reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy, sukienka prześliczna!
A ja dostałam fajny prezent od Julki, a mianowicie kupony na różne rzeczy, np. kupon na 60 godzin opieki nad bratem, kupon na wynoszenie śmieci (30 razy), kupon na sprzątanie kociej kuwety (50 razy), kupon na 30 buziaków itd. Kupony ważne są rok:-)
Czyli mam gwarancję pomocy na najbliższy rok:-) Poza tym kupiła mi paczkę herbatników, bo stwierdziła, że skoro czekolady nie mogę, a we wszystkich ciastkach prócz herbatników było mleko, to kupiła herbatniki. Ale mam mądrą córę. Nawet etykiety na ciastkach czytała:szok: No i jeszcze piękna róża i lurka. Kochane to moje dziecię.
Od Bartusia dostałam wielką kupę, kilka "pawi" i dwugodzinną drzemkę:-)

ale mądra dziewuszka sama wydumała czy tato pomógł:confused::-p
pozazdrościć mądrej główki i jak słodziutko:-)

sie ma laski
mamusie kofane syskiego najlepsego duzo snu i scęścia:D

ja się nawet wyspałam bo dziś mama nocowała z Jasiem, potem miałam maraton:urząd bank urząd m, kurier masakros do tego ta wredna @, m ma problemy w pracy o czym mi nie mówi a ja jasnowidzem nie jestem, no cyrk jest mi przykro bo mam dosyć dzisiejszego dnia, nagle kasy mniej niż ustawa przewiduje bo masowo lekcje odwołują - haha szkoda że nie pomyślałam o tym jak kupowałam buty i sukienkę:( ehhh dopadopadopa zjem coś wykąpię Jasia, ululam i się zawijam - naprawdę mój pierwszy dzień matki i tylko ryczeć mi się chcę, pewnie przez @ i hormony, z tego zakręcenia zamiast do męża zadzwoniłam do ginekologa i mu o kredycie w banku nawijałam:sorry2: a m mi nic nie kupił/zrobił/powiedział:( ehh i co ja też mam być zołza na dzień ojca? a chciałam mu zrobić laurkę jaś trzymałby mazaka a machałbym kartką:D idę sobie sru
"idę sobie sru" zrozumiałam bardziej fizjologicznie:-p:-D

Asiowo miałam adekwatną sytuacione ale mi zwrócili :tak:bo miałam wydruczek. A jak nie masz wydruczka to sklepy przecie mają kopię i myslę że tak czy siak pieniążki odzyskasz:tak:
Zawsze pilnuj męża żeby trzymał wydruczek w kieszonce:tak:
Ja mialam dzisiaj wypadek landarowy. Jakiś 45 minut od chałpy oderwalo się koło od wozu:wściekła/y: Bunia się dziora i nie miał kto mniem zebrać i se o tych trzech kołach po dwóch godz. dojechałam do domku:tak: I wtedy małżon podjechał i mi pokazał " o tu masz taki metalowy zawiasik". Noż myślałam że go palnę. Przeca mógł mi powiedzieć przez tel. o zawiasiku:wściekła/y: W każdym bądź razie ten klekot już dłużej nie pociągnie i muszę zakupić spacerniak> kasy niet:no: Ale prababcia na ochotnika zgłoszona a raczej wymuszona przez babcię numer jeden więc wóz będzie . Hurra:-D łubu dubu itd....:-)

A i jeszcze chciałam dodać że mnie L chciało przejchać na pasach i gościu L nie uwalił a na drugich pasach policyje to samo chciało zrobić alem się dała:)

a ja już złapałam gumę bo mamy dmuchane i to dwie dziury w jednym kole:-p

ale ja dzis mam piekny moj pierwszy w zyciu Dzien Matki;-) dziecie caly dzien wyjatkowe grzeczne, je ladnie i samo zasnelo!!! a to juz jej sie nie zdarzalo od kilku tygodni. normalnie cud miód;-)
do tego M przyniosl moje ulubione konwalie i wypilam sobie pifffko...mniammmm...normalnie jeszcze jak Fiolcia nocke przespi to bedzie gites majonez;-)

wloski jak tak dalej pojdze sciac trzeba bedzie bo witaminki lykam i nic..efektow niet;-(

