reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się w pochmurny dzionek

Jol dzięki wielkie za dobre słowo, niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi;-)

Sel , Bibik trzymajcie się!!! Ja tez mam monitor oddechu i uważam , że to super urządzenie, u nas nie było problemów ale jak kupowaliśmy nianie to był w promocji i mogłam spac spokojnie, zwłaszcza jak Kostek był malutki a nie sprawdzac co chwile czy oddycha;) bo naczytałam się wcześniej o smierci łóżeczkowej i takie tam....

szczęście u nas mały śpi w swoim łóżeczku ale tak było od poczatku , więc nie zna innych opcji ale ostatnio też budzi się w nocy i już nie wiem czy to z głodu , czy zęby, czy pić???!!!! Kładzenie do naszego łózka też niczego nie zmienia bo on jest wesolutki i do zabawy gotowy. Chciałam stosowac sie do zasad i nie wyjmowac do z łóżeczka ale po wiszeniu nad nim przez 1,5 h nogi w d... mi weszły... a dzis jak walczyłam z nim od 1.30 do 4 rano , też w końcu sie poddałam i dałam mleko choć chciałam tak bardzo uniknąc wracania do nocnego karmienia ale na sen zostają mi 2-3 godziny na dobe i muszę coś wymyślić?!

agagsm co do słowa " nie" i " nie wolno" to mały doskonale rozumie i słucha po czym za chwile robi to samo i sprawdza czy patrze i czy znów zabronie , to go bawi najwyraźniej, taka zabawa;))))

...lece bo jakiś alerto o coś, potem się odezwe, miłego

reklama
Kurcze, w zeszłym tygodniu kupiliśmy kilka różnych słoiczków dla małej, jeden był ciut inny, ale pomyślałam, że jakaś edycja specjalna może. Dzisiaj daję Fafli słoiczek, bo weny na obiad brak, biorę ten i co? i termin ważności ma do marca 2010 :wściekła/y: A nie mam już paragonu, żeby iść i im awanturę zrobić.

Hej dziewczyny,
ja tylko melduję, że żyjemy.
Ostatnio na nic czasu nie mam, od poniedziałku zaczynam pracę :-) Załatwiam sprawy, które muszę załatwić, bo później już w ogóle na nic czasu nie będzie.
No i dzisiaj idę do dentysty - boję się strasznie :D

Witam w ten piękny słoneczny poranek :rofl2: powolutku zaczynam wierzyć, że ten weekend rzeczywiście będzie piękny, bo jeszcze wczoraj się w głowę pukałam, jak oglądałam prognozę ...
już się cieszę na dłuuuugaśny rodzinny spacerek :-):-):-)

Black, super, że udało się z pracą :tak: a dziewczynki idą do tego żłobka, o którym kiedyś pisałaś ???

Pasi, piękny fotelik :-p:-p:-p hehe ... nawet kolor mamy taki sam :-D Mała go uwielbia !!! siada, przykłada główkę do boczku i śpi :rofl2: zero marudzenia ...
koleżanka ma Cybexa ... fajny, ale ja bym się szczerze mówiąc bała tej nakładki ... nie każde dziecko musi być nią zachwycone ;-)

Witam Panie w piękny, słoneczny poranek ;-) Aż chce się żyć :-D

A i jeszcze pytanko mam: kiedy zamierzacie zmienić fotelik samochodowy na większy?

Ja już zmieniłam pod koniec maja, mały za żadne skarby nie chciał siedzieć w kołysce, kupiłam taki rozkładany do spania, ale siedzi w nim wysoko i wszystko widzi, i jako jeden z nielicznych fotelików w przystępnej cenie rozkłada się do leżenia praktycznie jak kołyska.

Mamy taki : FOTELIKI SAMOCHODOWE - FOTELIK SAMOCHODOWY 9-25KG (1266398267) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

jestem z niego bardzo zadowolona.

Mój mąż ogólnie lubi porządek, czyt:poodkurzane, pomyte podłogi itd. natomiast nie przywiązuje uwagi do porządku takiego ogólnego, czyli wszystko może być porozrzucane...Od stołu wstaje oczywiście talerz zostawia, a jak już zabierze to do zlewu, pomijając fakt, że żeby dojść do zlewu musi przejść koło zmywarki. Wczoraj np było pusto w zlewie więc zamiast zmyć ten talerz, on go po prostu wstawił. Ale wiecie dziewczyny, to chyba taka ich natura. Również wiem, że w domu miał wszystko pod nos podstawione, poprasowane, pomyte itd nic nie robili. Ja zaparłam się nogami i rękami, i W. będę starała się wychować tak żeby chociaż po sobie sprzątał.

Wczoraj J. kładł spac Oliwię, bałagan w pokoju niemiłosierny. Myślę - nie wnikam, przecież nie położy jej spać, nie prosząć by posprzątała wcześniej pokój. No i niestety tym razem też się myliłam... Dla mnie to jest nie pojęte, jak można położyć dziecko spać, jesli nie posprzątała pokoju, czy razem go nie posprzątali. Uczy jej okropnych nawyków a to przecież kobieta.

