reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Nikki, czekamy na zdjęcia. Daj znać, czy mam Twojego chłopczyka dopisać do listy.:-)

A mnie dziewczyny szlag ogromny zaraz trafi. Mój syn zostawił długopis kulkowy bez nakrętki i usiadłam na niego. Tyłek nie ucierpiał, bo nawet nie zauważyłam, za to plama czarna na białych ciążowych rybaczkach jest.:-:)wściekła/y: I sprać tego cholerstwa nie można za nic. Dobrze, że już niedługo lato się kończy, to nie będzie mi żal.

reklama
hej kobitki

Witajcie dziewczynki:-) Czuję się jak padlina. Znowu bym chłopa przez sen pobiła. Jej! Mam już dość tych snów:-( Wczoraj mi się śniło że mi wody odeszły i zalałam sąsiadów:-D i pojechaliśmy do szpitala a tam lekarz powiedział że to dobrze jak jest dużo wody. Zrobił USG i był chłopaczek.:-) A dzidziolek też aktywny coraz bardziej w nocy i spać nie daje:tak:I jeszcze taki gorąc dzisiaj:wściekła/y:

No to troche tych wod mialas:-):-) Biedni sasiedzi:-D

Melduje że żywi wróciliśmy z urlopu. Nigdy więcej wakacji z dzieckiem. Kolejny urlop na który jedziemy dzieci spędzą u którejś z babć. Nic nie wypoczęłam ;-)

Witamy spowrotem:-)

Witam serdecznie :)
też jestem styczniową szczęśliwą mamusia :) termin to ok 18 styczen! chociaż na usg wychodzi,ze 6 dni wczesniej,zobaczymy :)
jeżeli chodzi o płeć to nasze maleństwo trzyma to w tajemnicy i nie chciało się ujawnić :)))
najważniejsze,że zdrowo rośnie...a my sobie poczekamy :)))
pozdrawiam wszystkie styczniowe mamuśki

Witam i gratuluje:-)

Ja tez jestem za.

Ja bede miala robione na kolejnej wizycie czyli bedzie to u mnie w 21 tyg:tak:juz nie moge sie doczekac.
Tez słyszalam ze powinno sie je robic miedzy 20 a 28 tyg.

Co do snow to ja dzisiaj to dopiero mialam sen:szok:snilo mi sie ze mialam romans z moim ginem:-Dzamiast na wizyty to chodzilam do niego do sypialni:-D:-D:-Dniezle co???

No to niezle co jedna to lepsze te sny macie:-D:-D Mi sie kiedys snilo ze dzidzia miala plaskostopie i ciemna karnacje a moja mama powiedziala ze teraz to nikt nie uwierzy ze to mojego T dziecko:-D:-D

Witam nową stycznióweczkę i dziewczyny po urlopach Karoli i BackWizard :-)

Ja w ogóle nie planowałam ani 3d ani 4d będę miała połowkowe zwykłe USG - nie widziałam innego w gabinecie mego gina. Myślicie, że to wystarczy? Czy do doświadczonem lekarzowi wystarczy zwykły obraz?

Mysle ze doswiadczonemu lekarzowi wystarczy:tak: Kiedys nie bylo tych wynalazkow i bylo ok:-)

Hej Dziewczynki :-) Przywitam się tylko i spadam na ogród korzystać z pięknej pogody, wieczorem wszystko poczytam :tak:
Jestem delikatnie mówiąc wkurzona, do tej pory moich wyników nie ma i nie będzie, bo coś nie tak było z próbką moczu i muszę jutro znowu zanieść mocz do analizy :wściekła/y: A infekcja się panoszy :wściekła/y: Podejrzewam, że próbkę zgubili tylko wstyd im się przyznać :wściekła/y:
Miłego dzionka dla Was :tak:

Nie wierze jakie masz akcje:no:

Witam wszystkie "ciężarówki". Mój wstępny termin porodu to 31.01.2010. Pozdrawiam

Gratulujemy i witamy:tak:

Witam, jestem już po usg połówkowym, z pół godziny oglądałam malucha, lekarka wszystko objaśniała, na szczęście wszystko super, prawidłowo, termin wg usg na 1.01.2010, czyli maluch ciut większy niż z OM. Dostałam masę fotek, wkleję na wątek wieczorem. Poza tym nie wiem, czy pimiętacie, ale moja ginka na NFZ obstawiała dziewczynkę, byłam trochę rozczarowana, bo wolałabym chłopca, a tu dziś pokazał się dzwoneczek, będzie drugi synuś, jesteśmy przeszczęśliwi!!!

