reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

My dzis zaliczyłysmy spacerek:tak: na szczescie deszcz nas nie złapał, poszłysmy do pobliskiego parku w razie jakby co i mamusia posiedziała na ławeczce, Paulinka pobiegała z gołebiami, a Agatka sie wyspała;-)Zdecydowanie pasuje jej wersja spacerowa wózka!

Jutro mamy szczepienie, aż jestem ciekawa ile waży teraz Agatka:tak:

Alexa juz tez od jakiegos czasu wozimy w spacerowce-gondoli nienawidzi a fotelik samochodowy to dobry na chwile a nie na dluzszy spacer.W spacerowce przynajmniej widzi co sie dzieje dokola niego,wygodnie mu sie spi bo rozklada sie na plasko i spacery sa przyjemniejsze bo on spokojniejszy;-)

U nas dalej upal,maly wlasnie wchlonal co nieco i padl...mialam sprzatac ale co tam?sprzatanie nie zajac;-D

reklama
hehe :) Nie wiem ktora oddala mi slonce ale wielkie dzieki!! Jest slonce i kolo 20 stopni i jest wogole extra :) Nawet okna umylam ze szczescia;-)

Witam kochane!
U mnie dziś lepiej - głowa wciąż na swoim miejscu - migrena prawie opanowana - jeszcze mnie pobolewa łepetyna, ale w porównaniu z wczoraj jest niebo a ziemia. Mąż przylazł z pracy coś przed 23 - mała podobno marudziła w łózeczku to ją wziął dał mi do łóżka do cyca, ledwo to zarejestrowałam i tak przespałyśmy sobie razem do 10 z jednym karmieniem o 6 rano, a mój kochany mąż poszedł na kanapę do salonu co by mi nie chrapać i żebym spokój miała i ja i dzidza:-D matko jakżem szczęśliwa i wyspana rano wstała - czasem myślenie mu wychodzi:tak:co z tego jak znowu polazł i wróci o 22... ale jutro mi daje wychodne na miasto, co bym odpoczęła, a w czwartek spadamy do Torunia na weekend to odetchnę:)

Jola: jak ja jeszcze raz przeczytam, że idziesz się opalać i jeszcze może napiszesz, że nad to swoje morze to cię obiorę ze skóry;-)
Sel: kocham krówkę - jest tak uroczo słodka, że po jednym kawałku mam dość i więcej mi się nei chce, ale nie ja sobie zrobie szarlotkę i potem połowe blachy samażrę i dumam nad swoim wyglądem w lustrze:zawstydzona/y:
ASIAX: gdzie ty żeś takie dołujące informacje o tym lecie znalazła? ja tam wierzę w słoneczny sierpień, bo wtedy na wakacje spływamy, o ile do tego czasu nei oszaleję czytając Jolę24 jak to się opala i wyleguje nad morzem:)
Black, emilcia: zdrówka dla waszych pociech!
Dorciaa: może twoja cytrynka miała za ładnos doopkos i dlatego ktoś ją rozjechał?:-D dać coś mężowi to od razu zepsuje no;-)

Spadam łobiad robić póki mi się cokolwiek chce:tak:

Dziołchy nie piszcie ze wasze dzieci tak dobrze spia, bo mnie zazdrość zżera:no::eek:

Moja to spi od 20 do 6 z trzema pobudkami:confused:

ja już zabunkrowałam sie u mamy, przynajmniej nikt nie wierci tutaj.
pogoda u nas taka że oszalec można, przez pół godz dwa razy rozkładałam parasol przeciwsłoneczny i klapke przeciwdeszczową - raz pada, raz świeci i do tego piździ. ja sie załamie jak lata nie bedzie, od stycznia czekamy na lepsze czasy na spacery - oby do marca, oby do kwietnia, oby do maja... i co?? doooopka.
moje dziecko też nie przesypia nocek jeśli to kogoś pocieszy, mimo tego że w nocy nie je, już bym wolała żeby jadł to chociaż bym wiedziała po co wstaje a tak to po prostu sie budzimy i jazda na mamie.

zdrówka dla maluchow wszystkich!!!

