reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

a no i jak wyszłam z gabinetu to czułam taką mieszankę złości, frustracji, było mi smutno i przykro :sad::sad::sad: bo ja chciałąm dużo, zobaczyć i dużo wiedzieć i w ogóle...tak długo czekałam na badanie.
Ale to nic, pod koniec sierpnia jadę z mamą do jej ginekologa do Olsztyna, on jest podobno super. Tam na pewno dokładnie zbada mi dzidzię i będę dużo wiedzieć:-)

Aniu, przykro mi, że tak wyszło z badaniem, chyba lekarz dokładniej dziecko powinien pooglądać...

Dziewczynki sorki że dopiero dziś ale wczoraj w domku miałam problemy z netem i jak tylko dziś weszłamdo pracy to odrazu do was piszę:tak:.
No więc byliśmy na USG i wszystko jest w pożądku. Maluch ma 6,6cm, NT-1,1, NB-ok, serducho bije prawidłowo, widziałam rączki i nóżki i nawet paluszki można było policzyć :-) Gin widział też jelita,pęcherz moczowy itd ale dla mnie to już za skomplikowane. Ogólnie wszystko OK! Tylko dalej nie wiadomo co tam między nóżkami się kryje ;-)

Beti, to super, gratuluję!!

reklama
Macy a gdzie tak wspaniale diagnozują przez telefon?:-) normalnie aż mnie zatkało jak to przeczytałam.Mam nadzieję że szybko wrócisz do formy a grypy świńskiej napewno nie masz-teraz jest taka pogoda że łatwo złapać jakiegoś wirusa-nie mart się kochana no i oczywiście zdawaj relacje na bieżąco.

Ania ja też ostatnio miałam takie spięcie, że myślałam że może lepiej będzie jak się po prostu rozstaniemy. Powiedzieliśmy sobie takie rzeczy, że szok, ale emocje opadły pogadaliśmy. To trudny czas dla obojga przyszłych rodziców, wiem że łatwo radzić ale chyba potrzebujemy więcej dystansu do wszystkiego. Trzymaj się kochana:tak:

Oj zgadzam się z Agatką, to trudny czas, choć ja się szybko denerwuję od zawsze, więc mój już mnie zna i czeka, aż mi przejdą nerwy, choć czasem jak go sprowokuję, to też "parę miłych słów" usłyszę. Ale nerwy mijają i się rozmawia i jest dobrze.
Także Ania - nie martw się, będzie dobrze - wszystkie to przechodzimy:) Ja już dziś na mojego nakrzyczałam od rana, ale juz się uspokoiłam i przeprosiłam i udobruchał się:)

Co do lekarzy, bo leciał taki temat, to Wam dziewczyny współczuje - płacicie i jeszcze niektórzy lekarze olewają sprawę - więcej bym nie poszła do takiego. Ja chodzę na comiesięczne z NFZ, ale jestem mega zadowolona z mojej ginki, min. 30 min. wizyta, nie przejmuje się kolejkami i opóźnieniami tylko robi swoje- rozmawia ze mną o wszystkim, zapisuje wszystkie badania jakie może dac na NFZ, jest naprawdę OK. A płace tylko za te badania, których nasz kochany fundusz nie przewiduje dla ciężarnych, no i za USG, bo wolę prywatnie. Wiem że ciężko na NFZ znaleźc dobrego lekarza, ale tacy też się zdarzają:blink:

A z troszkę tańszych kremów na rozstępy to mi poleciły znajome jeszcze Gerbera krem. Ok. 25 zł. kosztuje za 150 ml. Mi niestety na początku ciązy od razu wyskoczyły rozstępy na piersiach. Podobno to sprawa nie tylko kremów, ale przede wszystkim genetyki. Więc te co mają mieć, to i tak je dostaną, ale co tam - dla naszych maleństw wiele się znosi:)

Nemi z tego co wiem zalecają lewy bok :tak: ale ja 1 ciążę spałam caluśką na prawym nie umiałam na lewym boku nawet minutkę pospać a teraz mam na odwrót tylko na lewym zasypiam ;-);-)

Na lewym boku macica nie uciska naczyń w jamie brzusznej, przez to krew dobrze krąży i macica jest najlepiej ukrwiona.:tak::tak:

dziewczyny wy używacie już czegoś przeciw rozstępom? wczoraj chciałam coś sobie kupić i skończyło się na oliwce johnsona , bo słyszałam że jest dobra. Kupiłam narazie małą buteleczkę, ale wolałabym jakiś krem albo balsam typowo na rozstępy

W pierwszej ciąży używałam olejku na mokro Clarins Huile Tonic, a na zmęczone nogi kremu Mustela, obie rzeczy rewelacyjne!!:tak:

Wiem że się powtórze:sorry2:chyba ANUSIA dała tego linka :confused:bo chodzi mi o ten link gdzie można było zobaczyć w danym tc jak dzidzia się rusza i prosze kobitki podajcie mi go jeszcze raz( w sumie najlepiej założyć wątek z takimi linkami)bo ja szukam po necie już nie wiem pod jaką nazwe i nie moge znaleźć:-(

Macy a gdzie tak wspaniale diagnozują przez telefon?:-) normalnie aż mnie zatkało jak to przeczytałam.Mam nadzieję że szybko wrócisz do formy a grypy świńskiej napewno nie masz-teraz jest taka pogoda że łatwo złapać jakiegoś wirusa-nie mart się kochana no i oczywiście zdawaj relacje na bieżąco.

W Londynie, ale myślę, że w całym uk procedura wygląda tak samo. Szkoda mówić. Masz gorączkę i kaszel - masz świńską grypę...:confused:

Wiem że się powtórze:sorry2:chyba ANUSIA dała tego linka :confused:bo chodzi mi o ten link gdzie można było zobaczyć w danym tc jak dzidzia się rusza i prosze kobitki podajcie mi go jeszcze raz( w sumie najlepiej założyć wątek z takimi linkami)bo ja szukam po necie już nie wiem pod jaką nazwe i nie moge znaleźć:-(
Patrysiu, ja dawałam, tego linka i miałam założyć wątek z linkami, żebyśmy wklejały i już to robię!!

THE BIOLOGY OF PRENATAL DEVELOPMENT

reklama
Dzieki:tak: Moze sie skusze na ta perfekte:tak: zainteresował mnie tez tam ten zel na zmeczone i spuchniete nogi:tak: bo w 1 ciazy to był straszny problem:tak:i ceny tez przystepne:tak:

też zainteresowały mnie te preparaty, ale okazało się że żel na rozstępy, preparat do biustu oraz ten na opuchnięte nogi jest do stosowania od 4 MIESIĄCA, a ja dopiero jestem w końcówce 11 tygodnia :dry:

Do góry