reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam!
U nas dziś 25 stopni, ale duchota przy tym nieziemska - będzie pewno burza z tej duchoty - zaliczyłyśmy juz spacer na ryneczek po warzywka i owoce i teraz mamusia ma co jeść:)
Malwina: jakby mój chłop nie wracał do domu na noc to by życia nie miał - jak emocje opadną to się na pewno pogodzicie:)
Paulina: zdrówka dla Adasia-będzie dobrze!
Mari_anna: skoro mały robi wszystko co powinien na swój wiek to może daj mu odsapnąć - a z asymetrią sama stymuluj żeby nie leżał na jednej stronie, jak główkę odwraca w jedną to wymuszaj na nim żeby w drugą musiał(noszenie/trzymanie na przeciwnej ręce, na bokach obu kładź i brzuszek nawet po minucie, dwie - ile wytrzyma - odwracaj uwagę, zabawiaj i może się uda przyzwyczaić do brzuszka - to by mu bardz pomogło jakby wzmocnić brzuszek!

lecę bo Misia na kolanach i mi tu klika w klawiaturę i co chwilę musze pisac od nowa:) pora na jedzonko

reklama
Agagsm - chodzi o to, że metoda Vojty zdziałała cuda i Mały leży na brzuszku godzinami. W zasadzie tylko karmię go na leżaczku, potem odsapnie po karmieniu kilka minut i kładę go na matę na plecki,a on hyc na brzuszek i obraca się i wędruje po dywanie i już pół pokoju zwiedził. Obraca się brzuszek plecki brzuszek plecki. Asymetria jest już w zasadzie niewidoczna. To znaczy jak ktoś patrzyłby z boku nie znając tematu to nic by nie zauważył.

[/QUOTE]

Nadineczka myślisz że ze starymi kotami po wyprawke dla juniorów też można się logować czy trzeba oszukiwać przy dacie urodzin???[/QUOTE]

ja oszukiwałam bo ja mam 2,5 letnią kotkę ale co tam i tak zje:-)
tylko mnie nie sypnijcie hi hi:-p

Witam!u nas zaświeciło słońce!szok!
Malwina a twojemu M to często zdarza się nie wracać na noc,przyznam się,że u mnie tak nigdy nie było i nie wyobrażam sobie żeby gdzieś indziej spał niż w domu.
mój by tego nie przeżył:cool2:

Witam

U nas znowu nocka przespana pieknie:-) Aż się obudziłam rano i pytalam T czy dawał butle, a ten nie i ani razu nie wtawalem, az sie erducho raduje:tak:
Za oknem widze słoneczny dzien wiec malo mnie tu dzisiaj bedzie.
Milego dzionka
chwal się chwal a mi gul skacze :-p:-D
a my to chyba z trzy razy dzisiaj jadłyśmy eee nie wiem kiedy ja się doczekam przespanej nocy:sorry2:

Heloł.

Nadineczka, jak coś dają za free, to nie ważne, czy dla kotów czy ludzi. Brać. :-D

.
no co no nie nabijać się:-p
dajom to biorem :-p

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy

Az mam łzy w oczach, szkoda gadac

dawaj go tu łeb mu ukręcimy i do doooopy nakopiemy co on myśli sobie:wściekła/y::-p

Hej kobietki:)
Ja dziś smutas. Byliśmy rano na pobraniu krwi z Adasiem a potem na wizycie u pediatry, przy okazji po receptę na mleczko.I pani Dr. powiedziała że kłopoty z jedzeniem mogą być przyczyna anemii którą podejrzewa u Adasia. Wynik będzie dopiero w piątek a ja jestem załamana. Powiedziała że jest duże prawdopodobieństwo że anemie ma po mnie bo ja miałam całą ciąże. I pokończyły mu się zapasy z brzuszka i dopiero teraz się to ujawnia:-(

a ja wątpie no bo gdzie z takim chichrołkiem mogło by być coś nie tak, przecież on się zacieszać nie przestaje:tak:
trzymajta się tam i bądź ta dobrej myśli :-)

k... m ... jaka popgoda leje i leje i leje i leje i dupa.
od jutra ma być niby cieplej ehhh

idę zjęść lody biała czekoladka:tak::tak::tak::tak:

