reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam, mam termin na 5 stycznia 2010, byłam już na usg i widziałam serduszko i dzidziusia prawie 2 cm :-) Chociaż żyję w ciągłym strachu, bo poroniłam 2 razy :-(...
Pozdrawiam przyszłe mamy i mam pytanie, bo dosłownie poryczałam się, bo nie potrafię suwaczka wkleić, a w wątkach o suwaczkach strasznie namotane i tylko testy dziewczyn ... czy wklejać w "dodaj obrazek do sygnatury"?? cały czas wyskakuje mi "invalid file" jak wklejam bb code a jak wklejam od www... to to samo...

wejdz sobie na ten link tutaj jest wszystko wyjasnione https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-78/ powodzonka

reklama
Witam, mam termin na 5 stycznia 2010, byłam już na usg i widziałam serduszko i dzidziusia prawie 2 cm :-) Chociaż żyję w ciągłym strachu, bo poroniłam 2 razy :-(...
Pozdrawiam przyszłe mamy i mam pytanie, bo dosłownie poryczałam się, bo nie potrafię suwaczka wkleić, a w wątkach o suwaczkach strasznie namotane i tylko testy dziewczyn ... czy wklejać w "dodaj obrazek do sygnatury"?? cały czas wyskakuje mi "invalid file" jak wklejam bb code a jak wklejam od www... to to samo...

Nie martw sie, czuje to samo co ty, poronilam w zeszlym roku w pazdzierniku w 5t5d... i teraz ciezko mi sie tak do konca cieszyc. wedlug usg mam również termin na 5 stycznia.Dostajesz cos od lekarza na podtrzymanie prowizorycznie??
a co do sowaczka to zrobilam wszystko tak jak pisze na tej stronie: https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2009-f294/jak-wkleic-suwaczek-info-26923/

oj ale zaczyna mi dokuczać spadek ciśnienia co w ciąży jest normalką, niestety dziś niewiele brakowało abym zemdlała, też tak macie? Jestem niskociśnieniowcem na co dzień a teraz dodatkowo ciąża obniża mi ciśnienie do 100/60 a jak u was?

Zwykle miałam około 110/80. Teraz mam 107/63, 106/55. Co prawda omdleń jeszcze nie zanotowałam. Ale wyjście do sklepu i godzinne łażenie między półkami strasznie mnie wykańcza. Nie mam po prostu siły stać. Zaczyna mi brakować powietrza. Słabo mi się robi.

Ja juz mam od rana nerwówkę przed ginekologiem :sorry: mdli mnie mam odruchy wymiotne boli mnie żołądek teraz coś zjadałam i mi ciut przeszło co dziwne jak jem to mi lepiej hehe i mdłości na chwilę przechodzą :tak:ale ja już tak mam bo zemnie taki nerwus ;-)

ja tez jak jem to mnie mniej mdli:-D:-D

Mnie mdli jak jestem głodna. Jak za długo zwlekam z posiłkiem to wtedy tak mam. Jak zjem to mi przechodzi.

hej dziewczynki!!! macie jakis dobry sposob na mdlosci, strasznie mnie mdli i nie moge patrzec na jedzenie, dzisiaj jeszcze nic nie jadlam :(((

Próbowałaś może coś zjeść? Bo może masz tak jak ja? Po prostu mdli Ciebie z głodu.

Ja na razie w spodnie się mieszczę, ale ciężko mi się dopiąć:-)
Wczoraj była u nas moja kuzynka, która na 100% nic nie wie o mojej ciąży i stwierdziła : " Przytyłaś trochę i naprawdę świetnie wyglądasz" :-D Hehe, ale jeśli chodzi o wagę to prawie nic mi się nie zmieniło.:tak:

Jak ja się dowiedziałam o ciąży to zaczęłam się ważyć. I wychodzi nawet że na początku schudłam 1 kg (o ile waga nie oszukała). A w nową sukienkę mam problem się zmieścić.

Trzymam kciuki żeby było ok. :)

Ostatnia edycja:
mona1110, będę walczyć z tym suwaczkiem
Anulka 8700, ja poroniłam raz w 7 tc, drugi raz w 10 tc, za tym drugim razem dzidzia już była taka wyraźna na usg, widać było, gdzie ma główke...:-:)-:)-( no po prostu istny koszmar.
Przyczyny poronień nie ma ustalonej, jestem zdrowa, mam synka prawie 2-letniego, także wszystko powinno być ok a niestety nie było...
Teraz mam Luteinę dopochwową, USG co tydzień i to wszystko, a Ty bierzesz leki?

Chciałam sie was poradzić czy takie kłucia(jakby igła) z dołu brzucha w okolicach szyjki są normalne?? czuje takie coś co jakiś czas, przeważnie jak siedzę...

mona1110, będę walczyć z tym suwaczkiem
Anulka 8700, ja poroniłam raz w 7 tc, drugi raz w 10 tc, za tym drugim razem dzidzia już była taka wyraźna na usg, widać było, gdzie ma główke...:-:)-:)-( no po prostu istny koszmar.
Przyczyny poronień nie ma ustalonej, jestem zdrowa, mam synka prawie 2-letniego, także wszystko powinno być ok a niestety nie było...
Teraz mam Luteinę dopochwową, USG co tydzień i to wszystko, a Ty bierzesz leki?
Od 4 tc brałam luteine i nospe, ale te skurcze brzucha mi nie przechodziły, nie miałam żadnych plamien ale sam strach ze ten koszmar znowu sie powtorzy.wiec od 6 tygodnia dostałam duphaston i nospe i od razu pomogło..
Też jestem zdrowa(wg mniemania lekarzy), badania nic nie wykazaly, jedynie podejzenie padło na cytomegalie bo miałam wysoko podwyższone przeciwciała co by świadczyło o niedawno przebytej chorobie ale to tez nie jest pewne..

Od 4 tc brałam luteine i nospe, ale te skurcze brzucha mi nie przechodziły, nie miałam żadnych plamien ale sam strach ze ten koszmar znowu sie powtorzy.wiec od 6 tygodnia dostałam duphaston i nospe i od razu pomogło..
Też jestem zdrowa(wg mniemania lekarzy), badania nic nie wykazaly, jedynie podejzenie padło na cytomegalie bo miałam wysoko podwyższone przeciwciała co by świadczyło o niedawno przebytej chorobie ale to tez nie jest pewne..

Ja teraz nie mam żadnych bóli ani plamień, przy poronionych ciążach miałam bóle jak na okres i to wszystko, poronienia miałam wywoływane lekami.
A co do cytomegalii to też miałam wysokie miano IgG...

Chciałam sie was poradzić czy takie kłucia(jakby igła) z dołu brzucha w okolicach szyjki są normalne?? czuje takie coś co jakiś czas, przeważnie jak siedzę...

hej Anulka. Tez tak mam i z tego co wiem jest to zupelnie normalne raz ze macica sie rozpulchnia i powieksza a dwa ze jajniki produkuja tearz duze ilosci hormonow, wiec nie ma sie czym matrwic. jesli bol bardzo dolkucza mozna brac no spe. u mnie najczesciej kluje jak sie kawalek przejde i siada ale to zupelnie normalene wiec glowa do gory

reklama
Helo
Wróciłam od lekarza i ... dostałam skierowanie na badanie usg genetyczne i termin wyznaczony mi został na 4 stycznia. Dziś było bardzo sympatycznie
Buziaczki dla was kobietki

ps. czy wiecie coś może czy w wawie (i gdzie) jest wykonywane takie badanie znaczy usg genetyczne na kasę chorych nie chce mi się jechać do łodzi.

Do góry