reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja w ogóle z ludźmi nie dyskutuję, tylko podchodzę pod drzwi laboratorium i mówię tym pielęgniarkom, że jestem w ciąży i wchodzę, w sklepie to samo, podchodzę do kasy i mówię-proszę mnie obsłużyć, bo jestem w ciąży.

U nas nie, ostatnio zdyszany 40 latek podbiegł i ustawił się przedemną tłumacząc że miał zajętą kolejkę a był w aptece, ja na to że jestem w ciąży i należy mi się bez kolejki, udał że nie słyszy.
Za to w sklepie kolejka ze 20 osób, stoję sobie grzecznie bo kupę emerytów więc zaraz by się krzyk podniósł, a dwie Panie w średnim wieku mówią do ekspedientki: proszę policzyć teraz tą Pania, chyba wszyscy widzą żę jest w ciąży.
Cisza jak makiem zasiał nikt nie próbował protestować. Niespodzianki się zdarzają.:-):-):-)

reklama
dopiero wrocilam do domku po maratonie po miescie ....
ale sie okazuje ze becikowego dostane 3000zł:-):-):-)tzn tak jak za synka...łapie sie z dochodami na te całe 3000zł chociaz z tej strony jakas pomoc:wściekła/y::wściekła/y:bo skad indziej nie ma co liczyc...pozdrawiam mykam troszke odpocząć
a jak u was pogoda bo zapowiadali nieciekawą pogode a u na s w bydgoszczy to lekko pokropiło i jest ok 24 stopnie:-)

Dorciaa, ja też jestem Koziorożcem i dzidzia tez mi Koziorożec wychodzi Chłop panna i to jest najlepszy znak faceta! Mój tato tez panna i wiedziałam zawsze że chłopy panny są super

A mój M bliźniak i tato bliźniak i szwagier i teściu hehe jedynie z teściem dogaduję się super z nim to nawet o jajeczkowaniu mogłam pogadać masakra:-D

Ja w ogóle z ludźmi nie dyskutuję, tylko podchodzę pod drzwi laboratorium i mówię tym pielęgniarkom, że jestem w ciąży i wchodzę, w sklepie to samo, podchodzę do kasy i mówię-proszę mnie obsłużyć, bo jestem w ciąży.
:shocked2:to ja Ci kochana zazdroszczę odwagi a może i to nie odwaga tylko wiesz co się nam należy i konsekwentnie się tego trzymasz ja tak kurcze nie umiem :zawstydzona/y: ale może później się w sobie zbiorę i dla dzidzi zawalczę o swoje:-D

kochana to ja ci gratuluje odwagi:tak:my z M także wchodziliśmy w kolejki ale co za tym idzie z byka spojrzenie i gadanie no ja już zakupy mam wystawione i bla bla bla ... co szkoda gadki:sorry2:wolimy już w miare poszukać mniejszej kolejki i stać co tez ogólnie bywa że ja ide sobie usiąść a M w kolejce czeka:sorry2:bo raz to spotkała nie miła sytuacja ja w 9 miesiącu ciaży co stoje w kolejce i już nie mogłam a nie mogliśmy byc pierwsi bo 3 kobitki także w ciaży stały co musiałam usiąść no i czekam ale krzyż i tak bolał bo swoje zrobiły zakupy a te ławki to nie to co kanapa:-pno i M patrzy i wpuścił jedną w ciąży bo tez była tak hmm 8-9 miesiąc i stała z styłu babka mówi co za facet nie wpuści kobiete w ciąży(niezwracając uwagi że co przed chwilą wpuścił jedną babke)a M się wkurzył i powiedział że przepuścił już jedną i 2 stoją jeszcze przed nim a moja żona także czeka na mnie co jest w 9 miesiącu:zawstydzona/y:wszystkie się spojrzały i jak zobaczyły że czekam z wielkim brzuchem to się ani jedna nie odezwała i cisza zrobiła:zawstydzona/y:dlatego juz nie chcemy takich scen co wolimy się nie pchać pomimo że i tak gadają swoje:sorry2:

dopiero wrocilam do domku po maratonie po miescie ....
ale sie okazuje ze becikowego dostane 3000zł:-):-):-)tzn tak jak za synka...łapie sie z dochodami na te całe 3000zł chociaz z tej strony jakas pomoc:wściekła/y::wściekła/y:bo skad indziej nie ma co liczyc...pozdrawiam mykam troszke odpocząć
a jak u was pogoda bo zapowiadali nieciekawą pogode a u na s w bydgoszczy to lekko pokropiło i jest ok 24 stopnie:-)

:szok::szok::szok:skąd tyle kasy ja byłam happy jak my dostaliśmy 1000 zł.i jeszcze udało się dostać drugie 1000zł(mój M troszku pokombinował i się udało)co kurka ja tez chce aż tyle ale nigdzie nie słyszałam że aż tyle się dostaje:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja juz po drzemce chociaz Nicol jeszcze spi jak zasnela o 11,30 tak spij do tej pory , ide usmazyc sobie frytki jakos mi ochota przyszla wiec do zobaczenia pozniej.

Jeżeli będzie chłopiec to nie chciałabym koziorożca, wszyscy faceci których znam z pod tego znaku ( ok 5) są nieodpowiedzialni, za to kobiety są ok. Wodników nie znam, mam nadzieję że nie oryginały bo już jednego mam w domu tyle że z pod barana ( kiedyś napiszę na wątku o starszych dzieciach co to za oryginał)
Ja jestem skorpionem, mój mąż panną, tworzymy udany związek od 19 lat, mimo ogromnych przeciwności losu.
Moja przyjaciółka jest panną, a jej mąż skorpionem i związek rozpadł się z wielkim hukiem, więc nie ma reguły.
W całej mojej najbliższej rodzinie najważniejsze daty typu urodzin, ślubu, mają cyfrę 9 i wygląda na to że moja fasolka jako pierwsza będzie bez 9 w dacie urodzin:-(

Nikki, ty to jesteś odważna, ja się za bardzo denerwuję i wolę takich sytuacji unikać,ale podziwiam.:tak:

Ostatnia edycja:
anusia skąd aż tyle? :-)
a co do ustępowania w kolejce- ja się w ogóle odezwać nie umiem,więc się nie wykłócam z nikim i grzecznie czekam. najgorzej jest w sklepach typu real, carrefour..czasem nawet w biedronce jest po 10osób do jednej kasy :szok: wczoraj za to pierwszy raz z zimną krwią podsiadłam staruszkę w autobusie chociaż widziałam,że zmierza w tym samym kierunku co ja:-). Ale byłam już taka zmęczona, był upał, myślałam że padnę. Więc stwierdziłam,że to miejsce należy mi się tak samo jak dla tej pani więc kto pierwszy ten lepszy ;-) najgorsze są takie babsztyle,co Ci staną nad głową mimo,ze jest masa innych wolnych miejsc i zrobią minę typu "Powinna mi gówniara ustąpić". Teraz będę twarda i będę takim mówiła co o nich myślę :-)

Witam ,ja jestem dzisiaj tak zakrecona ,ze nie wiem juz co miałam napisac:szok:przeczytałam zaległosci.Miałam isc na badania ,ale oczywiscie nie kupiłam pojemniczka,z tego co czytam nie ja jedna:tak:pójde jutro.Co najlepsze sniło mi sie ze moja dzidzia ma jajka:tak:i ogólnie jakies bzdury mi sie snia jakies trupy i inne glupoty brrrrrrrrr

reklama
Ja dostane 4 tys. z PZU bo w pracy opłacam. Nie wiem tylko jak z mężem czy on też dostanie z tytułu narodzin dziecka. Jego PZU ja opłacam bo u mnie korzystniejsze wypłaty są.

Do góry