reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja już po teście potrójnym i po usg :-) Teraz dwa tygodnie czekania na wyniki, ale jestem dobrej myśli :tak: Córcia generalnie potwierdzona :-D Żadne jajka i trąbka między nóżkami nie wyrosły, więc teraz to chyba tylko na cud mogę liczyć;-) Młoda dwa tygodnie większa niż wynika z terminu OM i ma straaasznie duże stopy (po tatusiu) i długi nos (po mamusi) :-) No cóż może kolejny synek następnym razem się uda ;-):-p Ważne, że wszystko ok i moja infekcja na dzidzię nie ma żadnego wpływu :-)
Gratuluję córci!! A synek jeszcze będzie, jak się postaracie!

reklama
Dziękuję Dziewczyny kochane za ciepłe słowo, w ogóle dzień mam okropny, wszystko mi z rąk leci, wydarłam się na dziecko i ciągle ryczę.... Maluch nie kopie nadal...Widzę, że u Was też ten dzień nie za dobry-

Nie wiem, czy w Lidlu kupujecie, ale ja mam blisko i często tam chodzę i od poniedziałku jest tydzień włoski i oliwy smakowe, przystawki włoskie-pycha, już nie mogę się doczekać.

Nikki, zapomniałam, że dziś 13!;-) Pewnie dlatego masz taki kiepski dzień. Jak tylko poczujesz pukanko, daj znać. Każdy może mieć gorszy dzień, więc głowa do góry. Ja przez kilka dni chodziłam jak chmura gradowa, bo nic mi nie szło po mojej myśli, ale dziś się pięknie zrobiło, to i humorek lepszy.;-)

A włoskie żarło - pycha...

A powiedzcie mi dziewczyny orientujecie sie moze czy w ciazy mozna uzywac kremu z kofeina? Bo jezeli picie napojow z kofeina nie jest zbytnio wskazane to czy dostarczanie jej przez skore nie jest szkodliwe? Bo mam taki fajny kremik na cellulit ale zawiera kofeine i sie wlasnie tak zastanawiam czy moge go uzywac czy lepiej nie...
Ja się też nad tym zastanawiałam. Kiedyś czytałam, że niektórych kosmetyków nie można, z kofeiną właśnie też nie, ale pewności nie mam. Mój balsam czeka na półce.

Ja już po teście potrójnym i po usg :-) Teraz dwa tygodnie czekania na wyniki, ale jestem dobrej myśli :tak: Córcia generalnie potwierdzona :-D Żadne jajka i trąbka między nóżkami nie wyrosły, więc teraz to chyba tylko na cud mogę liczyć;-) Młoda dwa tygodnie większa niż wynika z terminu OM i ma straaasznie duże stopy (po tatusiu) i długi nos (po mamusi) :-) No cóż może kolejny synek następnym razem się uda ;-):-p Ważne, że wszystko ok i moja infekcja na dzidzię nie ma żadnego wpływu :-)
Nikki nie spocznę dopóki jeszcze drugiego synka się nie dorobię ;-):-p:-D:-D:-D
Odważna z Ciebie dziewczyna! Córcia też się przyda - ktoś musi nad tym męskim światem panować. Ja mam już synka i mimo iż jest mi wszystko jedno jakiej płci będzie dziecko, które teraz mam w brzuchu, powiedziałam, że jeśli będzie chłopak, kupię sobie zwierzątko płci żeńskiej - choćby rybkę, żeby nie zwariować.:-p;-)

A tak poza tym rano mam usg, więc trzymajcie dziewczyny kciuki, bo już strasznie się denerwuję.:zawstydzona/y:

Dziewczyny wejde ni z gruchy ni z pietruchy ale potrzebuje pomocy!
nie wiem co mam robic czy panikować chociaż chyba juz zaczelam ogolnie 2dni mialam dosc spore wzdęcia a dzisiaj pobolewa brzuch caly dzionek wszystko byloby okej gdyby nie fakt że poczulam tak jakby przechodzący prąd w szyjce macicy!!!! boje sie bo czytalam ze to moze miec zwiazek z poronieniem czy z skracaniem sie szyjki macicy! pomóżcie
unsure.png
unsure.png
unsure.png

syla: spokojnie, jak nie masz plamień albo krwawień to może po prostu tylko coś cię zabolało - jak czujesz się niepewnie to najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym! Skracania szyjki raczej się nie czuje, mi to groziło, więc wypytywałam o wszystko...

kacha_wawa: gratuluję córeczki! Normalnie ci zazdroszczę, jak wszystkim innym, które wiedzą jaka płeć:-)

agugucha: mi ktoś mówił, że na cellulit kremów w ciąży nie używać, tylko na rozstępy co najwyżej, albo nawilżający. Krem antycelulitusowe mają często w swoim składzie Retinol albo własnie kofeine i na niektórych jest napisane, że stosowanie w ciązy tylko po konsultacji z lekarzem. Można za to masować szczotką albo rękawicą;-)

A wogóle to dziś mi ginka powiedziała, że ze zwolnienieami w ciąży to tylko do 40 tygodnia, a potem już nie może wystawić zwolnienia na ciąże, bo ciąża trwa 40 tygodni i to już wliczane jest w macierzyński. Więc jak ktoś przeterminuje się to de facto jest już na macierzyńskim....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny wejde ni z gruchy ni z pietruchy ale potrzebuje pomocy!
nie wiem co mam robic czy panikować chociaż chyba juz zaczelam ogolnie 2dni mialam dosc spore wzdęcia a dzisiaj pobolewa brzuch caly dzionek wszystko byloby okej gdyby nie fakt że poczulam tak jakby przechodzący prąd w szyjce macicy!!!! boje sie bo czytalam ze to moze miec zwiazek z poronieniem czy z skracaniem sie szyjki macicy! pomóżcie
unsure.png
unsure.png
unsure.png

Syla - nie wiem, gdzie jesteś - bo masz w podpisie Irlandię, ale może warto zadzwonić do położnej - jeśli masz numer albo zwyczajnie wybrać się na pogotowie, jeśli nie chcesz czekać do jutra, żeby Cię GP obejrzał. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

ehh dziewczyny bojee sie jakos tak chyba az za bardzo az sie trzese normalnie. Jestem w Irlandii wizyty u swojego GP jeszcze nie miałam a i ponoć telefonicznie też nic z nim ustalic sie nie da. Bede chyba musiala zadzwonic do szpitala.. i zapytać. Martwie sie że cos jest nie taak a tymbardziej chyba że tak cholernie długo czekam na kolejna wizytee :(

reklama
Syla, jeśli naprawdę uważasz, że coś nie jest w porządku, zadzwoń do szpitala, ale pewnie każą Ci przyjść. Najlepiej tam, gdzie masz położną. Może też już masz numer do niej - sprawdź, co Ci dali przy wizycie.

Do góry