reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć kochane,
w końcu sie wyspałam, wstawałam w nocy tylko raz,:-D pełen sukces!!!
a co do snów, hihi, znowu... dzisiaj byłam na dyskotece z facetem wyglądającym jak prezydent USA, no masakra, a potem zarządzałam firmą i miałam 1200 pracowników, dzisiaj to juz naprawdę boję się spać, hehe...:baffled:

posiedzę z Wami troszkę a potem znikam, bo o 10 mam fryzjera i będę się relaksować:-D:-D:-D

u mnie też upał, będziemy się smażyć jak naleśniki;)

p.s. 5-10-15 ma sklep internetowy;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek :-D:-D:-D
znowu upał :szok:

zrobiłam sobie kawke, bo coś się nie wyspałam. A dziś mam troche łażenia po mieście, więc trzeba szybko stanąć na nogi

Kacha... zgadzam sie, jest to nie istotne wg prawa...:-( powinien miec wypowiedzenie... , ale niestety ta firma tak pracuje:-( Mąż sam powiedział, ze nie ma sił i czasu na latania po sądach czy PIPach:-(

Facet zrobił mu na złosc, bo dobrze wiedział, ze utrzymuje rodzine, ze kredyt spłaca i potrzebuje pracy jak nikt inny:-:)-:)-:)-:)-:)-(
Narazie to co chwile cos nad nami zawisa... Zaczynam nie wierzyc, ze nam sie kiedys ułozy:-:)-:)-( tesknie za czasami kiedy mąż jechał do mnie autobusem 2 godziny, zeby sie zobaczyc godzine:-:)-:)-( to było beztroskie zycie...

Asiwo, współczuje. główka do góry, napewno się ułoży. A zobacz jeszcze co masz napisane w umowie kredytowej. Niektóre umowy mają dodatkowe zabezpieczenie, tj. ubezpieczenie w przypadku utraty pracy (nie z własnej winy) Ja coś takiego kiedyś miałam, ale całe szczęscie nie musiałam z tego korzystać. I z tego co wiem, dużo banków praktykuje ubezpieczenia kredytów. Fakt, raty za to większe, ale coś za coś.
A poza tym pracownik ma prawo do trzech lat dochodzić roszczeń od pracodawcy. Ja bym nie darowała draniowi. Wierze, że może nie macie ochoty i głowy teraz do tego, ale pomyślcie, jak opadną emocje.
Bedzie dobrze.

czesc dziewczynki
asiowo wy sie nie poddawajcie!! tak jak dziewczyny pisaly jesli mial umowe o prace i nie został zwolniony duscyplinarnie naklezy mu sie okres wypowiedzenia. Nie odpuszczajcie!!ja uwazam ze zawsze warto powalczyc!!sąd pracy jest bezpłatny wiec nic nie tracicie a mozecie tylko zyskać.:tak:ja bym nie odpuscila i walczyła o odszkodowanie!!!

a ja dzis szykuje sie na wesele przyjaciolki...mam nadzieje ze dzidziolek bedzie grzeczny i da mamusi sie pobawić:-D
ps. powiedzcie mi czy red-bull zamiast kawy bylby wielkim grzechem? obawiam sie ze bez dawki kofeiny nie wytrzymam do oczepin a kawa niestety dalej jest beee;-)

Dzien dobry w sobotni poranek:-))
Wszystkim zycze pogodnego dnia.
Oj u mnie to tez bedzie dzis upalik, ale 4 dni byly super, wiec dzis moge pocierpiec.
Ja od rana w pracy, a nic nie zrobilam. W ogole jakas taka opozniona dzis jestem i nie kojarzaca co dzieje sie w kolo:baffled:

Asiowo bardzo mi przykro. Ciezka sytuacja Was spotkala, ale w zyciu zazwyczaj jest tak, ze najpierw sie wszystko wali na te sama chwile i co i rusz wylaza nowe niemile niespodzianki az czlowiek czuje sie bezradny i zalamany, a potem przychodzi hossa:tak: takze glowa do gory

a ja dzis szykuje sie na wesele przyjaciolki...mam nadzieje ze dzidziolek bedzie grzeczny i da mamusi sie pobawić:-D
ps. powiedzcie mi czy red-bull zamiast kawy bylby wielkim grzechem? obawiam sie ze bez dawki kofeiny nie wytrzymam do oczepin a kawa niestety dalej jest beee;-)

nie mam pojęcia, ja w pierwszych tygodniach ciązy nie wiedząć jeszcze o dzidziusiu wypiłam łyka i tak mnie zmuliło, że cały dzień się po tym męczyłam. Moja dzidzia tego nie lubi, ale może twoja dostanie skrzydeł razem z mamusią:-D:-D:-D
Jak nie lubisz kawusi, to jeszcze zielona herbata , parzona do 3 minut tez działa pobudzająco:tak::tak::tak:
Bawcie się dobrze:-D:-D:-D

o, u mnie zaczyna się kolejny tydzień :)
ale ten czas leci
no to miłego dzionka, odezwe się do was chyba dopiero jutro, bo dziś ide oglądać lodówki. Męzowi trafiło się dodatkowe zlecenie i wpadło pare groszy, więc stwierdziliśmy, ze troche dołożymy i kupimy sobie lodóweczke, bo nasza stara już szwankuje, a zawsze są jakieś ważniejsze wydatki i na tą lodówe, to nigdy już nie zostaje.

