Witajcie laseczki
mi właśnie spadło ciśnienie i sidze jakaś taka zamulona przed kompem
i jak na złość to dziś nikt nie chce mnie zdenerwować, żeby podnieść ciśnienie
więc zrobiłam sobie kawke i przeglądam BB;-)
Matko - dostałabym kota czekając tyle
Super sylwia, że jest lepiej. :-)Ja też małam szyjkę badaną ale ile wynosi to oczywiście nie wiem, tylko wiem, że jest bardzo dobrze ;-)
dziewczyny, o co chodzi z tym badaniem szyjki?
jak to się bada na usg,czy ręcznie?
bo mi ginka mic nie mówiła. Zajrzała, pomacała, popytała, czy boli jak naciska i powiedziała ze mam macice w prawo przesuniętą, a poza tym jest ok. A o długości ani słowa.
Na usg też nic o tym nie wspomniała.
Na następnej wizycie spytam się jej o to.
Witajcie,
U mnie na 90% chłopak ;-)
I mnie dopadły pierwsze ciążowe problemy:
Na przedwczorajszym USG (19 tydzień i 3 dni wg OM, wg USG 20 tydz i 3 dni) okazało się, że:
- moja szyjka macicy jest skrócona - 30 mm.Nie wiem czy to dużo czy to mało?
- Łożysko - przodowanie brzeżne, ściana boczna lewa w 0 stopniu dojrzałości wg
Granumma.
Pozostałe rzeczy były oki - ilośc płynu.
Nie muszę chyba Wam mówić jak sie czuje od 2 dni. Ciągle o tym myślę i ciągle się martwię.:-(
Pozdrawiam Was
Jolcia, gratuluje chłopaka
prowadź kanapowy tryb życia i nie stresuj się
Ja również zaparzyłam kawkę plus oczywiście tvn24
-Dlubie "wstajesz i wiesz"
w ogole lubie być na bieżąco) i sobie klikam do was
to mój ulubiony poranny zestaw
kawa, tvn24 i BB
Takie drobne skurcze (o ile to skurcze) to czasem czuję. To raczej kłucia w dole brzucha niz skurcze. od wczoraj zaczełam sobie brac No-spe 2x dziennie po 1 tab (na własna rekę).
Mi wieczorem czasami brzuszek twardnieje i napina się - rano wraca do normy , a ciągnie i kłuje czasami całymi dniami.
Jak twardnieje to wtedy mam właśnie brać nospe. A kłuciem (po zbadaniu) powiedziała, że mam się nie martwić.
Co prawda, przyznaje się bez bicia, nospy nie biore, bo nie chce się faszerować lekami. Jak faktycznie, będzie mnie brzuszek bolał lub bardziej napinał się to wezme, ale narazie nie jest to zbyt silne więc nie biore. Biore mg+ b6.
Poza tym nastraszyła mnie koleżanka, że jej lekarz kazał profilaktycznie brac nospe przy takich napięciach przez całą ciąże i tak się przyzwyczaiła, że jak naprawde potrzebowała, bo nawet zjechanie windą i przejście dla niej 20 m do sklepu to był nielada wysiłek, to już wtedy na nią nie działała.
Przeprowadzka i remont mnie ominely tak jakby,tzn. pokazywalam paluszkiem co i gdzie;-)
I do tego jak cokolwiek chcialam zrobic,nawet podac mlotek to z kazdej strony rozlegal sie ryk''ZOSTAW!!!SIADAJ!!!''...czulam sie jak pies,ktoremu wydano komende
Ja chyba tez na palcach jednej reki policzylabym ile razy bralam antybiotyk.Jako dzieci razem z bratem bardzo malo chorowalismy a jesli cos nas lapalo to mama leczyla nas ''srodkami babuni''...
Wkurza mnie to,ze lekarze przepisuja antybiotyki na slepo,bez robienia antybiogramu...
Ja w życiu nie spotkałam lekarza, który robił antybiogram, a dokuczają mi zatoki, więc czasem bez antybiotyku się nie obejdzie.