reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

My także nie mamy zwierzaka w domu ale Bartek zawsze coś skądś wynajdzie:-)kilka razy dziennie mówię do niego: Bartuś co ty żujesz?

A my mamy kota, ale na szczęście kuchnia z miseczkami kota jest "za bramką", więc Tymek wchodzi tam tylko czasem jak ja jestem i mu pozwolę i karmy na szczęście nie wyjada. Zresztą mój kot jest wiecznie niedożywiony i zazwyczaj to, co mu wsypię znika w mgnieniu oka;-)

hej hej babolki :-)

ja wymęczona bo Amelci kolejna czwórka wyszła i nocki nie pytajcie jakie - tzn ładnie wmiare spi ale budzi sie około 4 i do 5 mi popłakuje i muszeją do siebie brac a pobudka oczywiscie o 6.30 :-D

Gratuluję lepszych nocek i życzę bezbolesnego ząbkowania:-) Tysi, a skąd wiesz, że Ameli 4 a nie 5 wychodzi? Tymkowi właśnie wybił się ząbek po prawej u góry,ale jest tak z tyłu, że nie wiem, czy to czwórka czy piątka... Na "pierwszych ząbkach" zaznaczyłam czwórkę, bo teoretycznie ona powinna być pierwsza:tak:I jeszcze dwójka dolna mu wychodzi i może coś jeszcze, ale niezbyt widzę, bo Tymek jest niezbyt chętny do otwierania buziaka. Ale ślinotok chwilami ma niezły:-)

no i mnie tez wziwło :eek: czuje sie okropnie , musiałam małza z pracy sciągac bo sama se nie poradze z dziecmi. Jak ja latam do kibelka to oni zaraz broją, zwłaszcza J :-D. Coca-colą sie leczyłs:szok:

Współczuję i zdrówka życzę jak najszybciej:tak: Dobrze, że mąż mógł przyjechać.Świetnie wiem, jak to jest "umierać" i być w domu sama z dzieciacziem..,A co dopiero z dwoma:szok:

Gosia, super, że wzięłaś się za te nocki:tak:Ja, po tym, jak my też zrobiliśmy porządek ze spaniem Tymka, stwierdziłam, że to, że mu pozwalałam na budzenie mnie bez potrzeby tyle razy w ciągu nocy to był masochizm;-)

A'propos marudzenia jak dzieciaczek czegoś nie dostanie:u nas identycznie to wygląda:szok: Przykład: wczoraj siedziałam na łóżku i coś robiłam na kompie, obok mnie na półce leżał telefon. Tymek gramolił się do mnie na kolana 3lub4 razy i za każdym razem wyciągał rękę do telefonu i mówił"mmmmm" (czyt:daj;-)). Za każdym razem mówiłam, że nie może, bo to mój tel. I za każdym razem po moim tekście zaczynał płakać i ześlizgiwać się wściekły z moich kolan. Po chwili przestawał płakać i znów się gramolił. Itd. Tych sytuacji jest u nas spooro.

U nas też dziś piękne słonko, więc zjemy tylko obiadek i wypadamy na spacerek:-)
Miłego popołudnia, Babeczki:-)

reklama
dzieki kobitki za miłe słowa, oddałam do kibelka chyba wszystko zprzed miesiaca:eek:, a małz ma własna firme wiec moze wyjsc- sisuje sie dzis super (chyba musze zle wygladac;-))

