reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Nikki, czekamy na zdjęcia. Daj znać, czy mam Twojego chłopczyka dopisać do listy.:-)

A mnie dziewczyny szlag ogromny zaraz trafi. Mój syn zostawił długopis kulkowy bez nakrętki i usiadłam na niego. Tyłek nie ucierpiał, bo nawet nie zauważyłam, za to plama czarna na białych ciążowych rybaczkach jest.:-:)wściekła/y: I sprać tego cholerstwa nie można za nic. Dobrze, że już niedługo lato się kończy, to nie będzie mi żal.

reklama
hej kobitki

Witajcie dziewczynki:-) Czuję się jak padlina. Znowu bym chłopa przez sen pobiła. Jej! Mam już dość tych snów:-( Wczoraj mi się śniło że mi wody odeszły i zalałam sąsiadów:-D i pojechaliśmy do szpitala a tam lekarz powiedział że to dobrze jak jest dużo wody. Zrobił USG i był chłopaczek.:-) A dzidziolek też aktywny coraz bardziej w nocy i spać nie daje:tak:I jeszcze taki gorąc dzisiaj:wściekła/y:

No to troche tych wod mialas:-):-) Biedni sasiedzi:-D

Melduje że żywi wróciliśmy z urlopu. Nigdy więcej wakacji z dzieckiem. Kolejny urlop na który jedziemy dzieci spędzą u którejś z babć. Nic nie wypoczęłam ;-)

Witamy spowrotem:-)

Witam serdecznie :)
też jestem styczniową szczęśliwą mamusia :) termin to ok 18 styczen! chociaż na usg wychodzi,ze 6 dni wczesniej,zobaczymy :)
jeżeli chodzi o płeć to nasze maleństwo trzyma to w tajemnicy i nie chciało się ujawnić :)))
najważniejsze,że zdrowo rośnie...a my sobie poczekamy :)))
pozdrawiam wszystkie styczniowe mamuśki

Witam i gratuluje:-)

Ja tez jestem za.

Ja bede miala robione na kolejnej wizycie czyli bedzie to u mnie w 21 tyg:tak:juz nie moge sie doczekac.
Tez słyszalam ze powinno sie je robic miedzy 20 a 28 tyg.

Co do snow to ja dzisiaj to dopiero mialam sen:szok:snilo mi sie ze mialam romans z moim ginem:-Dzamiast na wizyty to chodzilam do niego do sypialni:-D:-D:-Dniezle co???

No to niezle co jedna to lepsze te sny macie:-D:-D Mi sie kiedys snilo ze dzidzia miala plaskostopie i ciemna karnacje a moja mama powiedziala ze teraz to nikt nie uwierzy ze to mojego T dziecko:-D:-D

Witam nową stycznióweczkę i dziewczyny po urlopach Karoli i BackWizard :-)

Ja w ogóle nie planowałam ani 3d ani 4d będę miała połowkowe zwykłe USG - nie widziałam innego w gabinecie mego gina. Myślicie, że to wystarczy? Czy do doświadczonem lekarzowi wystarczy zwykły obraz?

Mysle ze doswiadczonemu lekarzowi wystarczy:tak: Kiedys nie bylo tych wynalazkow i bylo ok:-)

Hej Dziewczynki :-) Przywitam się tylko i spadam na ogród korzystać z pięknej pogody, wieczorem wszystko poczytam :tak:
Jestem delikatnie mówiąc wkurzona, do tej pory moich wyników nie ma i nie będzie, bo coś nie tak było z próbką moczu i muszę jutro znowu zanieść mocz do analizy :wściekła/y: A infekcja się panoszy :wściekła/y: Podejrzewam, że próbkę zgubili tylko wstyd im się przyznać :wściekła/y:
Miłego dzionka dla Was :tak:

Nie wierze jakie masz akcje:no:

Witam wszystkie "ciężarówki". Mój wstępny termin porodu to 31.01.2010. Pozdrawiam

Gratulujemy i witamy:tak:

Witam, jestem już po usg połówkowym, z pół godziny oglądałam malucha, lekarka wszystko objaśniała, na szczęście wszystko super, prawidłowo, termin wg usg na 1.01.2010, czyli maluch ciut większy niż z OM. Dostałam masę fotek, wkleję na wątek wieczorem. Poza tym nie wiem, czy pimiętacie, ale moja ginka na NFZ obstawiała dziewczynkę, byłam trochę rozczarowana, bo wolałabym chłopca, a tu dziś pokazał się dzwoneczek, będzie drugi synuś, jesteśmy przeszczęśliwi!!!