Juz, wróciłam, znowu troche lonca złapalam. Teraz seriale i jak T wróci kapilel olka bo caly w kremie od slonca jest:sorry2: brudas:-)
malwina i ode mnie jeden kopniak
nadineczka chwale sie bo u nas to tez nie jest normalne;-) ale musimy wierzyc ze cierpliwy zostana wynagrodzeni:-)

Hej Kobitkos :-)
ja kolejny dzień spedziłam na badaniach na uczelni eeehhh i szlakos wszystko trafił bo wyniki wyszły zupełnie inne nż powinny według pracy czyjejś tm naukowej - hmm chyba ze ściemniał w tej pracy :D ale napisze ze wyszło jak wyszło nie bedziemy kombinowac :D

dla tych co mieszkaja w Poznaniu - znalażłam rewelacyjna rzecz - na dolnej Wildzie koło rynku - jest sklep, komis dziecięcy , otworzyli, Maaatko jakie tam wspaniałe rzeczy były, nakupowałam małej pełnoubranek firmowych za bezcen zresztą ! prawie nówki nie smigane niektóre nawet z metkami ! a w sobote skupuja towar - pozbieram rzeczy które mi ise nie podobaja albo sa już małej za małe i pójde sprzedac a za ta kasiorke nakupuje jej nowych większych - naprawde fajna sprawa ! a jakie słodkie sandałki jej kupiłam ! maaaaaatko ! tylko pogody brak :-(

Paulinaa będzie dobrze trzymam kciuki:)
Tysiolek sił witalnych dużo przesyłam:)
Nadineczka ja już zadzwoniłam do nich powiedziałam że wyłudzasz żarcie dla starego kota:tak::-)
A wogóle czemu taki przestój? Co tak nic nie piszeta nawet nie ma co nadrabiać.:tak: Pewno te wyskoki czy cuś? Moja Bunia jest baaaardzo grzeczna już drugi dzień pomiając fakt że pobudka 5.30:-( Ząby dwa widocznie wystające:tak: Od jutra dawam jej chleb z masłem:tak:

Witam wieczorkiem wszystkie mamuśki:)

Nadineczka to ja też wyłudzę żarełko dla kotów tylko moje to stare smoki w porównaniu do Twojego kociaka bo ja mam 13 i 7 lat bestyjki:-D

Paulinaa bądź dobrej myśli, mały jest super i widać ,że się ładnie rozwija a Ci lekarze to czesto tak człowieka nakręcą że spać nie może i jest juz medycznym ekspertem bo nocki na internecie spędza by wszystkiego sie dowiedzieć!!!!!!
Mnie też strasznie straszyli operacjami bo mały miał przepuklinę pępkową i wodniaki jąder, nawet mi się myśleć nie chciało że będe miała takie maleństwo w szpiatalu pod narkozą zostawić:no::no::no: i nakręcona chodziłam a teraz o przepuklinie juz dawno zapomnieliśmy a wodniaki praktycznie całkowicie się wchłoneły ale jeszcze musimy obserwować.... będzie dobrze zobaczysz, najważniejsze że ma kochającą mame która nie da mu krzywdy zrobić!!!!!!

reklama
Ja nic nie piszę bo ni mom nic do powiedzenia... ale cos powiem :eek:

Mari_anna - a oprócz Vojty pomogło jeszcze coś... moim skromnym zdaniem :-p
Paulinaa - macy to by mnie lekarzem zrobiła. :-pa ja nie mam rady lepszej niż ona. Sztuczenmu żelazu tez mowie nie. Lepiej pokarmem to uzupelniac
Tysiolek - ale fajny sklep, szkoda ze takiego nie mam.

Do góry