chodziła może któraś z Was do szkoły rodzenia ? bo się zastanawiam, czy warto się zapisać, czy coś pomagają ćwiczenia przy porodzie itp. ?
Jesli chodzi o szkole rodzenia, to ja zamierzam chodzic z mezem, bo slyszalam od znajomych dobre opinie. U mnie trwaja 8 spotkan po 3h. Sa to jakies wyklady, cwiczenia itp. Slyszalam ze to dobre potem w przypadku porodu rodzinnego. Osobiscie wydaje mi sie ze to moze pomoc w budowaniu relacji rodzinnych. A jak to wyglada w rzeczywistosci to sie dowiem za 1,5 mies
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
mówiłam... ginka mi mówiła o apapie a jak nie pomaga to na pogotowie bo tam dostanę zastrzyk..Cześć Kochane,
Ivi to może przy kolejnej wizycie powiedz o migrenach lekarzowi? Może coś poradzi? Na mnie apap nigdy nie działał ale teraz jak ju,z wytrzymać nie mogę i okłady nie pomagają to wezmę 1 apap i o dziwo ból znika (miałam tak zetrzy razy proszę mnie nie posądzać o bycie wyrodną matką, kawa wówczas nie działa na mnie) ale widzę że u Ciebie jest poważniej:-(
Przed ciążą jedyne co pomagało przy migrenie to podwójna solpadeina 2 razy dzeinnie... tam jest oprócz paracetamolu kodeina podnosząca ciśnienie no i ten lek jest musujący, czyli mój żołądek nie zdążał się leku pozbyć ;-)
współczuję atrakcji na drodze
zaraz pędzę do apteki... będę miała na następny raz, bo teraz już się nie opłaca(ból jest do zniesienia)Jest paracetamol w syropie o smaku truskawowym..czy cos jeszcze?nie wiem....
Jesli idzie sie na zwolnienie w polowie miesiaca to jeszcze do konca mies, placi firma, kolejny cały miesiac tez, a dopiero drugi pełny miesiąc płaci zus.
Wynagrodzenie z firmy ma byc 100% tego co było, a z zusu ma byc srednią z ostatnich płac w 12 miesiacach. Niektorzy mowia ze platne sa takze sob. i niedz. bo jak sie wypisuje zwolnienie lekarskie to liczy sie i weekendy i swieta i wszystko, wiec ponoc sie tez za to placi, choc to dziwne. Moze w Twoim przypadku tez wyplacili za sob i niedz.? Zawsze to kasa srednio za 8dni miesiecznie wiecej. Ale nie wiem czy to sprawdzona info.bo to ponoc od niedawna tak jest.
oj, chyba będe musiała się podszkolić i pogrzebać w przepisach, bo moja firma w tamtym miesiącu wyliczyła mi srednią z całego roku, a w tym dała 100 % wypłaty. u nas kadrowa też jest ciężarna i praktycznie cały czas jest na l-4, a co chwile kto inny ją zastępuje, także wole to sprawdzić
andzia76 uszy do gory... psy cale szczescie szybko zapominaja...wiec Twoj juz Ci pewnie wybaczyl)) nie martw sie ja wczoraj nakrzyczalam na pasek od spodni bo nie chcial glupi ze szlowki wyjsc...
pysia takie omdlenia sa normalne... jeszcze przy tej temperaturze i skokach cisnienia o omdlenie nie trudno... ale lepiej wspomnij o tym lekarzowi na kolejnej wizycie.
dormark dobranoc
paula accccch te hormonki... to wyplacz sie i Ci przejdzie... pociesze Cie ze nie jestes sama bo mnie juz wszczyscy tak wnerwiaja tym brakiem zrozumienia....
agbar gdyby tylko dalo sie tak pohamowac... mi sie to przewaznie nie udaje
Zgadam sie z tym ze psy szybko zapominają, one nie potrafia sie gniewac
Moj pies czasem jak sie zdenerwuje to nadal sie cieszy i merda ogonem
Co do humorków to ja miewalam ataki histerii i placzu w I trymestrze, teraz harmonia i cisza Takie napady sa straszne, ale to normalka, przejdzie, hormony szaaaaleją.
A omdlenia są jak najbardziej normalne, ale osobiscie w ciazy nie mialam.
Anusia8309
Fanka BB :)
ach jak ja marze juz o usg a jeszcze dobre 2tygodnie...jutro zaczynam 18tc a szanse na usg mam od 20tyg...u nas gorąco ,jutro jakis wypadzik nad jeziorko...
GRATULUJE wszystkim wam które juz sie dowiedziałyscie płci swoich skarbeczkow!! ,ostatnio mniej pisze gdyz obcieli mi predkosc internetu i teraz to istna meka jest.pozdrawiam odezwe sie pozniej
GRATULUJE wszystkim wam które juz sie dowiedziałyscie płci swoich skarbeczkow!! ,ostatnio mniej pisze gdyz obcieli mi predkosc internetu i teraz to istna meka jest.pozdrawiam odezwe sie pozniej
ivi
uzależniona;) // I.2010
przepraszam, ale muszę się przyczepić pies nie jest człowiekiem i nie oceniajcie zachowania psów "po ludzku"! pies nie pamięta w ten sposób jak my i nie gniewa się jak człowiek.Zgadam sie z tym ze psy szybko zapominają, one nie potrafia sie gniewac
Moj pies czasem jak sie zdenerwuje to nadal sie cieszy i merda ogonem
.
Jak krzyczysz na psa a on merda ogonem to próbuje Cię uspokoić i powiedzieć "ej, ja nic Ci nie zrobie, Ty też mi nic nie mów" a nie szybko zapomina...
a ja mam wrażenie, że moje psisko w ogóle się na mnie nie obraża może dlatego, że jeszcze taki młodziutki we wrześniu dwa lata skończy on tylko by się tulił i żeby go głaskać (Labrador-samiec) :-) za to zauważyłam, że on chyba wie, że jestem w ciąży bo cały czas przytula głowę do brzucha, może słyszy coś czego ja jeszcze nawet nie czuję :-)
don_pedro
Fan(ka)
przepraszam, ale muszę się przyczepić pies nie jest człowiekiem i nie oceniajcie zachowania psów "po ludzku"! pies nie pamięta w ten sposób jak my i nie gniewa się jak człowiek.
Jak krzyczysz na psa a on merda ogonem to próbuje Cię uspokoić i powiedzieć "ej, ja nic Ci nie zrobie, Ty też mi nic nie mów" a nie szybko zapomina...
Ivi czytalas ''jezyk psow''?:-)
reklama
dzień dobry dziewczynki! :-) u mnie z humorkiem też różnie bywa taka to już nasza przypadłość ciążowa :-) ja niestety muszę dziś popołudniu do internisty maszerować bo od dwóch dni tak mi puchną nogi, że kostki mi się z łydkami równają a ręce mam jak dwa balony :-( już mnie postraszyli, że może jakaś infekcja :-( a co gorsza jeszcze doszły mi problemy z brzuszkiem i od dwóch tygodni za przeproszeniem (głupio o tym pisać ale sami swoi) mam zielone kupki i to mnie przeraża nigdy tak nie miałam dlatego idę niech mi zrobią jakieś badania żebym była spokojna bo tylko się denerwuję a przy mnie Dzidzia :-(
Jesli chodzi o tzw:" zielone kupki" to jesli sie nie jadlo duzo szpinaku i brokuł to moze byc to efektem niegroznej bakterii. Ja miewalam takie rzeczy przed ciażą srednio raz w roku, ale zawsze bylam u lekarza, wiec tymbardziej w ciazy trzeba to skontrolowac.