Jolcia gratuluje pierwzsego ząbka-my caly czas czekamy, gryzaczki na zabki robia furore;-)mala jest zachwycona!

kurcze wiecie co?zla jestem...ksiadz nie bardzo chce nam Fiolce ochrzcic bo nie mamy slubu koscielnego tylko cywilny. kazal wziasc slub koscielny i wtedy ochrzci. nawet powiedzial ze za darmo da;-) hehe tylko co z tego jak dla mnei slub to nie tylko sakrament ale tez ta cala otovzka jest wazna a poki co na takie zabawy pieniazkow niet.i jestesmy w kropce...;-(

aaajeszcze zapomnialam napisac ze moje diecie odkad zakumalo ze jak zlapie mame za palce to moze siadac to jzu tych palcy nie wypuszcza z rak:szok: al eminke ma przy tym superowa,a jak gada do wszystkiego dookola, normalnie szok:-D
to idź do drugiego księdza:tak:
jak ja tego nie lubię!!! przecież tu chodzi o dziecko a nie o rodziców:wściekła/y:

Morka fenkju merci gracjas danke aj lawju:D:*
poliglota:-D

Witam i uciekam, bo w domeczku Full roboty

A nie mówilam, że ideał?
:-D:-D:-D

hejka laseczki

Asiowo super ze situacjon wyjasniona,

pumpkin no wreszcie!! odzywaj sie czesciej. szybowce-super!! podziwiam bo ja kurcze jakos na nic czasu nie mam:zawstydzona/y: chyba musze sie lepiej zorganizowac bo chcialabym niedlugo troche z domu popracowac.

a my wczotraj zjadlysmy krolika (ze sloiczka),mloda palaszowala jak wariat i poki co efektow ubocznych brak wiec dzis druga dawka;-)
a widzisz a wszystko zaczęło się poprawiać jak "wróciłaś " na bb (bumbuma):-p:tak:

a my mamy skończone 5 miechów

tak tylko skromnie pisze:zawstydzona/y:

reklama
ech mam podly humor....wczoraj nie dosc ze zle sie strasznie czulam...tak mnie brzuch bolal jakbym normalnie rodzila...skurczybyki kosmiczne.... to na dodatek moj maz wrocil z pracy i NIC nie zrobil w domu nie zajal sie dzieckiem nic mi nie pomogl tylko caly bozy wieczor spedzil przy komputerze grajac w jakas zafajdana gierke...brak mi slow.W chacie sajgon bo maz nie pofatygowal sie zmyc naczyn ani poskladac prania co nalezy do jego obowiazkow dodatkowo zostawil naczynia po obiedzie ktory mial zrobic ale oczywiscie ja zrobilam wszedzie w calej chacie ciuchy stare porozpier!%@##%&^ ane po calym mieszkaniu i syf kompletny...a ja mam to w pi!@%!^%&^ nic nie zrobie dzisiaj nie bede jego sluzaca ani psem ktory go cidziennie wita z gazeta w pysku przy drzwiach.....mam dosc...

przepraszam ale musialam sie wyzalic.

ech mam podly humor....wczoraj nie dosc ze zle sie strasznie czulam...tak mnie brzuch bolal jakbym normalnie rodzila...skurczybyki kosmiczne.... to na dodatek moj maz wrocil z pracy i NIC nie zrobil w domu nie zajal sie dzieckiem nic mi nie pomogl tylko caly bozy wieczor spedzil przy komputerze grajac w jakas zafajdana gierke...brak mi slow.W chacie sajgon bo maz nie pofatygowal sie zmyc naczyn ani poskladac prania co nalezy do jego obowiazkow dodatkowo zostawil naczynia po obiedzie ktory mial zrobic ale oczywiscie ja zrobilam wszedzie w calej chacie ciuchy stare porozpier!%@##%&^ ane po calym mieszkaniu i syf kompletny...a ja mam to w pi!@%!^%&^ nic nie zrobie dzisiaj nie bede jego sluzaca ani psem ktory go cidziennie wita z gazeta w pysku przy drzwiach.....mam dosc...