Ostatnia edycja:
Asiowo jakże mi przykro ;( Trzymaj się ciepło będzie dobrze.

Nie oczekuje od farmaceutki że poprowadzi mi ciąże czy coś... Ale po to skończyły studia farmaceutyczne, żeby wiedziały coś nie coś na temat leków. Jak byłam ostatnio u lekarza, to mówił tylko tyle na temat witamin, że jak mam zamiar się źle odżywiać to mam kupić sobie witaminy dla kobiet w ciąży i przy tym nawet nie określił jakie. Do lekarza idę dopiero w środę, więc pomyślałam, że do tego czasu (przez te 6 dni) kupie sobie jakieś witaminy lub chociaż samo żelazo i będę brać. Zwłaszcza, że i tak nie biorę, żadnych witamin oprócz kwasu foliowego.
W innej aptece pani mi od razu dała Biofer jest to żelazo o zwiększonym wchłanianiu, które w ciąży można brać. Na ulotce piszę, że w ciąży brać trzeba 3-4 tabletki. Nadmiar żelaza mi nie grozi, a w ciąży ważny jest każdy dzień w rozwoju ciąży.
Jak lekarz każe mi brać coś innego to będę brała.
Choć pewnie i tak skończy się na tym, że każe mi brać jakieś witaminy dla kobiet w ciąży.

Chociaż ostatnio byłam świadkiem takiej sceny jak pani farmaceutka zachwalała koleżance jakąś herbatkę odchudzającą, bo ponoć jej koleżanka schudła tylko ją pijąc (bez diety i ćwiczeń) :-D Może jednak nie znają się tak dobrze...

Ja biore ELEVIT od 13tego tygodnia ciazy... lekarz mi zalecil, mysle,ze bez problemu mozesz go kupic i brac..

Elevit

no to się dzisiaj zdziwiłam zaczęło mi lecieć to coś z cycutków :-) taka żółta mazia gęsta, ale jaja mój organizm mnie zadziwia na każdym kroku :zawstydzona/y: tzn z jednego cycucha ale nie mogę się nadziwić kurcze aż się popłakałam ze szczęścia chyba :sorry2:

czesc dziewczynki
asiowo wy sie nie poddawajcie!! tak jak dziewczyny pisaly jesli mial umowe o prace i nie został zwolniony duscyplinarnie naklezy mu sie okres wypowiedzenia. Nie odpuszczajcie!!ja uwazam ze zawsze warto powalczyc!!sąd pracy jest bezpłatny wiec nic nie tracicie a mozecie tylko zyskać.:tak:ja bym nie odpuscila i walczyła o odszkodowanie!!!

z tą umową to nie tak do końca bo jak sie podpisze wypowiedzenie za porozumieniem stron ze z dniem tym i tym się człowieka zwalnia to już jest zgodnie z prawem mój takie wypowiedzenie dostał :tak:

a co do red-bulla to jest to napój energetyczny i na opakowaniu nieraz piszę że nie zaleca sie kobietą w ciąży choć chyba na red-burze akurat nie :no: ja bym nie piła tego świństwa :no: te rózne aspartany tauryny i duża dawka kofeiny ....:no: może lepiej już coca-cole wypić też ma troszkę kofeiny:confused:

reklama
HEJ

U mnie dzisiaj strasznie goraco... najadlam sie od rana :p martwie sie tylko troche o wage bo jescze prawie w ogole nic nie ruszyla. Niby L powiedzial,ze jak do 20tego tygodnia prztyje tylko 2kg to tez bedzie dobrze.. no ale troche mnie to dziwi. Brzuszek juz coraz bardziej widoczny tzn tylko w obcislej bluzce... ale cos czuje,ze jeszcze z 2 tyg i wyskoczy dosc mocno...

caly czas mi towarzyszy po zjedzeniu czegos taka kwasota w ustah.. bleee straszne to jest...

Wczoraj bylam na basenie ale za duzo to tam nie poszalalam, do jacuzzi tez sie balam wejsc , nie wiem czy mozna?

Milego dnia!

no to się dzisiaj zdziwiłam zaczęło mi lecieć to coś z cycutków :-) taka żółta mazia gęsta, ale jaja mój organizm mnie zadziwia na każdym kroku :zawstydzona/y: tzn z jednego cycucha ale nie mogę się nadziwić kurcze aż się popłakałam ze szczęścia chyba :sorry2:

o kurcze to chyba troche szybko....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry