reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Minnie1, wierzę że źle Ci z tą sytuacją, szkoda że nie masz tam nikogo do pomocy :( A może jak mały podrośnie to będziesz miała możliwość skończenia studiów?

Tak wogóle to się witam, wczoraj cały prawie dzień mnie nie było, byłam u rodziców i na dłuuugim spacerze z synkiem i siostrą. Nie wiem czy Wam mówiłam ale mam siostrę która ma 10 lat. Taka duża różnica wieku między nami :) Ale jak ona potrafi się zająć Matim, jak fajnie się z nim bawi. chyba do nikogo więcej (oprócz oczywiście mnie :)) Mati się tak nie uśmiecha. Życzę miłego dnia

reklama
O witam! Nawet nie było aż tyle do nadrabiania....
Nie popiszę za dużo bo C jak zwykle absorbujący no i pogoda zachęca do latania....
Morka gratki dla Buni i też mnie takie sentymenty nachodzą- czas leci nieubłaganie...
Agagsm gratki dla bystrej Michalinki- Boże jak ja lubię to imię!!!

Agniecha kciuki zatem dalej trzymamy.....

Minnie- kurczaki..... tulę...a może da się jeszcze skończyć te studia a teraz dziekański?

Muszę uciekać!!!! Miłego dnia!!!

Witam, ja się załamałam, wczoraj byłam u neurologa i powiedziała że nie może dać mi zwolnienia bo nie ma podpisanej umowy, także wracam do pracy i wyć mi się chce, no może jeszcze wezmę z tydzień urlopu jak się uda, żeby nie zostawiać małego z babcią od razu, tylko niech się do niej przyzwyczai przez kilka dni.

Morka- 100 lat dla Buni!!!
Klara - Miki też śmiga w kojcu, ma tam dużo miejsca, nauczył się przewrotek z brzucha na plecy i nauczył się robić tak jak Michalinka, zgina nogi i jakby szykował się do raczkowania, tylko klata za ciężka.
Minnie - poczekaj aż Michałek będzie troszkę starszy, wtedy łatwiej będzie z kimś go zostawić,nie poddawaj się. Mam koleżankę którą mąż zostawił z dwójką małych dzieci, nie miała rodziny do pomocy, wynajęła nianię, studiowała i pracowała, to fakt że miała mało czasu dla nich, ale dała radę, a mężulek nawet alimentów nie płaci, wyjechał do Australii i tyle go widzieli

ASIAX, to od kiedy wracasz do pracy? A nie da się od jakiegoś innego neurologa zwolnienia wykombinować? Rozumiem Cię, że wyć Ci się chce, ja wracam w połowie sierpnia i już ciągle o tym myślę :(

hej Kobitki pizez maluda na kolanach wiec sorki za błedy :-)
kurcze wywypało mojego bobasa po miesie... i co? mam teraz całkiem odsawic?
aga i ktoras kiedys pisała o wciaganiu dolnej wargi? co to znaczy? bo mała zaczeła wciagac?

ASIAX współczuje ze do pracy musisz wrócić :-(

a mi sie nudzi, Mati poszedł sobie o 9 na pierwszą drzemkę i dalej śpi:szok: Miałam zabrać się za sprzątanie itp ale stwierdziłam, że za max pół godziny sie obudzi więc nie zaczynam nic robić, no i tak sobie siedzę, już się uczesałam, pomalowałam i czekam i czekam i czekam :-)

Witam upalnie!
Wielka burza nad ranem a teraz znow skwar. Juz mam wodę w basenie nalaną, sezon czas zacząc.
Asiax - no właśnie tak jak pisze agniecha... moze do innego lekarza? Poza tym co za kobieta, nie mogla wcześniej ci tego powiedziec?:-(
Tysiolek - może mięso a może jakiś inny składnik słoiczka, przeanalizuj spokojnie, narazie oczywiscie odstawić.:tak:
Klara - ja cię podziwiam, że tobie się chce latać w te pogodę, mnie się chce siedzieć pod parasolką z drinkiem :-D no ale... to tez trza zweryfikować :rofl2:

Mam pytanie czy któraś z was ma net z jakiejs sieci komorkowej? orange, plus, era czy inne?
Napiszcie o kosztach bo lada moment wyjazd nad morze i chce cos na ten czas zakupic.

Bry... ostatnio jestem zalatana i ledwo zipię więc bardzo przepraszam ale nie będę się ustosunkowywać do Waszych postów.

Wczoraj byłam na zajęciach z małą - taki fit ball a zamiast odważników używałyśmy bobasów :-) Było fajnie - dziś mnie wszystko boli ale tak pozytywnie. Babeczka mnie też "zbadała" i okazało się że mam bardzo rozciągnięte mięśnie proste brzucha i nie wolno mi ćwiczyć tych partii bo dostanę przepukliny - babeczka mówiła że bardzo dużo kobiet po porodzie to ma lekarze tego nie badają i kobiety zaczynają ćwiczyć i kończy się to operację na przepuklinę. Muszę ćwiczyć indywidualnie wzmocnienie tych mięśni (pokazał mi co i jak) i dopiero jak wszystko wróci do normy to mogę ćwiczyć normalne brzuszki.... A któraś z Was ćwiczy pilates - on jest zabroniony w takich przypadkach jak mój.

A tak w ogóle to mój piękny chce mnie wywieść do Rabki - nie wiem jak sobie poradzę z 2 dzieci ale lepsze to niż siedzenie u teściowej... tylko nie wiem czy tam nie jest wszystko zalane --- muszę sprawdzić

Hello Lasencje,

Tysiolek - nic to nie znaczy - zobaczyła, ze może i teraz przez jakiś czas będzie tak robić ;-). A skoro ją wysypało po mięsie to odstawić!!
Asiax - leć biegiem do innego neurologa i zanim sie zapiszesz zapytaj czy może takie zwolnienie wystawić- -żebyś na próżno nie leciała.
Minnie - ciężko będzie jak cholera, ale dasz radę - pomyśl o satysfakcji potem. Teraz byłoby łatwiej dokończyć studia - bo z marszu, a potem ponownie sie to wbijać... a Miki zawsze będzie absorbujący - ja bym stawała na uszach i próbowała teraz - najwyżej sie nie uda, ale bym próbowała
.

U mnie panowie sie kręcą na balkonie od wykonawcy bloku - kują fugi i kładą nowe - pyłu od groma..... jak pójdą to podwijam rękawy i do roboty!!!

Parno przeokrutnie. Stasiowi nawet w body chyba za gorąco. Jak wstanie to na samą pieluchę poleży.

Kaja - agagsm pisała o necie z TAK TAKA - ona chyba ma - to chyba najlepsza opcja na krótki czas urlopu czy tez wakacji w plenerze. Ja w domu mam z kabla, ale na wyjazdach z ERY. O kosztach Ci nie napiszę bo nie wiem ;-)

e:
czechow - a jaki masz brzuch - opona wystająca? bo ja taki mam i nie jest miękki tylko twardy - i zastanawia mnie to trochę...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Właśnie problem w tym że w okolicy jest jeszcze tylko jeden neurolog prywatny i jak dzwoniłam to zapisy dopiero za 2 tyg, a zwolnienie i tak chciałam tylko do końca czerwca, więc mi się nie opłaca, jakoś będę musiała to przeżyć.

Dzisiaj moja rocznica obecności na BB - KOCHAM WAS !!!

Do góry