reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D
Witaj i gratuluję synka:-)

Serdecznie witam wszystkie nowe stycznióweczki i nasze "stare" mamuśki;-):-)
Moja wczorajsza energia gdzieś znikła, okazało się, że kolega, który był u nas w sobotę ma świńską grypę, a mnie właśnie coś rozkłada :baffled: Mam nadzieję, że nas nie pozarażał, bo jak tak to mogę zapomnieć o wyjeździe do Polski, nie mówiąc już o powikłaniach po świńskiej :-(
Kochana bez złych myśli;-), powtórzę recepturę syropku, którą podała mi kilka dni temu któraś z nas bardzo mi pomogła:tak:: cebula, czosnek, cukier, łyżeczka sosu sojowego i odrobina spirytusu, na godz odstaw w ciepłe miejsce i gotowe, wcale nie jest takie okropne jak myslałam;-) Chłopa wyslij po kiwi i zjedz dwa polane miodem i pokropione cytryną, a jeszcze lepiej limonka i samo przejdzie:tak:
melduje sie po wizycie u ginekologa,cytologia wyszla mi super , wyniki krwi i moczu tez, cisnienie w normie,lekarz stwierdzil ze jestem okaz zdrowia, te bole ktore mialam z boku brzucha to niby wiezadla wiec sie mam nie martwic... Normalnie sie podbudowałam bo zawsze wszystko mialam na NIE od kad poronilam, PCOS, cytomegalia itp a teraz taka odmiana:tak::tak::tak:
Gratuluję:tak:
Moja dzisiejsza wizyta w szpitalu trwała całe 25min, kolejny plus mojego oddziału, nie trzeba spędzać połowy dnia w szpitalu:tak:
Położna pomacała brzuchol ( a propo mam 89cm), posłuchała serducho, spr cisnienie i wsio. Wyniki krwi mam rewelacyjne, pytała czy mam jakąś specjalną dietę, że poziom żelaza utrzymuje sie w górnej granicy, bo ona jest również w ciąży, a wyniki dużo gorsze, juz miałam jej odpowiedzieć, że może przez to g...o, które jedzą, ale z wrodzoną dyplomacja tylko sie uśmiechnęłam:-p
Kolejna wizyta za 8tyg
A swoją drogą też mnie zastanawia skad u mnie wysokie żelazo skoro nie biorę wit:confused:, a dieta również pozostawia wiele do zyczenia:zawstydzona/y:

reklama
Cześć ciężarówy:-)
Właśnie się dowiedziałam, że będzie synuś:tak:hurraa
Poza tym to na wadze 0,5 kg na minusie:szok:szok ale waga i wielkość dziecka prawidłowa więc się nie martwię. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki:-)

ja już nie mam sił do Waszego klepania w klawiaturę macie tam już pozdzierane literki chyba:tak:

przychodzę z pracy i jestem padnięta i nawet nie mam sił czytać nadrobię w weekend jak zawsze:tak: a w poniedziałek proszę pań mam wolne, ale to nie to jest ważne, a to, że w końcu się dowiem co tam siedzi w końcu zapisałam się na połówkowe więc o 11,30 trzymajcie kciuki co by było zdrowiutki i co bym tam gdzieś jajeczka się znalazły:-D
nie wiem czemu tak bardzo chcę chłopczyka, ale aż boję się rozczarowania:zawstydzona/y:
tak czy inaczej i tak będę happy oczywiście no ale każda coś tam sobie życzy no nie i już zaczęłam się denerwować:sorry2:
u nas zbiera się na burzę i coś zebrać nie może i tak się kisi:baffled:
Racja ja też ja wracam z pracy to włączam kompa i codziennie mam mase postów do nadrobienia bardzo płodne jesteście koleżanki:-D
Nadineczka trzymam kciuki za jajeczka

Co do obwody brzucha na wysokości pępka to u mnie 85cm

Elza gratuluje jajeczek:-)
chyba musze w zmywarke zainwestować bo mam jakieś obrzydzenie do zmywania ostatnio:-D:-D:-D( w zasadzie to mam obrzydzenie do robienia czegokolwiek)

reklama
Tylko, że tu jest taki problem, że jak masz podejrzenie świńskiej grypy to nie można iść do przychodni. Trzeba siedzieć w domu, zadzwonić na infolinię i oni na podstawie objawów stwierdzają czy to świńska czy nie :szok: Później dzwonią do apteki i apteka wydaje odpowiednie leki. Ja liczę na to, że to zwykłe przeziębienie, ostatnio non stop u nas pada i wczoraj i przedwczoraj troszkę mnie zmoczyło :-(
Kasiu, oby to nie było to!! Trzymaj się i odpoczywaj, żeby organizm walczył z chorobą!

Karoli, Nadineczka trzymam kciuki za chłopców na poniedziałkowym usg!!

Ostatnia edycja:
Do góry