Mi już gin nie mierzy dzidzi, tylko głowkę i kość udową, a Wam?A ile dzidzia miala cm?Bo ja znalazlam wiele rozbierznosci, na jednych stronach pisza, ze ok14cm, a gdzies znalazlam ze ok18!To chyba przesda, to juz bylby jakis gigant?
reklama
Mi powiedział ile ma , ale jak zapytałam
Witam wieczorkiem tak wogóle:-)
Dowiedziałam się, ze będę musiała jakiś czas leżeć, żeby obecny stan rzeczy się utrzymał i nic się nie pogorszyło. Już mam po dziurki w nosie stanu nic nie robienia, a to dopiero 3 dni
Ale jak trzeba to mogę nawet do stycznia tak zalegać.
M zatrudnił taką babkę, żeby pomogła w domu i przy dziecku, nie wyobrażam sobie jak to będzie
Ja będę leżała, a jakaś kobiecina będzie mi latać po domu z odkurzaczem. JAKAŚ PARANOJA, ale M naprawde nie ma czasu, zeby pracować i sie domem jeszcze zająć
Witam wieczorkiem tak wogóle:-)
Dowiedziałam się, ze będę musiała jakiś czas leżeć, żeby obecny stan rzeczy się utrzymał i nic się nie pogorszyło. Już mam po dziurki w nosie stanu nic nie robienia, a to dopiero 3 dni
Ale jak trzeba to mogę nawet do stycznia tak zalegać.
M zatrudnił taką babkę, żeby pomogła w domu i przy dziecku, nie wyobrażam sobie jak to będzie
Ja będę leżała, a jakaś kobiecina będzie mi latać po domu z odkurzaczem. JAKAŚ PARANOJA, ale M naprawde nie ma czasu, zeby pracować i sie domem jeszcze zająć
Ostatnia edycja:
Kaja_10
Fanka BB :)
Ja miałam USG raz i zapytałam ile mierzy i się dowiedziałam; ale generalnie gin za wiele nie informował - poza wszystko jest w porządku :-) Kolejne USG mam we wrześniu połówkowe więc nie mogę służyć za konsultantkę w tej materii :-)
Miłej nocki i kolorowych snów, jutro z wami oczywiście kawkę wypije ale popołudniu wylot więc juz jestem na etapie co jeszcze nie zapakowałam :-)
Buźka ;-)
Miłej nocki i kolorowych snów, jutro z wami oczywiście kawkę wypije ale popołudniu wylot więc juz jestem na etapie co jeszcze nie zapakowałam :-)
Buźka ;-)
margolia
Zaangażowana w BB
Witamina c przy problemach z układem moczowym rzeczywiście ponoć pomaga. I wiem, że na pewno pomaga żurawina. Pod każdą postacią. Teściowa miała takie problemy z układem moczowym, że dramat, ale właśnie żurawina u niej zdziałała cuda. Jest też jakiś naturalny lek (nie pamiętam nazwy - przepraszam), ale możesz zapytać w aptece.
Ja jem pastylki z żurawiny od jakichś 2 miesięcy - najpierw żurawit teraz uromaxim. uromaxim jest tańszy natomiast żurawit smaczniejszy (nie zostawia posmaku pastylki) - z tego co mi powiedziała ginka to żurawit pomaga ale na to trzeba poczekać co najmniej kilka miesięcy (nawet pół roku) - ale najpierw porozmawiać należy z lekarzem - kiedy miałam poroblemy z układem moczowym brałam jeszcze urosept (dopuszczony w czasie ciąży) ale tutaj koniecznie trzeba się porozumieć z lekarzem
no tak dziewczyny macie racje...byłam dzisiaj na badaniach i sie okazało ze dzidzul mnie ciśnie i dlatego mam takie uczucie parcia na siusianie...
a pozatym ciekawostka te moje silne skurcze to sie nazywają stawianiem sie macicy, super a juz taka przerażona byłam
dostałam na to nospe i luteine...