Sangrija pogoda u nas taka że oszalec można, przez pół godz dwa razy rozkładałam parasol przeciwsłoneczny i klapke przeciwdeszczową - raz pada, raz świeci i do tego piździ. ja sie załamie jak lata nie bedzie, od stycznia czekamy na lepsze czasy na spacery - oby do marca, oby do kwietnia, oby do maja... i co?? doooopka.

jak byś u mnie poode opisała, też miesiącami czekam żeby na trawce posiedzieć a tu zaraz do pracy trzeba wracać a ciągle zimno i pada...:wściekła/y:

Jestem dziś głodna jak sto nienajedzonych :wściekła/y:
zjadłabym wszystko co stanie na mej drodze a co ladnie pachnie i jest smaczne ;-)

aha Boo wszedł w ten okres w którym mama nie moze juz tylko siedziedzieć obok ale MUSI patrzeć na syna ;-)

Boo przysypia ok 19 tak do 19.30 , póżniej sie z nami bawi ... przed 21 zaczynamy go kąpac a ze zajmuje nam to ok godziy razem z jego odpływem w krainę snów to o 22 zasypia na całą noc, budzi się ok 6-7 na papu i spi dalej do 10 niekiedy :)
jak był młodszy to się wybudzał ok 4-5 ale tez i zasypial miedzy 20 a 21
Aż musze to napisac - od wczoraj chodze po domu i szukam wszystkiego co się zjeśc da;) dobrze, że mój pracuje i nie ma czasu na zakupy bo by już dawno śmigał po coś do jedzenia, bo z desperacji kisiel zjadam i dziś wykończyłam szarloteńkę mą i marzę o następnej co by upiec
A Misia ma rozkłąd taki sam jak Booo - o 21 kąpiel, o 22 śpimy czasem 22:30 i o 6 papu i dalej śpimy czasem do 9 czasem do 10! I tez ma fazę "mamo gdzie jesteś - nie oddalaj się i patrz na mnie" - dzięki Bosze, że jest 2-3hgodzinna drzemka w dzień:)

Jolcia gratulaski:) Mojej zęby chyba w szkole wyrosną:)
Wszystkim zakatarzonym noskom zdrówka życzę:)
Mojego dziecka nie ma:) Od 1,5h się buja i nie wiem czy ma zamiar przstać:) Ach jak cudownie mieć chwilę dla siebie:)
Ps obejrzałam pożerak i dwa idą na dole:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki :-) dawno mnie nie był, co mogę to odpiszę :-)

DZIEŃ DOBRY:-)
Zdrówka dla dzieciaczków i mamusiek:tak:

Starsze pociechy i ich teksty powaliły mnie sa the best:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pogoda do doooopy wiatr niekiedy deszcz beznadzieja:cool:

:-D:-D:-D:-D:-D:-Dakurat się złożyło że M robiłam wieczorny masaż plecków i nóg:-p

Kurcze i taka cisza u DORMARK mam nadzieje ze nic sie nie stało:-(a może neta nie ma...
PUMPKIN też coś mało czy dalej neta nie ma?

Kobitki jak możecie odezwijcie się!

Kurde, ja to bym chciała, żeby mąż codziennie mi robił masaż plecków...mmm...:-)

Ale macie śpiochy:szok: Anka jest bezlitosna, nie śpi od 8 :dry:

Wiktor też nie należy do śpiochów...ale ba...ktoś nie spać musi, żeby inny się wyspał :-D

No to nasze dzieci użyją, nie dość że urodziły się w zimę stulecia to jeszcze kiepskie lato się szykuje:szok::szok::szok:
Święta racja...:-(

Dzien dobry!! Niee, dzien zly!! :(

Zrobcie cos ze mna, bo normalnie wariuje ;(
Mam dosc katarku Adasia, patrzec nie moge tak sie meczy!! Siedzialam i ryczalam razem z nim juz ;( nosek czyszcze, czyszcze i kuzwa tego ani ciut mniej nie ma ;( co mnie cieszy - bez kolorow ta wydzielina jest :(
Slawek wrocil wczoraj na 2 godziny i teraz wroci dzis ok 16, a jak jutro pojdzie o 7, to wroci o 16 po jutrze!! A ja musze prace pisac i nie mam jak tego robic!!
Najchetniej, to bym sie spac polozyla!!
Ide, bo zly dzien mam!! :(

(egoistka jestem, Wam nie odpisze, wybaczcie, nie mam sil... :()

Zdrówka dla maluszka i poprawy humorku życzę :-)

U mnie starsza chora, więc wiem co przeżywasz... Dużo zdrówka dla Adasia!!!

