reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ROXEEN STO LAT STO LAT!!!!

DUZO MIŁOŚCI, UŚMIECHU NA CODZIEN I TAKICH FAJNYCH POSTÓW NA BB JAK DO TEJ PORY:tak::tak:

Ja moje dziecie przeczolgalam wczoraj po sklepach, galeriach itd. byla zachwycona, padla w samochodzie o 16.15 i spala do 5.30 (papku bylo przez sen) , potem godzinka gadania i znowu godzinka snu,sniadanko i drzemka, pierwsze danie na obiadek i znowu drzemka jak ja lubie jak ona tak spi.:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
WITAM:-)
ROXEEN WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DUŻO ZDRÓWKA POWODZENIA NA STUDIACH I MARZEŃ SPEŁNIENIA!!!

Czy ktoas z Was wyparzala moze aspirator fridy we wrzatku lub sterylizatorze?
Wczoraj wrzucilam nowe gryzaki do sterylizatora i je stopilam :wściekła/y:
No i teraz boje sie co z ta frida, bo jak sie stopi, to kupie dopiero w sierpniu na urlopie :sorry2: A domyc tego tak na 100 % nie ma za bardzo jak :eek:

Bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi

No i roxeen - najlepsze zyczenia z okazji urodzin! Sto latek i usmiechu na buzi
ja zawsze wszystko wyparzam w garnuszku we wrzątku i jeszcze nigdy nic mi się nie stopiło czy to butelka czy to gryzxak czy frida...:eek:

Paulinaa będzie dobrze trzymam kciuki:)
Tysiolek sił witalnych dużo przesyłam:)
Nadineczka ja już zadzwoniłam do nich powiedziałam że wyłudzasz żarcie dla starego kota:tak::-)
A wogóle czemu taki przestój? Co tak nic nie piszeta nawet nie ma co nadrabiać.:tak: Pewno te wyskoki czy cuś? Moja Bunia jest baaaardzo grzeczna już drugi dzień pomiając fakt że pobudka 5.30:-( Ząby dwa widocznie wystające:tak: Od jutra dawam jej chleb z masłem:tak:
ooo to supcio korzystajcie z tych chwil:-)

Roxeen wszystkiego najwspanialszego w twoim Dniu !
duzo radosci i miłosci bo to w zyciu najwazniejsze
no i żeby Boo się dobrze chował :-)

my dzisiaj siedzimy w domku no..oprócz wypadu do kina :-)
mielismy jechac w bory tucholskie ale pogoda niebardzo nam sprzyja wiec odłozymy to na zaś :-)

miłego swietowania Wam dziewczyny zycze :-)

a co do wyparzania hih to ja nie wyparzam wcale :D nie no zartuje - jak cos jest nowe to gotuje pare minut w garnku a póxniej juz niczego nie wyparzam powtórnie - butelki myje przegotowana woda i pynem i płucze i heja :-)

TYSIOLEK no ja włąsnie tak samo tylko nowe i od czasu do czasu fride jak jest używana bo wiadomo ale tak to nie ;-)moim zdaniem nie za dobrze przesadzać z tym bo później jak zacznie raczkować itd.to mogą być tylko problemy ...niech dziecko przyzwyczaja sie do wszystkiego:tak:

Z ym wyparzaniem to ja tylko we wrzątku jak jest nowe cosik - potem już nie - no chyba, że z tego pije jak kubek to od czasu do czasu wrzątkiem zaleję i tyle.
Tylko książeczkę gumową do kąpieli lekko przygrzałam za bardzo - ale szybko ją wyciągnęłam i tylko pierwsza strona się zfilcowała;) innych strat wyparzania brak!

Moje dziecko zasnęło przed 12 i jeszcze śpi - pootwierałam okna, balkon i sobie siedzę i czekam az wstanie - ile można spać nooo;-)nawet nie ma czego odsypiać, bo my spokojne życie prowadzimy:tak:

Roxi wszystkiego najwspanialszego!
dla_Andrzeja_tort_urodzinowy.jpg

No to wychodzi na to że tylko ja wyparzam?:confused::confused::confused::confused::confused:

ale to bardziej z wygody bo mam wyparzacz z tommee tippee i tylko wsadzam i za 2 minuty juz gotowe i nie musze się martwić czy dokładnie butelki z płynu wypłukałam, w garach też by mi się nie chciało:no:

ale nie boję się że mały będzie miał zbyt sterylnie bo u nas pełno zwierzaków i nie ma szans na sterylne warunki:no::-D

a zabawki to wrzątkiem zlewam tylko bo na większości jest napisane żeby nie sterylizować, nawet na gryzakach:confused:

u nas podobnie jak u wiw. Butelki co 2 dzien wyparzam albo codziennie zalezy jak wyjdzie (najczesciej codziennie po umyciu) zabawki myje w cieplej wodzie z mydlem nivea dla dzieci. na poczatku nie wyparzalam butelek w ogole ale po tym jak mala zaczela nam czesto chorowac stwierdzilismy ze nie ma co i kupilismy sterylizator. Rach ciachi po krzyku. w domu starylnych warunkow brak przy 2 kotach. Smoczki co jakis czas tez wyparzam tak mniej wiecej co tydzien, 2 tygodnie ale to tez przez to ze mam 3 zapasowe wiec jak sie zbierze to wtedy dokladnie myje i sterylizuje. Wsio :)

No na moich gryzaczkach nic nie pisalo, ze nie wolno wyparzac (az opakowania z kosza wyjelam zeby sprawdzic :-p), a mi do lba nie przyszlo :eek:

Za rady odnosnie fridy dziekuje :tak:

Ja butelki wyparzam. Mam sterylizator, to wrzucam, cyk i samo sie robi. Wystarczylo mi kolek za wszystkie brzuszkowe akcje i nie darowalabym sobie, jakby sie cos jeszcze przyplatalo :no:
Ale tak jeszcze z miesiac, gora dwa, bo potem to i tak wszystkie brudy w buzi laduja :tak:

Jak stoicie z pampersami? Michalek wlasnie wyrasta z 4+... Kupilam paczke 5 i sa na juz :szok::szok::szok: Przeciez on wazy dopiero jakies niecale 8 kg... Chyba ma dupcie po mamie :eek: Nie kapuje tej numeracji. Tak samo ubranka... body nosi na 80, pozostale srednio 74. A dwa tygodnie temu mierzony u lekarza mial 63cm :confused:

reklama
Do góry