reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja też się nie orientowałam jeszcze co do znaków. Dla mnie to chyba nie robi żadnej różnicy. Chociaż ja jestem skorpionem i dużo osób mi mówiło,że widać to po moim charakterze ;-) moja mama też skorpion i jestesmy dokładnie takie same ;-) u mnie to w ogole bedzie smiesznie.. ja jestem z konca roku, mój D z połowy, a kruszynka bedzie z początku :-) mieszanka wybuchowa. Każdy horoskop np. mowi,ze Lew i Skorpion do siebie nie pasują. A my z D juz tyle czasu ze sobą wytrzymaliśmy i dobrze nam razem ;-)

reklama
A u mnie sie ochlodzilo :tak: byla burza i za jakis czas bedzie kolejna, i pozniej znowu kolejna :tak: mam nadzieje, ze mi sie uda spacer zrobic do pracy, a to nie byle spacer, bo godzina szybkim tempem. Chce wykorzystac chlod, tyle zeby mnie deszczysko nie zlapalo :szok::szok:

Ja dostane 4 tys. z PZU bo w pracy opłacam. Nie wiem tylko jak z mężem czy on też dostanie z tytułu narodzin dziecka. Jego PZU ja opłacam bo u mnie korzystniejsze wypłaty są.
Ja przestałam w pracy opłacać, bo składki wysokie, a tak z tego, co bym wpłacała to jakiś procent wypłacą, wolę sama odkładać "na czarną godzinę".

U mnie składka wynosiła 61 zł, miałam już zrezygnować ale stwierdziliśmy że poczekamy na dziecko z tym. Zawsze to 8 tys. wpadnie do ręki.

Ja dostane 4 tys. z PZU bo w pracy opłacam. Nie wiem tylko jak z mężem czy on też dostanie z tytułu narodzin dziecka. Jego PZU ja opłacam bo u mnie korzystniejsze wypłaty są.
no tez maz dostanie napewno.
U mnie składka wynosiła 61 zł, miałam już zrezygnować ale stwierdziliśmy że poczekamy na dziecko z tym. Zawsze to 8 tys. wpadnie do ręki.
kurcze szkoda ze ja nie oplacalam a przydaloby sie bo na blizniaki bym podwojnie dostala:baffled: nawet nie wiem czy u mnie w firmie jest to grupowe..bo nic nie slyszalam nigdy, musze zapytac.moze jeszcze nie jest za pozno..

Ostatnia edycja:
Dzien dobry dziewczyny:-)ja dawno nie zagladałam bo nie mam jakos weny do pisania:-(ostatnio mam zle dni ale ogólnie jest wszystko dobrze.

SYLWIA100 ja dzisiaj bylam na badaniach,robilam morfologie,WR i mocz,pojemniczek kupilam wczoraj ale w ostatniej chwili:-)i na dodatek byl ostatni:-D

Pozdrawiam was wszystkie;-)

Miałam się dzisiaj już nie pokazywać, ale mój m. przyszedł, zjadł objad i musiał wrócić do pracy.:tak:

Ja w ogóle z ludźmi nie dyskutuję, tylko podchodzę pod drzwi laboratorium i mówię tym pielęgniarkom, że jestem w ciąży i wchodzę, w sklepie to samo, podchodzę do kasy i mówię-proszę mnie obsłużyć, bo jestem w ciąży.

Jak jestem w przychodni, to podchodze do drzwi, pytam się, czy są jakieś ciężarne, które wchodzą teraz, a jak nie to ja się ładuje do środka i pokazuje wszystkim karteczke na drzwiach "kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością":-D:-D:-D I mam w nosie, co komentują, bo mi się należy:tak::tak:
Natomiast w sklepach to raczej nie ma szans, bo bym została chyba zagryziona. A najgorsze są te babcie, które strasznie się spieszą i są strasznie schorowanie i nie mogą stać w kolejce, a potem stanie taka jedna z drugą na pasażu i godzinami plotkują i już wtedy mają siłe stać:baffled::angry:
Autobusami jeżdże żadko, bo w dusznych pomieszczeniach robi mi się słabo. A poza tym ci ludzie, jeden śmierdzi fajkami, drugi wyperfumowany, trzeci spocony....:no: Zdecydowanie wole zrobić sobie spacerek, nawet daleki.
Ale jak już musze jechać autobusem, to pakuje się na pierwsze lepsze miejsce, wypinam brzuszek i nie mam zamiaru nikomu ustępować

no tez maz dostanie napewno.