Anka w końcu usnęła, więc uciekam dom ogarnąć :-)

Zdrówka dla Anulki :-)

No juz znow naprodukowalyscie ze hej :) Nie jestem w stanie Wam po kolei odpisywac.

Zdrowka chorowitym.

Tez slyszalam, ze lata ma nie byc :wściekła/y:

Zuzka dzisiaj wyjadla cala kaszke z miseczki. Szok! Pojadla i spi :) Zastanawialam sie czy jej jeszcze dorobic bo wkoncu nie wiem czy sie najadla ale skoro zasnela to raczej tak. U nas tez brzydko. Nosz gdzie te slonce??

Nie robcie smakow ciastami bo mam do zrzucenia jeszcze jakies 5 kg (przytylam 28):zawstydzona/y:

Noc przespana jak zwykle- od 21 do 7 :tak: bez pobudki na jedzonko :)

Ale Ci maleństwo śpi...Zazdroszczę!!!

Alexa juz tez od jakiegos czasu wozimy w spacerowce-gondoli nienawidzi a fotelik samochodowy to dobry na chwile a nie na dluzszy spacer.W spacerowce przynajmniej widzi co sie dzieje dokola niego,wygodnie mu sie spi bo rozklada sie na plasko i spacery sa przyjemniejsze bo on spokojniejszy;-)

U nas dalej upal,maly wlasnie wchlonal co nieco i padl...mialam sprzatac ale co tam?sprzatanie nie zajac;-D

Ja też Wiktora wożę w spacerówce, za bardzo denerwował się w gondoli...Mi też się nie chce sprzątać...

Witajcie :)
moja pogoda niczym Was nie zaskoczy - jest zimno !!!
Słonko gdzies tam przebija się przez chmury ..ale wieje przeokropnie

Jestem dziś głodna jak sto nienajedzonych :wściekła/y:
zjadłabym wszystko co stanie na mej drodze a co ladnie pachnie i jest smaczne ;-)

Mam dziś jakoś mniej ochoty na spedzanie czasu z dzieciem mym :eek: mimo ze jest bardzo grzeczny i nie marudzi .. ze mna jest cos nie teges :eek:
normalnie chciałabym zeby zasnął tak na dwie godzinki i zebym mogla w tym czasie też się kimnąć
dziś siedziałam nad pracą zaliczeniową do 2 w nocy ... i przypomniało mi sie jak w dzień narodzin Borysa ( w sumie to juz noc była) tez skończyłam pisac prace zaliczeniową o 2 w nocy, polożyłam się spać a od 3 w nocy się zaczeły skórcze ... ehh i tak za moim brzusiem zatęskniłam

emilcia życze Wam żeby Adaś szybko pozbył sie infekcji , ale postaraj się nie sciagac za duzo frida bo to tylko sprawia ze śluzówka produkuje jeszcze więcej gilków :sorry2:
sól morska i na brzuszek ;-)

Która tu o krówce pisała ???
Proponuje bys mi w trybie natychmiastowym troszke wysłała :cool2:

aha Boo wszedł w ten okres w którym mama nie moze juz tylko siedziedzieć obok ale MUSI patrzeć na syna ;-)

Ja dziś też cały dzień jestem nienajedzona, grzebie tylko po szafkach i szukam czegoś pysznego...Ja też chcę tą krówkę...

Aż musze to napisac - od wczoraj chodze po domu i szukam wszystkiego co się zjeśc da;) dobrze, że mój pracuje i nie ma czasu na zakupy bo by już dawno śmigał po coś do jedzenia, bo z desperacji kisiel zjadam i dziś wykończyłam szarloteńkę mą i marzę o następnej co by upiec
A Misia ma rozkłąd taki sam jak Booo - o 21 kąpiel, o 22 śpimy czasem 22:30 i o 6 papu i dalej śpimy czasem do 9 czasem do 10! I tez ma fazę "mamo gdzie jesteś - nie oddalaj się i patrz na mnie" - dzięki Bosze, że jest 2-3hgodzinna drzemka w dzień:)

Wiktor ma to samo...najlepiej żebym nic nie robiłą tylko patrzyła na niego...a Zuza zazdrosna...ehhh...tak źle i tak niedobrze...

Stasiu ma ząbka ;-) prawą dolna jedynkę ;-). Przyjemnie skrobie w paluszka ;-)

Wiktorkowi ponad tydzień temu wyszła lewa dolna jedynka, a w nocy z soboty na niedzielę prawa dolna jedynka :-)

Do góry