reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Co do psów... Ja nie wiem jak to będzie:-( Nie wyobrażam sobie jego i dziecka. Przeczytałam wszystkie mądre książki, psi psycholog nawet się poddał. Bardzo mądry i wyjątkowo wredny pies. Najgorszy problem to chyba gryzienie i taka psia nadpobudliwość. Gryzie ot tak dla poprawy humoru chyba np. jak się go głaszcze ( ja już przestałam) . Najgorsze że sytuacji w ktorej ugryzie nie da się przewidzieć:-(Ma już 5 lat więc sie raczej nie zmieni i wierzcie mi że mój największy problem teraz to jak ten pies zareaguje na dziecko. Nie będę się rozpisywać, ale problem z tym mam niemały:-(

WITAM CIĘŻARÓWKI:-)
Hejka Dziewczynki, wczoraj mnie nie bylo, ale dzis bede nadrabiac:)
Wczoraj mialam wyczekiwane usg 3/4D i wkleilam fotki na podforum USG.
Na szczescie moje przeczucia sie sprawdziły i jest Dziewczynka!Strasznie sie ciesze, wyglada na to ze na razie jest wiecej dziewczynek.Baby górą:)hihi

to super gratuluje:-)ale chyba już prawie na równo jest bo dużop chłopaczków już jest i teraz dziewuszki doszły:tak:

Co do psów... Ja nie wiem jak to będzie:-( Nie wyobrażam sobie jego i dziecka. Przeczytałam wszystkie mądre książki, psi psycholog nawet się poddał. Bardzo mądry i wyjątkowo wredny pies. Najgorszy problem to chyba gryzienie i taka psia nadpobudliwość. Gryzie ot tak dla poprawy humoru chyba np. jak się go głaszcze ( ja już przestałam) . Najgorsze że sytuacji w ktorej ugryzie nie da się przewidzieć:-(Ma już 5 lat więc sie raczej nie zmieni i wierzcie mi że mój największy problem teraz to jak ten pies zareaguje na dziecko. Nie będę się rozpisywać, ale problem z tym mam niemały:-(

Faktycznie pewnie tez bym sie zastanawiala, ale slyszalam ze psy zdecydowanie inaczej potrafia sie zachowywac w stosunku do dzieci niz do doroslych, wiec mozesz sie milo zaskoczyc. Dla pocieszenia obejrzyj film :" Marley and Me":)
Moja suczka ciagnie na smyczy i nie umie normalnie przejsc po chodzniku mijajac sie z innym psem, bo pała miłością do kazdego obcego psa. Z reszta ona pała miłością nawet do motylków, slimaków innych zyjatek i tak zywiolowo eaguje na ich widok ze strach sie bac:) Nie martw sie na zapas, na pewno bedzie dobrze:tak:

Niestety nigdy nie wiadomo jak pies bedzie reagowal na malca,najwiecej zalezy od nas,to my przekazujemy psu informacje,czesto nieswiadomie np.ruch ciala,glos...
Jesli masz ochote to polecilabym Ci forum dogomania,tam mozesz znalezc pania Zofie Mrzewinska,znana kynolozke,szkoleniowca i autorke ksiazek o psach,moze ona bedzie mogla Ci cos podpowiedziec.Polecam tez znalezienie jednak specjalisty,ktory sie nie podda tylko bedzie probowal przynajmniej postawic diagnoze.Zaden pies nie gryzie ot,tak bo lubi...Zawsze jest przyczyna.

Faktycznie pewnie tez bym sie zastanawiala, ale slyszalam ze psy zdecydowanie inaczej potrafia sie zachowywac w stosunku do dzieci niz do doroslych, wiec mozesz sie milo zaskoczyc. Dla pocieszenia obejrzyj film :" Marley and Me":)
Moja suczka ciagnie na smyczy i nie umie normalnie przejsc po chodzniku mijajac sie z innym psem, bo pała miłością do kazdego obcego psa. Z reszta ona pała miłością nawet do motylków, slimaków innych zyjatek i tak zywiolowo eaguje na ich widok ze strach sie bac:) Nie martw sie na zapas, na pewno bedzie dobrze:tak:
Jak narazie dzieci "kąsnął" tylko dwa razy . Stanowczo woli dorosłych:blink:Nie jest przyzwyczajony do małych dzieci. Po cichu liczę na to że raczej nie będzie zainteresowany dzieckiem ale zobaczymy:tak: Nic nie przewidzę. Jednak nie mam pojęcia co z nim zrobię jeśli będzie na nie:(

Ostatnia edycja:
reklama
morka wspolczuje,ale wiadomo w tym sporze dziecko wazniejsze...ja mialam duzego psa ktory lubil naszego synka ale chcac sie z nim bawic czesto go przewracal,teraz mam suczke yorka jest bardzo zywa i lubi sie bawic z synkiem moim. wogole mysle ze przezywa moja ciaze bo ja sie zmieniam brzusiu rosnie,a ona ostatnio jakas taa wystraszona jak otwieram drzwi...ale gdy sie do niej odezwe to sie cieszy i zacheca do zabawy,sonia ma 1,5roczku

Do góry