Dzisiaj do kontroli z Wojtulem. Niby jest dużo lepiej, ale strasznie mu tam rzęzi, a on w ogóle nie chce kaszleć. Nawet syrop wykrztuśny nie pomaga, a to już 7 dzień antybiotyku. Nie pomaga oklepywanie. Lekarka dała mi ten patyczek do zagladania do gardła i kazała jak mu rzęzi nacisnąć delikatnie na język, ale on mi się do żygania zbiera wtedy, ale w inny sposób nie zakaszle :/

Becka, bo prawdziwa kobieta musi byc niezwodna: zona, matka, kochanka, matka, ciocia, wujenka, gospodynia, sprzataczka, praczka, prasowaczka, kucharka, pania domu, wrozka, czarodziejka itd. A mezczyzna po prostu musi byc. ;-)

hehehe macy zapomniałaś jeszcze dodac sex bomba która ma ochote zawsze i wszedzie się kochac :-D

becka, sel bo chłopy to duże dzieci - niech sie zbiera ta kupka i jak sie kapnie ze nie ma w czym chodzić może pomyśli - my w łazience mamy kosz na pranie i naszczęście M wrzuca tam brudy ale czasem jest sytacja ze ma wyprane robocze ciuchy i wchodzi rano do mnie mnie budzi i Amele bo w co biedaczek ma sie ubrać? hehehehe - uwielbiam ten widok M o 6 rano w gaciach "Żaaaabo a co ja mam ubrać? " hehehe :-D:-D:-D

Black powodzenia u dentysty - ja ide w poniedziałek wkońcu moją jedynke naprawić ehhhh straszne - a najbardziej to sie znieczulenia boje bo potem nie czuje jak mi ślina z papy cieknie hahahaha :-D orzeważnie jade bez znieczulenia ale ponoć jedynki sa bardzo wrazliwe i nie dała bym rady :-(
a gdzie idziesz do pracy?

Topoleczka ja myśle ze na poczatku roku wymienie fotelik - Ameli nogi wystają - ale głowa to jakies 3 cm jeszcze i myśle że da rade - a to może wsadzaj bez kurtki? ogrzewanie wkopńcu jest w aucie :-)

szczęście ja Ci nie pomoge, bo moja Mała uwielbia jezdzić samochodem i siedzi sobie i sie rozglada co za oknem widać , potem sie zdrzemnie, potem znowu ogląda, zaczepia tate takze nie wiem co Ci poradzić...

co do fotelików to ja bym chciała kupić Romera - ale dokładnie jeszcze nie wiem jakiego - widziałam ze za około 700 zł jest wiec nie ma gnoju ! ale dzięki ze wstawiacie swoje , może cuś podpatrze :-)

Joasia Oliwia ma jeszcze czas żeby sie uczyć porządku - pare razy bez sprzatania na pewno jej nie zepsuje :-) a męzus widocznie zapomniał :-)

wczoraj byłam w kinie na tym filmie o Facebooku, bardzo fajny film i powiem ze tez chciałabym byc tak oblesnie bogata hehehe - ten koles na dzień dzisiejszy ma 25 miliardów dolarów ! oooo matulu dajcie chociaz 1/100 tego :-D

a ja wczoraj jak sie kładłam spać miałam jakies straszne bóle, niby to plecy bolały na wysokości płuc, niby to coś bolało od żołądka - maaatko do teraz mnie te plecy pobolewają :-( myślicie ze to cos od płuc może być? chyba przy zapaleniu płuc sa też inne objawy co?

Dzień dobry :-)
Joasia, jak raz czy dwa nie posprzątają, to nic się chyba nie stanie, ważne, żeby to nie było nawykiem. Daj znać, jak po kontroli.

Ja się przymierzam do sprzątania, ale na razie jestem na dochodnym do Fafli, no nie rozumiem jej, od 40 minut trze oczka, a w łóżeczku ryczy. W końcu puściłam jej kołysanki i otwarłam na chwilę okno, może ma za ciepło... Ech, gdzie te czasy, kiedy wystarczyło ją ciepło ubrać, otworzyć w zimie okno i dziecko pół dnia spało :-D

Witam :)

Na temat zębów to ja już lepiej się nie wypowiadam hihi ;) byłam we wtorek zrobić trójkę i Emilka też dzielniejsza niż mama była !

Niedługo to znowu czeka mnie wyrwanie kolejnych dwóch ósemek a potem jeszcze jedna i w końcu spokój !
za to wszystkie zęby wyleczone :) Choć jedno ;)

Co do porządków mój lubi porządek ale...wysprząta wszystko u nas i powynosi do dzieciaków nawet moje rzeczy potem muszę tam sprzątać i wszystko odkładać na miejsce tak samo powynosi naczynia ale naładuje stertę do zlewu chce poukładać kurtki na wieszakach w których się nie chodzi ściąga i zanosi do dzieciaków ważne że posprzątał co chciał a oni mają na łóżku stertę ciuchów :?

reklama
Tymek śpi, więc nadrabiam zaległości:-)

Gosiu najlepszego dla Dominisia! Zauważyłam na suwaczku, że dziś stuknęło mu 9 miesięcy:-):-):-)

Joasia, ja też bym się wkurzyła, bo Ty uczysz czegoś innego, a mąż odpuszcza. Ale pewnie zapomniał (może nie widział bałaganu? Mój nie widzi...)

Tysiolek dzięki za radę. Może faktycznie bez kurtki będę Małego wozić, bo i tak w aucie się poci. A do samochodu będę go pod kocykiem przenosić.
Poza tym ja bym chętnie łyknęła 1/100 tego, co zostanie temu założycielowi Facebooka po tym, jak ty mu odbierzesz:tak:A film, skoro chwalisz, też chętnie obejrzę.

Malwina, ja wybrałam Maxi Cosi Tobi, bo jest najbezpieczniejszy w tej kategorii wagowej. Poza tym też sporo jeździmy i kilka razy w roku zaliczamy trasy do Zakopanego, bo kochamy Tatry, a od nas to niezły kawałek drogi. No i na plus był fakt, że fotelik można rozłożyć do spania. Nie za bardzo, ale jednak Małemu będzie wygodniej.

Do góry