reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

tak wiem jest niedziela można pospać ale nie ja już na nogach :wściekła/y: moja kićka mnie obudziła wandalka mała no chyba mnie przygotowuje na dzidzie psychicznie :-p

a ja mam pytanko już Wam robili usg przez brzuszek czy jeszcze dowcipnie:-)

co do USG to jeszcze ostatnio 2 tygodnie temu miałam dopochwowe a teraz pewnie przez brzuszek :tak:

a co do kotki hihi pewnie zaczyna przyzwyczajać przyszłą mamusię do porannych pobudek ;-)

i mi się na wspomnienia zebrało :sorry:;-)bo
ja z córą mimo że tak super spała to wstawałam pół przytomna :zawstydzona/y: jako noworodek budziła sie co 4 godziny potem co 6 a potem całe nocki spała a mnie mleko przez sen zalewało :zawstydzona/y: a miała wtedy 4-5 miesięcy :tak: ale najpierw ją karmiłam siedząc i dosłownie przyłapałam sie na tym że zasypiam z dzieckiem w rękach i się bałam że mi wypadnie z rąk i zaczęłam karmić na leżąco a wtedy to mała lądowała między nas nakarmiłam i przysypiałam z nią na godzinę i jak sie ocknęłam do kładałam ją do siebie :sorry: i potem kilka razy miałam tak że sie przebudziłam w nocy i mojego dziecka kołomnie nie było i byłam w szoku gdzie ona jest a ona w łóżeczku sobie smaczenie spała i wcale sie na karmienie nie budziła ;-):sorry:

Ivi niestety mnie bóle głowy w 1 ciąży też strasznie męczyły miałam 4 dni ból głowy i 2 dni przerwi i tak w kłóko :baffled: ale tabletek nie brałam bo ile można wiec ratowałam sie właśnie jakimiś domowymi sposobami :tak:

reklama
Ile ja kawy przed ciaza pochlanialam! Min. 3 kafetiery dziennie plus dodatkowe do towarzystwa, a teraz kawa moze dla mnie nie istniec.
Mam nadzieje, ze moje uwielbienie do kawy mi powroci.

Kaja melisa ogolnie uspokaja ale widocznie coś w tym musi być bo to poradził mi kiedys neurolog i chyba facet miał rację:tak: Tylko też trzeba uważać w ciąży bo poodbno działa rozkurczowo (tak wyczytałąm bo też się obawiałam ) ale ogolnie lekarza zalecają jej picie w niewielkich ilościach w ciąży żeby się nie denerwować bo jak wiadomo stres też dziecku szkodzi.Także kochane ciężaroweczki-wszystko z umiarem.:tak:

Pewnie :-) Kawy też nie można nadużywać więc ja również ograniczyłam jej ilośc i teraz tymi 2, na które sobie pozwalam delektuje się i delektuje :-)
Karoli4 - powróci, powróci.
Dziewczyny ja mam USG w czwartek i strasznie sie boję. Co mi zmieni wiadomośc o tych wszystkich wymoarach, pomiarach.... czytam często na forach jak młode mamy robią wyników i badań i USG mnóstwo. Mnie się jakoś wydaje to niepotrzebne, co ja terax mogę zmienic?
Pewnie to znak mego wieku. :szok:

Kaja napewno wszystko będzie dobrze. Nie ma co na zapas panikować. Wiem że to nie jest proste bo każda z nas przed USG ma niezłego stresa ale nie dajmy się zwariować. Zobaczysz w czw na USG swoją dzidzię i trochę stres pewnie odpuści choć wiem po sobie że ja to będę zupełie spokojna dopiero jak urodzę i powiedzą mi że dziecko jest zdrowe.:tak:

co do kawy to ja przed ciążą uwielbiałam smak i zapach a teraz patrzyć nie mogę;( czasem mi sie teskni i tak sobie myślę jaka ta kawka dobra była ale jak poczuję to już mi się odechciewa;) zresztą moje maleństwo nieżle mnie tresuje bo moge pić tylko wodę i słabiutką herbatke albo soki rozcieńczane z wodą pół na pół;-)

Staram się nie panikować, otoczyłam się myślami "wszystko będzie dobrze"; jednak samo pójśce na badanie jednak trochę denerwująco na mnie wpływa.

Beti, biorąc pod uwagę moje przejścia z kawą, zanosi ci się na chłopca :tak: co by znaczyło, że mnie na dziewczynkę - :-D tak żartobiliwie to potraktuj,

beti - wg mnie to stres dopiero po urodzeniu się zacznie:-Da lęk o zdrowie i życie naszych dzieci nam -matkom-towarzyszy od samego początku ciąży...

Kaja - ja mam USG robione na każdej wizycie u gin.. nie wiem czy to "taktyka" mojej lekarki (ma USG w gabinecie) czy to z tego powodu że jestem po poronieniu.. Ale na pewno z tego drugiego powodu dużo bardziej się denerwuje czy z Iskierką wszystko dobrze.
Dziś rozpoczynam 13 tydzień (wg USG). Z jednej strony powinnam odetchnąć, z drugiej.. nadal wszystko może się zdarzyć... I jeszcze teksty mojej mamy że nie będzie kupować ubranek bo jesazcze za wcześnie itd.. Wolałabym już byc zasypywana ciuszkami żeby wiedzieć że wszyscy wierzą że będzie dobrze, a nie że ktoś zakłada że "jeszcze wszystko moze się zdarzyć" .
Jak wy czujecie?

no to jesteś pierwsza która wróży mi chłopca:-) wszyscy mówią ze będzie dziewczynka i tego się trzymajmy;-) a tak poważnie to niewązne czy chłopak czy dziewczyna aby zdrowe było:tak:

ivi - wszelkie przesądy doprowadzają nas do szału - zgadzam się
Beti - pewnie, też tak myślę, oby zdrowe było. Tę kawę to jednak dobrze pamiętam i mi się nasunęło :-D

reklama
a ty wiesz że przy moim bracie moja mama też tak z kawą miała:-) i dzieciak do tej pory nie moze kawy wąchać;-)hehe cvhyba pójdę niedługo i zrobie dodatkowe usg bo zwariuję do września nie znając płci:tak:

Do góry