A to dupek!!!:no:
Ja miałam podobnie z moim bratem (jak z nim mieszkałam) --- i załatwiłam to tak że tylko sobie prałam, tylko sobie gotowałam --- dość szybko pojął o co chodzi

e: właśnie zauważyłam że mała ma już 4 miechy....:-)

Nadineczka, taty u nas niet. Julka sama wszystko wymyśliła.
Wszystkiego najlepszego dla Polci z okazji mini urodzinek!
Asiowo, super, że kaska wróciła.
Pumpkin, zazdroszczę szybowców. Mnie brauje czasu, żeby na jakiś aerobik się wybrać, a co dopiero kurs. Marzy mi się profesjonalny kurs jazdy konnej... ale już chyba za stara jestem:sorry2:
Minnie, myślałam, że tylko mój Bartosz nie lubi spacerków, ale widzę, że nie jestem osamotniona. I wstyd się przyznać, ale jakoś lepiej mi z tą wiadomością:tak:

A tak w ogóle to witam się przedpołudniowo w ten pochmurny dzionek!
Malec zasnął więc troszkę poczytam i lecę robić obiad. Dziś danie "bieda", bo wczoraj był rosół:-)

Kobity, co Wy za chłopów sobie wzięłyście??? Normalnie szok!

Czechow
wszystkiego naj naj naj dla Lauruni!!!

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja

Hejjjjjjjjaaaaaaaa!
Mordeczki kochane! Przez 3 dni z forum wychodzic nie będę! Nawet nie wiecie jak ja się cieszczę, że w końcu mogę was porządnie podczytać.
Jeszcze nie nadrabiałam, najpierw chciałam się przywitać. Wszystkiego na bank nie dam rady przejrzeć więc prośba niech mi ktoś w mega skrócie streści najważniejsze wydarzenia forumowe.
Będę dzwięczna. :D
U nas luzik, jutro pierwsze szczepienie (dlatego jesteśmy w wawie obecnie) Z małżonkiem bez zmian. Szykuję się do przejęcie mieszkania po studenciakach więc oglądam płytki etc bo remoncik rusza za półtora miesiąca :D Happy happy :D W czerwcu kupuję nową (używaną) brykę, w końcu przestanę pożyczać od mamy jej el gratto i będę miała własne :D A z najnowszych nowośći zapisuję się na kurs pilotarzu szybowców :D W przyszłym tygodniu jadę na lotnisko pozałatwiać wszystko :D
Kilka nowych fot mojej paróweczki znajdzie się w mig w odpowiednim wątku. :)
Śmigam nadrabiać :D

Hejjjjjjjjaaaaaaaa! Gdzie cie nisie tam po niebie fruwac???:-D Co do streszczenia to morka w tym najlepza, ostatnio streszczala ale pamietam tylko ze Kaja produkuje homeopatyczne pieluchy, wiecej nie pamietac...

Interweniowalismy wieczorem, przed 22 jeszcze do nas dzwonili z banku, a dzis juz mamy kase powrotem Bogu dzieki:tak:

Super!