kurcze szkoda ze ja nie oplacalam a przydaloby sie bo na blizniaki bym podwojnie dostala:baffled: nawet nie wiem czy u mnie w firmie jest to grupowe..bo nic nie slyszalam nigdy, musze zapytac.moze jeszcze nie jest za pozno..

Z tymi polisami to różnie, zależy czy ta polisa obejmuje urodzenie dziecka, bo niekażda ma taką opcje. Ja tak jak Nikki, dawno zrezygnowałam z polis, wole sama odłożyć, to mam pewne, że kiedy będzie mi potrzebna kasa, to mam je do dyspozycji.

Hej kobitki!

Dziś mnie tak kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym (ból wchodzi w tyłek przy każdym kroku) że nie daję rady chodzić:baffled:
Dzidzia od wczoraj kręci się jak szalona - ciągle coś mnie puka, bo do tej pory to takie delikatne muśnięcia czułam od czasu do czasu, a teraz coraz mocniej:tak:
No i dzis w końcu wyjeżdża rodzinka, więc odpocznę sobie i będe miała więcej czasu na czytanie BB, bo nie daję rady nadrabiać codziennie!

Mam pytanko czy któras ze styczniówek jest moze z okolic Warszawa-Bemowo?
Ja jestem z Bielan:) Co prawda mieszkamy na tych bliższych Bielanach na pograniczu z Żoliborzem, ale Bemowo po sąsiedzku:tak:

U nas nie, ostatnio zdyszany 40 latek podbiegł i ustawił się przedemną tłumacząc że miał zajętą kolejkę a był w aptece, ja na to że jestem w ciąży i należy mi się bez kolejki, udał że nie słyszy.
Za to w sklepie kolejka ze 20 osób, stoję sobie grzecznie bo kupę emerytów więc zaraz by się krzyk podniósł, a dwie Panie w średnim wieku mówią do ekspedientki: proszę policzyć teraz tą Pania, chyba wszyscy widzą żę jest w ciąży.
Cisza jak makiem zasiał nikt nie próbował protestować. Niespodzianki się zdarzają.:-):-):-)
W Wawie to ciężko z tym ustępowaniem w kolejce. Ja raz powiedziałam w pracowni foto (czekałam na zdjęcie do dyplomu, upał 30 stopni, brak klimy, dwa krzesełka-oba zajęte przez młodych facetów), że przepraszam jestem w ciąży i chciałabym usiąść i ustapili. W metrze to nigdy nikt mi nie ustąpił, ale za to w trajtku i busie to się zdarza czasem
Nikki podziwiam Cię, że masz siłę się walczyć o swoje - chociaż ja już czasem jak nie mam siły, to tez podchodzę bez kolejki, ale mój m nie lubi tych krzywych min i komentarzy i woli mnie wysłać żebym usiadła a sam stoi w kolejce....

reklama
Dzien dobry dziewczyny:-)ja dawno nie zagladałam bo nie mam jakos weny do pisania:-(ostatnio mam zle dni ale ogólnie jest wszystko dobrze.

SYLWIA100 ja dzisiaj bylam na badaniach,robilam morfologie,WR i mocz,pojemniczek kupilam wczoraj ale w ostatniej chwili:-)i na dodatek byl ostatni:-D

Pozdrawiam was wszystkie;-)
Kopciuszku ,a pytałas czy wr robia w ten sam dzien czy trzeba czekac na wyniki?bo nie wiem i oswiec mnie ile zapłaciłas:-)

Do góry