Gratuluje, tym bardziej ze marzyl wam sie synek. Ciekawe ktora z nas szybciej urodzi:-)

nikki gratuluje synalka ;-)
ja sie zdrzemnelam,a po przebudzeniu naszła mnie chęć na zrobienie...aniołka z masy solnej.. ha ha ha :-D nie wiem skąd mi to do głowy przyszło,ale nawet sama ze sobą nie dyskutowałam- poszłam grzecznie do sklepu po mąkę i zaraz bede tworzyć :-D jak mi wyjdzie coś ładnego,to bede miała pierwszą rzecz do powieszenia na ścianie u Dzidzi w pokoiku ;-)

Jak jak kocham te aniolki, gdybym blizej mieszkala to bym cie poprosila o jednego;-)

No a ja dzis zwolnilam sie z pracy i pojechalam do lekarza bo mnie ten brzuch niepokoil i dostalam zwolnienie do konca tygodnia a jak mi do srody nie przejdzie to do szpitala:-( Lekarz sie obawia ze to przedwczesne skurcze:-( Mam odpoczywac przez kilka najblizszych dni wiec bede pewnie czesciej z wami;-)

Nikki, czekamy na zdjęcia. Daj znać, czy mam Twojego chłopczyka dopisać do listy.:-)

A mnie dziewczyny szlag ogromny zaraz trafi. Mój syn zostawił długopis kulkowy bez nakrętki i usiadłam na niego. Tyłek nie ucierpiał, bo nawet nie zauważyłam, za to plama czarna na białych ciążowych rybaczkach jest.:-:)wściekła/y: I sprać tego cholerstwa nie można za nic. Dobrze, że już niedługo lato się kończy, to nie będzie mi żal.

Probowalas spirytusem przetrzec?

No a ja dzis zwolnilam sie z pracy i pojechalam do lekarza bo mnie ten brzuch niepokoil i dostalam zwolnienie do konca tygodnia a jak mi do srody nie przejdzie to do szpitala:-( Lekarz sie obawia ze to przedwczesne skurcze:-( Mam odpoczywac przez kilka najblizszych dni wiec bede pewnie czesciej z wami;-)

Dobrze,ze pojechalas....a teraz odpoczywaj,dbaj o siebie i malenstwo.

JOLA dobrze że jechałaś do ginekologa:tak:ale nie martw się wszystko będzie dobrze jakby się nasilały to dstaniesz na to leki i będzie ok i pewnie będziesz musiała spokojny tryb życia prowadzić hmm a za tym ciekawe czy nie na L4;-)

:confused:

Możesz napisać jak to stwierdził? Mocno bolał cię brzuszek? Zapisał ci cos? Wypoczywaj i leż dużo. Trzymam kciuki abyś nie musiała do spzitala! ;-)

Kurcze, miałam podobnie w ostatniej ciązy i też więcej w końcówce leżałam, chciałabym teraz tego uniknąc ale jak to przewidzieć? I jak zapobiec?
Jest to w ogole możliwe :confused:

:confused:

Możesz napisać jak to stwierdził? Mocno bolał cię brzuszek? Zapisał ci cos? Wypoczywaj i leż dużo. Trzymam kciuki abyś nie musiała do spzitala! ;-)

Kurcze, miałam podobnie w ostatniej ciązy i też więcej w końcówce leżałam, chciałabym teraz tego uniknąc ale jak to przewidzieć? I jak zapobiec?
Jest to w ogole możliwe :confused:

No wlasnie on jeszcze tego nie stwierdzil, tylko podejzewa z mojego opisu, dal czas do srody jak bole beda sie nasilac to do szpitala na szczegolowe badania. A brzuch pobolewal mnie czesto wieczorami ale tlumaczylam to rozciaganiem macicy ale od wczoraj nie przestaje mnie praktycznie bolec i co jakis czas sie nasila:sorry2: Lekarz ma nadzieje i ja zreszta tez ze to przemeczenie tylko i ze bedzie ok, serduszko bije rowniutko wiec chcoc troche sie uspokoilam:tak:

reklama
Jola24 odpoczywaj i oby przeszły bóle:tak: a nie dostałaś nic na nie :confused:

ja w 1 ciąży też miałam skurcze i byłam na fenoterolu i isoptinie i obym teraz nie musiała brać bo ciężko te leki znosiłam :sorry2:

Do góry