reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

edit: wymiękam... podwojne karmienie aby sie nie obudziło w nocy... najlepiej nawalic mleka i zgasic swiatlo i isć... jezu..... cud, że te dzieci żyją - biedactwa
jeju ogladnełam....i mało nie ryczałam...boziu ktora bezduszna mamuska pozwala tak dziecku swojemu ryczeć....ta metoda z lat 50 to jakas katasrofa...co za zacofanie!!!!
juz powiem tak...nawet suka siedzi z młodymi dopóki one siedza przy cyckach.... kurde przeciez to naturalne i instynktowne czy cyc czy butla...dziec wie lepiej czy jest głodny....jak takie mondre to niech same sobie zrezygnują z jednego dania:wściekła/y:bo w kocu sie przyzwyczają....straszna ta metoda żal mi tych dzieciaczków.....
nie wiem ale wydaje mi sie ze coś mało było o tej metodzie instynktownej:sorry:
i ten tatusiek co nie chce dziecia nosić....:szok:
mało o karmienu cyckiem itp....zresztą te noszenie w chuście to jakies to dziwne, to chyba nwet nie była pozycja żabki tylko jakiś wisiadełko...dla takiego maluszka:crazy:
kontrowersyjny dokument....
na szczeście moje dziecie ma cycka jak chce i noszony w chuście a teraz w nosidełku....i chyśtany w chuśtaweczce dla niemowląt dla rozwoju....i wszystko staram sie z miłością robić....
przeciez to natura ze dziecko przy matce na początku a poxniej przy ojcu zycia się uczy....wiem ze my to juz tacy cywilizowani ale to można jak sie chce przełożyć na nasze....
chyba film troche bardzo zacofany bez żadnych nowoczesnych rozwiązań....ciekawe z którego jest roku....:rofl2:
nie spodobał mi się ....ale oglądne nastepną cześć bo żeby sie wypowiadac trzeba znać tez to inne podejście:confused2:

reklama
Szukałam, ale nie znalazłam prócz jednego płatnego serwisu, a widziałam tylko połowę dzisiejszego odcinka, a z tego, co widzę są 4 części.
Gdyby któraś znalazła ten serial do ściągnięcia, to jestem chętna i proszę o info.

Tez ogladalam ten program. Wiecie co, Michalek duzo placze, ale nigdy nie przyszloby mi o glowy uskuteczniac jakies schematy. Poza tymi 5 min przed zasnieciem nie pozwalam mu plakac w samotnosci... a i to tylko dlatego, bo widze, ze mniej meczy sie w ten sposob niz bylo wczesniej.
W ogole to mnie az podnosilo jak to ogladalam! Mialam ochote wziac te malenkie bezbronne istotki i przytulic. A tej babie "ekspertce" od tych lat 50-tych mialam ochote nastukac - zimna, wyrachowana malpa!
Az mi szkoda tych malenstw bylo... naprawde, najlepiej sluchac instynktu matki!

dokladnie najlepiej sluchac instynktu...i zgadzaim sie z opinia na temat ekspertki lat 50tych nic tylko walnac i patrzec czy rowno puchnie...

z tego co kojarzę to ta zołza najgorsza z filmu pani ekspertka własnych dzieci nie ma:) co daje do myslenia
Kaja tak sobie myślę czy ta chamonilla czary mary rodzicom też nastrój poprawi?:)

no dobra, natchnęłyście mnie tymi słoiczkami bo się wyrodnie czuję sama z siebie że nic mu nie gotuję i gotowe daję...no to zrobiłam 5 słoiczków po dżemie, niedobre że hej ale może wszamie, cała kuchnia w syfie, spaliłam blender, połamałam drewnianą łyżkę popychając, wtedy blender wybuchł, mało brakowało a zjarałabym mikser, już błyskało w środku i dym szedł, katastrofa! ino jakaś resztka satysfakcji - bezcenne:)

reklama
ja juz od tygodnia nie gotuje dla malej
stwierdzilam ze dosc mam...mala plula tym co jej zrobilam jedzenie bylo malo kaloryczne i nie przybierala mi na wadze na tym moim gotowaniu bo za rzadkie robilam....i w ogole....daje sloiczki i mam w tyle.. mala zjada az sie uszy trzesa widze ile ma kazde danie kalorii widze co w srodku....trudno moze jestem wyrodna ale nam tak lepiej. Mleko kozie przyjelo sie na dobre smakuje i mala wypija dokladki nawet :) kaszke szamie rano az milo. 23 idziemy na szczepienie i wazenie i mam nadzieje ze przybierze na wadze bo jak nie to ja juz na nia pomyslu nie mam :)
a w ogole to kocham ogladac Supernianie.

Do góry