik dla ciezarnych firmy pharmaceris,na razie oszczedzam na wiekszy brzuszek:)

Jesli chodzi o tesciowe, to ja do swojej mowie mamo, choc zajelo mi to z pol roku zeby sie przemóc, niestety tez wydaje mi sie to nie naturalne. Do mojej mamy mowie mamusiu:) Moj maz nigdy nie powie do tesciow mamo i tato, ale nie bede od niego tego wymagac, bo on tez uwaza ze rodzice to rodzice, a tesciowei to tesciowie ,a nie drudzy rodzice.

Agagsm gratuluje córuni!!!!
To super!
Ja tez dzis bylam na usg, ale u mnie tylko kolejny lekarz potwierdzil ze to dziewczynka, wiec u mnie nie bylo juz takich emocji, a dzidzia ma 400g.
Mi tez miezyli szyjke i mam 36mm wiec na razie ok.
Nie martw sie skracaniem, musisz sie tylko oszczedzac i bedzie dobrze!

agagsm i Asiowo - oszczędzajcie się wg wskazówek i wszystko będzie na pewno dobrze, najważniejsze, że maleństwa czują się dobrze.
Dziewczynki - uciekam nad jeziorko na weekend, jednak nie jutro a za moment.
Super, że udało nam się załatwić domek na końcówkę, M dojedzie rano ja już teraz z synem - szkoda mi siedzieć tu - duchota straszna.
Popływam w jeziorku - bardzo się cieszę. :-)

Pilnujcie się i do poniedziałku :-)

Asiowo: dobrze, że ci mąż pomaga, bo tak to przy dziecku ciężko sie oszczędzać - ja rozłożyłam się z laptopem, książkami i gazetami w sypialni i będę stąd prowadzić tryb dzienno-nocny;-) Jak się nie ma dzieci jeszcze to łatwiej z tym oszczędzaniem...
Golanda: twoja mała jest mniejsza, a jesteśmy w podobnych terminach:tak: Moja będzie pewnie kawał baby, bo my oboje wysocy i żadne z nas chudzielce. Chociaż moja mała goni swój grudniowy termin z OM, bo dziś z wymiarów ma 22 tyg. i 3 dni:-D
Kaja: miłego odpoczynku nad jeziorkiem..

agagsm i Asiowo - oszczędzajcie się wg wskazówek i wszystko będzie na pewno dobrze, najważniejsze, że maleństwa czują się dobrze.
Dziewczynki - uciekam nad jeziorko na weekend, jednak nie jutro a za moment.
Super, że udało nam się załatwić domek na końcówkę, M dojedzie rano ja już teraz z synem - szkoda mi siedzieć tu - duchota straszna.
Popływam w jeziorku - bardzo się cieszę. :-)

Pilnujcie się i do poniedziałku :-)

Baw sie dobrze:-)

:-):-):-)Witam:) jest tu ktos?:) ja rowniez rodze w syczniu 2010:) pozdrawiam szczesliwe mamusie:)

Witam nowa mamusie:-)

Witam dziewczyny:happy2: i na wstepie zapytam jak sie umieszcza te sowaczki bo nie moge znalezc:confused:
Od razu tez pochwale sie , ze bede miala corcie i rodze 23 stycznia.
Witam i zajrzyj tu https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2010r-f295/regulamin-styczniowek-2010-instrukcje-28756/

:-):-):-)Witam:) jest tu ktos?:) ja rowniez rodze w syczniu 2010:) pozdrawiam szczesliwe mamusie:)

Witam:tak: jest nas sporo :tak:

Dziewczyny gratuluje córeczek syneczków :tak::tak::tak:

reklama
moja pani doktor nigdy nie mówi o długości szyjki :baffled: ale wnioskuje z tego,ze chyba wszystko jest ok. Ona w ogóle jakaś tajemnicza jest- ostatnio tabletki mi przepisala i nie powiedziala na co to- w ogóle nic nie powiedziala- wreczyla tylko recepte do ręki :-) musiałam sama w domu recepte rozszyfrowac i czytac w internecie co to za leki ;-) ale coż.. lekarzem podobno jest dobrym,wiec narazie zmieniac jej nie bede.

ja mialam jechac na zakupy,ale kolezanki wystawily mnie troche więc siedze w domu. Coś im raptownie wypadło :baffled: z żalu zjadłam 3 miski bigosu ...i ledwo żyje ;-)

Do góry