Dzień dobry:-( Noc koszmarna , ranek nie lepszy. Napiszę na wątpku odpowiednim:tak:
Pomocy:-) Miłego dnia:tak:
Dobra nie wiem który z wątków dot. zębów. Napiszcie mi czy moga iść na dole aż cztery zęby?? Dwa idą na pewno bo już trochu wystają :eek: Natomiast po bokach jest rozpulchnione i też białe :confused: Patrzyłam na taki zębowy schemat ale według niego to inaczej to wygląda:tak: Jak było u waszych maluchów? Teraz już tak będzie cały czas aż się nie obzębi zupełnie?:sorry2: Nie wyrabiam normalnie... Gorączki niet , ale rozdrażnienie na maksa, marudzi koszmarnie ale nie płacze. Nie wiem czy smaruje się te dziąsła już czy dopiero jak będzie płakać ? Czym się smaruje? Piszcie mi co mozecie:tak: Dziękuję:tak:
Ile taki ząb wyłazi?

4 na raz???:szok: Śmiem twierdzic ze u Buni to wszystko mozliwe jak ona czytala juz miesiac temu:-D:-D

Założyłam Olkowi nowa posciel do lozeczka i az z wrazenia zanac nie mogl tak sie rozgladal i przewroty robil:no: dopiero padl:tak:
Ja dzis w lepszum humorze bo dzien matki sie skonczyl, dzis T mi powiedzial zebym pojechala moze do miacha sobie jakies ciuszki kupic na dzien matki....powiedzialam mu tylko zeby juz poszedl zanim mu krzywde zrobie:-D:-D
Milego dnia

Witam!
O 10 wstałyśmy z Misią i ino ją przebrałam i nakarmiłam + się pobawiłam i nawet się nei ogarnęłam bo czytam BB. Aaa pranie wstawiłam - nie wiem jak ma mi wyschnąć skoro wieczorkiem śmigamy do babci, ale musi wyschnąć - będę najwyżej suszarka suszyć;)

Nadineczka: najlepszego dla Poluni (ja zawwsze pamiętam, że tys dzionek przede mną rodziła i Anetreix tyż) - ale te nasze dziociory rosna szybko - ja cię kręce!
Czechow: dla Lurki tez najlepszego - ona cały miesiąc młodsza - takie maleństwo jeszcze masz:)
Morka: 4 zęby? no Bunia to z rozmachem widzę lubi, albo mamę w konia robi:) historia z kółkiem bezcenna!
Sel: ty nie bądź służąca - ty sobie paznokcie pomaluj a bałagan zostaw mężowi - przyjdzie to mu powiedz, że jako iz wczoraj nie robił nic to dziś ma podwójnie dużo pracy:)
Agniecha: ah te chłopy - juz tu kiedyś Jola7777 mówiła - im jasne i klarowne komunikaty - zrób to i tamto - inaczej w życiu sie nie domyślą! Przeciez to neandertale:)

Więcej na razie nie udzielam się, bo mój zołądek krzyczy jeść, a pralka piszczy, że wyprała i wszystko mnie woła - nosz szlak człowiek sobie posiedziec nie może...

Morka bo Bunia idzie po całości, 4 zęby:szok: Współczuje Ci tej nocki, napisz czy coś jej podałaś i nie skutkowało czy nie chcesz maleństwa faszerować ale nigdy nie wiadomo co gorsze, niektórzy podaja nurofen ?!
Z tego co widziałam po moich chrześnicach to jedna marudziła tygodniami przy zębach a druga jej siostra rodzona wogóle nie zauważyła że jej zęby wyszły więc chyba nie ma regóły jak to u dzieci:eek::no:

reklama
STO LAT dla Polci!!!!!!!!!!!!!!

facet to świnia................

powiedziałam rano mojemu M co o tym myślę i poszłam spać z małym na 1,5 h. ale się wkońcu wyspałam, Mati wyczuł że mama ma zły humor i chce jeszcze pospać, kochane dziecko.
Jak wstałam to szanowny M powiedział, że przemyślał to wszystko i rzeczywiście zachował sie egoistycznie itp. Ale zobaczymy co będzie jutro......

Morka, to Bunia szaleje, będzie miała czym gryźć :) Życzę Tobie dużo cierpliwości przy tych zębowych sprawach

Do góry