reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Asiowo zazdroszcze takich silnych kopniaczkow, moze i ja sie niedlugo doczekam:)

Doczekasz!!! Ja w 1 ciazy tez bardzo długo na nie czekałam:tak: Jeszcze bedziesz miała dosc tyvh kopniaków...:-D:-p
ale musze przyznac takie kopniaczki mnie bardzo uspokajają, bo wiem, ze z dzidzia wszystko ok:tak:

andzia... tez je niedługo poczujesz, ja je czuje dopiero kilka dni... a skonczyłam własnie 20 tydz. a wg USG dzidzia jest starsza o 1,5 tyg. wiec nie ma sie co martwic!!!!:tak:

Lece pod prysznic i musze se strzelic jakiegos frencza, bo moje paznokcie wygladaja jak... pożal sie boże:-pMusze korzystac poki skarbek spi:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
\

A mam takie pytanko, jak czujecie te kopniaczki>?
Czy to wtedy kiedy przylozycie reke do brzucha?\
Bo ja mam wrazenie czasem, jak przyloze ze cos sie czasem poruszy pod reką, ale jak bym nie przykladala to nic bym nie czula poza bulgotkami.

ja czuje normalnie kopniaczki że nawet widać jak brzuszek odskoczy w tym miejscu lub jak się przemieszcza to czuje i widać lekko lub bardziej jak np.wczoraj:tak:
Wiecie co tak się zastanawiam jaki duży jest ten dzidziolek teraz bo mam wrażenie że u mnie ułożył się w poziomo jak w kołysce i z jednej strony brzuszka go czuję i z drugiej ale możliwe żeby był już taki długaśny???

no sama się zastanawiam bo tak jak z M wczoraj widzieliśmy to normalnie mówie czy ja czasem nie mam bliźniaków:-Dchciałam nawet wam nagrać kom.jak dzidzia się ruszła tak to było widać:tak:a juz mówie o co chodzi więc tak:nad pepkem (to juz wysoko)było niezłe uwypuklenie potem z boku (nieco tyci niżej pępka ale koło niego)drugie uwypuklenie a kopniaczki w tym samym momencie co były te uwypuklenia czułam nad włoskami(no wiecie gdzie)a sam środek pępka był nieźle nisko czyli taka dziura sie zrobiła:szok::-D:rofl2:mówie nieźle to wygladało i dłuugo tak się bawiła dzidzia:-D

heloł po przerwie,,,:-D
Wiecie co tak się zastanawiam jaki duży jest ten dzidziolek teraz bo mam wrażenie że u mnie ułożył się w poziomo jak w kołysce i z jednej strony brzuszka go czuję i z drugiej ale możliwe żeby był już taki długaśny???
wg wytycznych dzidziolek jest mniej więcej wielkości naszej dłoni więc to chyba możliwe, u mnie kiedyś fikał z lewej lub z prawej a teraz prawie że jednocześnie tu i tu:-D:-D:-D

Dziewczynki dziękuję za troskę, ale ja naprawdę staram się nie nadwerężać a te okna... to trochę pomazałam, usiadłam, odpoczęłam i znów tak więc mam je w dwóch pokojach umyte i jest mi lepiej:-D ale na dzisiaj basta, teraz tylko wstawić obiadek i byczyć się, a jutro może jeszcze jedno jakieś:-) będzie dobrze:-)

bo widzicie odpukać w niemalowane ale ja naprawdę sie dobrze czuję w ciąży, nic mnie nie boli, żadnej zgagi ani zaparć nawet prawdę powiedziawszy nigdy nie czułam się lepiej:-D tylko się szybciej męczę a wtedy odpoczywam:-D

Kaja_10 mnie przeraża powrót do tych małych potworków ja uczę klasy 4-6 i jedyne pocieszenie w tym że niedługo jaki8eś zwolnienie:-D jutro zrobię rewię mody przed lustrem w co się ubrać żeby się zakamufować:ninja2::-D:-D:-D

No ja też sie śmiałam że bliźniaki , bo jest to długość około 40cm:-D Z jednej strony puka a z drugiej prawie za sekundkę bulgocze:-) To taki szybki chyba być nie może:-D
Co do okien to mogę mojego pożyczyć ale później jest zakaz sprawdzania:) Ja myję okno pół godziny a mój mąż 5 minut i gotowe:) ale reklamacji nie uwzględnia niestety.

Ostatnia edycja:
Kaja_10 mnie przeraża powrót do tych małych potworków ja uczę klasy 4-6 i jedyne pocieszenie w tym że niedługo jaki8eś zwolnienie:-D jutro zrobię rewię mody przed lustrem w co się ubrać żeby się zakamufować:ninja2::-D:-D:-D

To mam ciut lepiej bo gimnazjum ale szkoła to zespół więc podstawówka też jest i hałas niemiłosierny. :szok: Ja uczę wf więc wyobrażacie sobie ... :szok::-D Myślę jednak się obijać, stania na rękach nie planuje a jak tylko będzie trzeba L4 i już.

Ja już się nie zakamufluje ale życzę aby ci się udało.

Co do kopniaczków wielkich nie czuje zewnętrznie ale od środka bardzo. I co ciekawe w większości z lewej strony, pisało tu kilka z was o tej lewej stronie i żeby na niej spać lepiej, szczerze mówiąc nie za baradzo kumam, może mnie któraś oświeci :-D Dlaczego ta lewa taka ważna?

Mi lekarz mówił ,ze mój dzidziolek ma ok 20 cm ,wiec nie jest taki znów malutki:tak:i ze coraz mocniej bede go odczuwac bo jest coraz silniejszy:tak:też jak kopie to juz nie mozna tego z niczym pomylic:tak:a jak sie wypnie to az boli w tym miejscu i brzuch jest napiety-tez tak macie?

ja czuje normalnie kopniaczki że nawet widać jak brzuszek odskoczy w tym miejscu lub jak się przemieszcza to czuje i widać lekko lub bardziej jak np.wczoraj:tak:
ja też czuje kopniaczki - pukanie jak rękę przyłożę to też:tak: i tak samo widzę że brzuszek skacze w tym samym momencie co mnie kopnie :tak:

ja dopiero pisałam że maluszek się leni a wczoraj cały dzień mi fikał i dziś własnie się oddzywa i puka :-D:tak:

No ja też sie śmiałam że bliźniaki , bo jest to długość około 40cm:-D Z jednej strony puka a z drugiej prawie za sekundkę bulgocze:-) To taki szybki chyba być nie może:-D
Co do okien to mogę mojego pożyczyć ale później jest zakaz sprawdzania:) Ja myję okno pół godziny a mój mąż 5 minut i gotowe:) ale reklamacji nie uwzględnia niestety.

To tak jak moj. Ale jak umyl, to powiedzialam, ze ladnie i poglaskalam. Sama sobie przed zima umyje po swojemu heh:-D

reklama
No ale co jak co zasłony i firany wiesza jak dekorator wnętrz:-) Jak ktoś przychodzi to zawsze pyta czy to gotowe kupione:tak: Taki artysta że hej. Raz próbowałam stworzyć coś podobnego i tragedia wyszła:-D

Do góry