Gratuluje, tym bardziej ze marzyl wam sie synek. Ciekawe ktora z nas szybciej urodzi:-)

nikki gratuluje synalka ;-)
ja sie zdrzemnelam,a po przebudzeniu naszła mnie chęć na zrobienie...aniołka z masy solnej.. ha ha ha :-D nie wiem skąd mi to do głowy przyszło,ale nawet sama ze sobą nie dyskutowałam- poszłam grzecznie do sklepu po mąkę i zaraz bede tworzyć :-D jak mi wyjdzie coś ładnego,to bede miała pierwszą rzecz do powieszenia na ścianie u Dzidzi w pokoiku ;-)

Jak jak kocham te aniolki, gdybym blizej mieszkala to bym cie poprosila o jednego;-)

No a ja dzis zwolnilam sie z pracy i pojechalam do lekarza bo mnie ten brzuch niepokoil i dostalam zwolnienie do konca tygodnia a jak mi do srody nie przejdzie to do szpitala:-( Lekarz sie obawia ze to przedwczesne skurcze:-( Mam odpoczywac przez kilka najblizszych dni wiec bede pewnie czesciej z wami;-)

Nikki, czekamy na zdjęcia. Daj znać, czy mam Twojego chłopczyka dopisać do listy.:-)

A mnie dziewczyny szlag ogromny zaraz trafi. Mój syn zostawił długopis kulkowy bez nakrętki i usiadłam na niego. Tyłek nie ucierpiał, bo nawet nie zauważyłam, za to plama czarna na białych ciążowych rybaczkach jest.:-:)wściekła/y: I sprać tego cholerstwa nie można za nic. Dobrze, że już niedługo lato się kończy, to nie będzie mi żal.

Probowalas spirytusem przetrzec?

No a ja dzis zwolnilam sie z pracy i pojechalam do lekarza bo mnie ten brzuch niepokoil i dostalam zwolnienie do konca tygodnia a jak mi do srody nie przejdzie to do szpitala:-( Lekarz sie obawia ze to przedwczesne skurcze:-( Mam odpoczywac przez kilka najblizszych dni wiec bede pewnie czesciej z wami;-)

Dobrze,ze pojechalas....a teraz odpoczywaj,dbaj o siebie i malenstwo.

JOLA dobrze że jechałaś do ginekologa:tak:ale nie martw się wszystko będzie dobrze jakby się nasilały to dstaniesz na to leki i będzie ok i pewnie będziesz musiała spokojny tryb życia prowadzić hmm a za tym ciekawe czy nie na L4;-)

:confused:

Możesz napisać jak to stwierdził? Mocno bolał cię brzuszek? Zapisał ci cos? Wypoczywaj i leż dużo. Trzymam kciuki abyś nie musiała do spzitala! ;-)

Kurcze, miałam podobnie w ostatniej ciązy i też więcej w końcówce leżałam, chciałabym teraz tego uniknąc ale jak to przewidzieć? I jak zapobiec?
Jest to w ogole możliwe :confused:

:confused:

Możesz napisać jak to stwierdził? Mocno bolał cię brzuszek? Zapisał ci cos? Wypoczywaj i leż dużo. Trzymam kciuki abyś nie musiała do spzitala! ;-)

Kurcze, miałam podobnie w ostatniej ciązy i też więcej w końcówce leżałam, chciałabym teraz tego uniknąc ale jak to przewidzieć? I jak zapobiec?
Jest to w ogole możliwe :confused:

No wlasnie on jeszcze tego nie stwierdzil, tylko podejzewa z mojego opisu, dal czas do srody jak bole beda sie nasilac to do szpitala na szczegolowe badania. A brzuch pobolewal mnie czesto wieczorami ale tlumaczylam to rozciaganiem macicy ale od wczoraj nie przestaje mnie praktycznie bolec i co jakis czas sie nasila:sorry2: Lekarz ma nadzieje i ja zreszta tez ze to przemeczenie tylko i ze bedzie ok, serduszko bije rowniutko wiec chcoc troche sie uspokoilam:tak:

reklama
Jola24 odpoczywaj i oby przeszły bóle:tak: a nie dostałaś nic na nie :confused:

ja w 1 ciąży też miałam skurcze i byłam na fenoterolu i isoptinie i obym teraz nie musiała brać bo ciężko te leki znosiłam :sorry2:

Do góry