Od kilku dni mały ma takie szorstkie policzki. Kurcze, martwię się czy to nie przypadkiem alergia sie przypałetała. Lekarka na bilansie kazała smarować. Smaruje, ale ja jej jakoś nie wierze. Ona zawsze wszystko bagatelizuje. Poobserwuje i najwyżej pójdę do innego pediatry, ktory też jest alergologiem

chodzi spac około 19, i wstaje około 6.30 czasem zaszaleje do 7 ! :-) a jak tam prawko? jak czujesz sie za kierownicą?
Dominik też chodzi 19:00-20:00 zależy do której miał drzemkę najczęściej śpi 11-12 godzin ale dziś wstał 5:15 z tym że po godzinie poszedł znowu spać
a prawko ok teorię mam już dawno za sobą dziś miałam pierwsze jazdy i chciała mnie babka rzucić na głęboką wodę (rondo obornickie ) i spanikowałam hehe i powiedziałam ze następnym razem nie wiem co sobie myślała że po godzinie będę cacy wszystko kumać dla mnie to na raz za dużo hihi i tylko po małych uliczkach jeździłam ;)

Tymkowi właśnie wybił się ząbek po prawej u góry,ale jest tak z tyłu, że nie wiem, czy to czwórka czy piątka... Na "pierwszych ząbkach" zaznaczyłam czwórkę, bo teoretycznie ona powinna być pierwsza:tak:I jeszcze dwójka dolna mu wychodzi i może coś jeszcze, ale niezbyt widzę, bo Tymek jest niezbyt chętny do otwierania buziaka. Ale ślinotok chwilami ma niezły:-)

Gosia, super, że wzięłaś się za te nocki:tak:Ja, po tym, jak my też zrobiliśmy porządek ze spaniem Tymka, stwierdziłam, że to, że mu pozwalałam na budzenie mnie bez potrzeby tyle razy w ciągu nocy to był masochizm;-)
4 wychodzą bardzo daleko od trójek więc można je pomylić z piątkami więc na pewno idą czwóreczki ;)
no ja też żałuję że lece na każde marudzenie ale jak nie pójdę to Dominik mi budzi Emilkę już mam dość jak o 5:00 ją obudzi i od 5:00 mi razem dokazują bo jak ona nie wstanie to on idzie spać dalej ale jak tylko ona się obudzi to wstępuje w niego taka energia i tak fika i dokazuje że już nie ma mowy o dalszym spaniu :)

My dziś jednak zaliczyliśmy plac zabaw,co prawda ok. 16 ale jednak, a mina mojego szkraba na huśtawce bezcenna!
Byliśmy też w realu bo są fajne promocję na słoiczki,kaszki,soczki i różne art. dla dzieci,trwa to do 8 marca chyba.
A i klucze dorobione więc jutro na spacerek wcześniej idziemy.

Hejka

Ale cudna pogoda za oknem

Zuzia z 2 pobudkami wstała dopiero o 8 , więc wyspana jestem;-)

gosia fajnie ze mały coraz lepiej sypia, ja mam ten sam problem ale jest coraz lepiej

bećka to na spacer siooo!!!

Miłego obzerania się pączkami:-):-D

My juz po spacerku,mały właśnie lula a ja dziś poszłam na łatwiznę i na obiad mamy ''boloński garnek" hehehe.Z z pracy wróci to do teściowej na pączusie śmigamy.

Gosia, współczuję-to faktycznie nieciekawie, jak Emilka też się budzi... I Ronda Obornickiego też współczuję. Sto razy bardziej wolę Rataje:-)W takim razie pewnie jeździłaś po tych małych uliczkach na Winogradach, tak?

Bećka, dziś można mieć lenia i nabierać tłuszczyku-w końcu Tłusty Czwartek mamy:tak:!

U nas też pogoda dziś piękna była:tak:Chyba wiosna nadchodzi;-)Jak dla mnie, teraz mogłoby już być tylko cieplej.Spacerek obowiązkowo zaliczyliśmy, dziś z moją mamą, która była bardzo szczęśliwa z tego powodu. Pączek zjedzony, ale mnie jeszcze kuszą te schowane w szafce...;-)

Miłego pączkowego wieczorku:-)

reklama
Leń przeszedł po drzemce razem z synciem:) a później był spacerek.

A pączkami obżeram się od rana już trzy zjadłam a wcz dwa jeszcze ciepłe:sorry2:, były takie pyszne z ziemniaków teściówka robiła mniam:-)

Do góry