Jestem po wizycie, bedzie dziewczynka na 100% wg lekarza
u mnieteż dzisiaj gino ze szpitala powiedział że dziewczynka ale na 70%:-):-)
Podobno trzeba przed usg zjeść coś słodkiego, to maluch dostaje poweru!
kurcze ja zjadłam snikersa i tak sie dzidziol wiercił ze nic nie można było zobaczyć wiec lepiej z tym uważajcie
mi też dzisaj tylko to zmierzył.Mi już gin nie mierzy dzidzi, tylko głowkę i kość udową, a Wam?
a tak wogole to dziś byłam na badaniu ale na cito na pogotowiu położniczo-ginekologicznym, i powiem wam ze dla pierworódek polecam taka wyprawe bardzo pouczająca...
poza tym że lekarz który mnie przyjmował miał chyba tyle lateko co ja i było mi strasznie głupio..masakra jakaś..chyba już starych facetów wole w dodatku zrobił mi usg dopochwowe, kurde pierwszy raz w życiu takie miałam a on chciał żebym się wyluzowała ze stresu zaczełam sie śmiac i było jeszcze gorzej. ale w koncu mnie zbadał w zdłuż i wszeż, trzy razy robił usg, raz badanie moczu, i raz oglądanie środeczka i palpacyjne...
jak by tam mój narzeczony był to by go chyba stłukł albo nie pozwolił na badanie
ale jestem zadowolona wszystko git jest...a jak macica mi się stawia ostro to mam brac nospe.
wiecie co jest najciekawsze... przyszła kobitka i powiedziała położnej ze już zaczeła rodzić, połozna w drzwiach powiedziała ze nie ma miejsca na porodówce, a kobita do niej "no to co, jak nie ma miejsca to ja na korzytarzu urodze" i ją przyjeła.
ale nie dziwie sie że kobieta tak zrobiła najbliższa porodówka czynna to ze 40 km dalej...
tak wiec fajnie było i jestem już spokojna...:-)
macy
Anulka gratuluję zdrowej córeczki. Widzę, że nasze przeczucia rzadko się sprawdzają co do płci. Ale ja nadal w głębi czuję, że noszę męskiego potomka - tyle, że nie mam żadnych preferencji. Ja swoje połówkowe usg mam za tydzień w piątek i się doczekać nie mogę.
labamba23
podwójna mama
Cześć DziewczynyMelduję, że żyję. tutaj życie tak szybko płynie, że na nic nie mam czasu. O dziwo moja mama nawet mnie nie wkurza... Cały czas nie czuję ruchów i trochę mnie to wkurza, ja nie wiem co ten mój chłopak taki spokojny?! No ale nie panikuje, jeszcze.KAJA spokojnego lotu i owocnego pobytu.Pozdrawiam Was wszystkie
Anulka8700
A ile dzidzia miala cm?Bo ja znalazlam wiele rozbierznosci, na jednych stronach pisza, ze ok14cm, a gdzies znalazlam ze ok18!To chyba przesda, to juz bylby jakis gigant?
nie pytałam, ale jak na swoj wzrost jest o tydzien starsza
Polcia :)
mama pełnoetatowa:-)
paula3 ja mam A ;p, zawsze narzekałam że mam mały biust, a teraz to akurat jak urosną przez ciąże to będą w sam raz
solounosbesos no ja właściwie to nie mam prawie nic :-) ale jak kupuję push-upy z miseczką B to w miare ładnie jeszcze mi ten biust wygląda. Gorzej jak zdejme push-up;-)-niektóre gimnazjalistki mają więcej do pokazania. U mnie w rodzinie jak na ironię: wszystkie kobiety mają D. Czuję się jak wyrzutek albo córka listonosza
dziewczyny gratuluje zdrowych dzidziolków i zazdroszcze że znacie płeć ;-) ile ja bym dała,żeby dziś wieczorem chociaż jakieś małe łaskotanie od środka poczuć,eh
reklama