reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

asiax to idz do zwykłego internisty i powiedz w czym rzecz i da Ci na Ciebie zwolnienie, albo do pediatry i na katar u małego ;-) - tylko bedzie 80% płatne.

reklama
hej Kobitki pizez maluda na kolanach wiec sorki za błedy :-)
kurcze wywypało mojego bobasa po miesie... i co? mam teraz całkiem odsawic?
aga i ktoras kiedys pisała o wciaganiu dolnej wargi? co to znaczy? bo mała zaczeła wciagac?

ASIAX współczuje ze do pracy musisz wrócić :-(

u nas też ssała ale już przestała nie ma się czym martwić samo przejdzie:-)

a ja mam lenia i nie chce mi się nic.

Hello Lasencje,

Tysiolek - nic to nie znaczy - zobaczyła, ze może i teraz przez jakiś czas będzie tak robić ;-). A skoro ją wysypało po mięsie to odstawić!!
Asiax - leć biegiem do innego neurologa i zanim sie zapiszesz zapytaj czy może takie zwolnienie wystawić- -żebyś na próżno nie leciała.
Minnie - ciężko będzie jak cholera, ale dasz radę - pomyśl o satysfakcji potem. Teraz byłoby łatwiej dokończyć studia - bo z marszu, a potem ponownie sie to wbijać... a Miki zawsze będzie absorbujący - ja bym stawała na uszach i próbowała teraz - najwyżej sie nie uda, ale bym próbowała
.

U mnie panowie sie kręcą na balkonie od wykonawcy bloku - kują fugi i kładą nowe - pyłu od groma..... jak pójdą to podwijam rękawy i do roboty!!!

Parno przeokrutnie. Stasiowi nawet w body chyba za gorąco. Jak wstanie to na samą pieluchę poleży.

Kaja - agagsm pisała o necie z TAK TAKA - ona chyba ma - to chyba najlepsza opcja na krótki czas urlopu czy tez wakacji w plenerze. Ja w domu mam z kabla, ale na wyjazdach z ERY. O kosztach Ci nie napiszę bo nie wiem ;-)

e:
czechow - a jaki masz brzuch - opona wystająca? bo ja taki mam i nie jest miękki tylko twardy - i zastanawia mnie to trochę...

Lekko wystający i miękki (i wkurzający mnie ;-) ) możesz sprawdzić sobie brzuch kładąc się na plecach i podnosisz klatkę piersiową i głowę jak do brzuszka tak zostajesz i wkładasz wyprostowane palce pionowo trochę nad pępkiem jak masz "dziurę" to mięśnie się rozlazły

Dziekuje kochane

Na moje nieszczescie nie bardzo moge to wszystko odwlec, bo uczelnia jest w trakcie zmian. Ja studiuje jeszcze na starym toku. Teraz wprowadzili podzial na licencjata i magistra, a ja bede miala dyplom. Lic+mgr to tak jak w Polsce 5-letnie, a dyplomowe teoretycznie 4. Tylko nikogo nie znam, kto by je w 4 lata skonczyl, ale to juz inna historia. No i mam na zrobienie tego dyplomu jeszcze 2 lata, potem nie bedzie juz wykladow,a na pewno sie do tego czasu nie wyrobie, nawet bez Michalka byloby ciezko. Mialam mozliwosc zmienic na licencjata, tylko co by to byla za zmiana, skoro oni przerabiaja 50% z tego co my i pisza bajecznie proste egzaminy. Na co bylby caly moj wysilek? Licencjat bez magistra nic tutaj nie warta. No wiec nie zmienilam, jak mialam taka mozliwosc. A teraz zastanawiam sie, czy mialabym jeszcze taka szanse... moze chociaz tyle bym uratowala. Chyba bede musiala pojsc do dziekana, tylko kiedy...

A wczoraj pomyslalam sobie jeszcze: pierdziele to wszystko, robimy drugiego bobasa :-D

Asiax - mi rowniez jest bardzo przykro, kombinuj jeszcze

czechow, o zesz w morde, dobrze ze napisalas, bo ja mam tam wawoz :szok:

To Minnie żadnych ćwiczeń na mięśnie proste brzucha - jeśli chcesz je ćwiczyć to połóż się na plecach i staraj się napinać te mięśnie --- pomaga wizualizacja... tylko nie chodzi o wypinanie brzucha a napinanie mięśni możesz to sprawdzić kładąc dłonie / palce na brzuchu po bokach.

Laski,

czechow - później sprawdzę swoje brzuszysko - teraz mi sie nie chce ;-)

... tak z innej beczki.... szukam ekspresu ciśnieniowego do kawy.... polecacie coś?
moje główne kryterium to pyszna kawa i na kawę sypaną/zmieloną. Na naboje raczej sie nie piszę - taki mam w pracy. No i dobrze by było, żeby na szerokość był max 25 cm ;-)....

Dzien dobry gorrrrraco:-)
Mlody se spi a ja se latam na szmacie-wlasnie zrobilam sobie przerwe na mrozona herbate,taki upal,ze nawet kawy mi sie nie chce.
Tysiolek Alex tez tak zasylal warge,do tego stopnia,ze mial skore wysuszona na wior,jak odkryl ze tak umie to robil to non stop,teraz tylko od czasu do czasu;-)
Minnie przemysl sobie jeszcze,Tysiolek ma racje-potem bedzie jeszcze trudniej a moze wcale Ci sie nie bedzie juz chcialo a szkoda by bylo.
Jolcia Alex tylko w pieluszce a i tak pod kolankami i w zgieciach lokci i szyjki ma mokro. W salonie gdzie mam najcieplej jest teraz 26 stopni,u niego gdzie najchlodniej 24 prawie...Tez bym najchetniej w samych majtach latala,ale firanek nie mam w oknach;-)

Witam sie dopiero teraz

, bo rano byłylismy na szczepieniu jak narazie ostatnim.
Bozie jaka moja Z jest dzielna, popłakała jedynie troche, bardziej sie złosciła ze ktos ją trzyma:-)
A teraz usmiechnięta w leżaczku siedzi:)

A pogoda okrutna, tak duszno ze nic sie nie chce, a wczoraj niby słonca nie było i nie posmarowałam Zuzi filtrem i co!!!! i ma czerwone paski na nózkach, wyrodna matka:wściekła/y:

Lece robic ciasto z truskawkami i galaretka:-)

witam sie i ja!
od rana walcze z nowa pralk0-suszarka bo 2 dni temu nam sie stara rozkraczyla na amen. Maz kazal mi poczekac ze on podlaczy ale nie! ja chcialam juz prac i sama podlaczylam (mokra jestem cala bo ciezkie cholerstwo jak smok) tylko nie wiem gdzie sie odkreca wode i nie pobiera wody.;...i i tak bede musiala czekac na meza i bedzie wszytstko pewnie po mnie poprawial...wrrrrrr. Maluda wlasnei cos steka na macie chcialaby sie podniesc juz ale sily biedna jeszcze nie ma az tyle i tylko do polowy sie podnosi jeczac przy tym ;) a mamuska ma ubaw. Pogoda do kitu zaraz bedzie lac. dziecie moje jak juz pisalam ostatnio nadal na butelke obrazone i zjada mi po 50ml mleka z butli a reszta z kaszka lyzeczka ale jakos sie tym nie martwie bo mi sie ja milo karmi jak tak slodko otwiera dziobek jak taki maly pisklaczek. A jak tylko widzi ze ide z miseczka i lyzeczka to sie chichra i cieszy ::)
Wczoraj jadlysmy zupke jarzynowa z kalafiorkiem i mala byla wniebowzieta, chyba najbardziej jej smakuje jak do tej pory.
Lece wyjac miesko na obiad z zamrazarki i pokminic co z ta woda i pralka...trzymajcie kciuki zebym nie zalala kuchni bo ze mna to wszystko mozliwe.
Milego dzionka :*

reklama
Witam z pracy:( zerknełam na moment o czym tam dzis na tapecie i pozdrawiam wszystkie mamy siedzące w ogródkach z zimnymi napojami i dzidziami oczywiście, nie będę pisac jak bardzo Wam teraz zazdroszczę:)

Kaja_10 ja mam iplus od kilku lat i jestem bardzo zadowolona:)))) zawsze mam zasię gdzie kolwiek go nie zabiorę ale jeśli chodzi o koszty to musiałabys sprawdzić na stronach bo ja mam opcję z laptopem i musieliśmy podpisac umowę na 2 lata 89 zł./ mies. ale pudło było za grosze, moja mama ma orange i tez super działa a najlepsza oferte ma teraz chyba play ale nie wiem jak z zasięgiem u nich?!

Czechow dzieki za wskazówki bo po 3 miesiacu zaczełam walić brzuszki a zapomnia łam gina zapytać na tej wizycie miesiac po porodzie od kiedy mozna:confused: a ja jestem po cc wiec trzeba chyba bardziej uważać?! Sprawdziłam że nie robi mi sięnic jak napinam mięsnie tak jak piszesz więc spoko ale ćwicze tylko te górne partie bo jak kilka tygodni temu zaczełam robić na dół brzuszka to potem 2 dni bolal mnie jak na okres więc chyba macica jeszcze się całkiem nie zrosła:no:

Jolcia7777 ja tez szukam takiego ekspresu, 2 lata chyba i wszystko w dotyku jakby sie zaraz miało rozlecieć a jak juz jest konkret to za 6 tys. a to dla mnie za drogo , więc podpisuje się pod Twoim zapytaniem:-)

Do góry