reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

dzięki dobre kobiety, czyli mogę się w s&p pakować, nie wiem jeszcze ile one w ogóle kosztują ale na allegro znalazłam z przesyłką 340sztuk roz. 4 za 200zł, i nie wiem czy to tanio w każdym razie w porównaniu z active to tak - my jeszcze jesteśmy na trójkach i się tak tylko boję że kupię te 340sztuk i Dżon za szybko z nich wyrośnie:sorry2:

E: my jeszcze w gondoli pływamy:D jest prawie na styk...przesiadka w czerwcu bo teraz to pogoda do bani

E2: Morka zmień opis na suwaczku...jaka Bunia kochana...toż to terrorystka mała!!!:D

Ostatnia edycja:
reklama
Tysiolek, siostra rulez! :-D

My mamy kubełkową spacerówkę, ale w sumie ustawienie jak w foteliku samochodowym. Asiowo dała patent, żeby wkład z fotelika włożyć do spacerówki i będzie gites majonez :-D

My używamy activ baby -papersów - kosztują za paczkę taką 70 szt 50zł, mają elastyczne napy...

dobra sajonara wam mówię uderzam w kimono jeszcze tylko małe co nieco tym moim chłopem niedobrym i łelkom podusiu:D trza szybko spać bo Dżon będzie chciał mnie zobaczyć po 2 z butlą mleka:D

E: Roxi to kupię bo jajcoszki to cenna rzecz:D

Ostatnia edycja:
Nasze dziecię widać, że zimowe, zimnicę lubi, jak zasnęła o 17.00 tak obudziła się po 21.00 i heja dalej mi przysypiać, alem żem jom dorwała na kąpiel i karmienie, mieliśmy dzisiaj nie dawać jej Sinlaca, bo dostałą marchewkę i dwie nowości na dzień to za dużo, ale zapomnieliśmy i daliśmy :-D
O jak wpierdzielała, aż się uszy trzęsły :-D
Ech, rosną te dzieci za szybko jak dla mnie :rofl2:

Hej kobitki, ja tak tylko na chwilę. Nurtuje mnie jedna rzecz - jak długo nikotyna i to całe badziewie z papierosów utrzymuje się we krwi? (i mleczku?) Bo w środę wieczorem się wybieram z mężem na koncert i zapewne się nawdycham dymu. :( I zastanawiam się, czy rano już będę mogła młodą nakarmić, czy lepiej odczekać trochę? Niestety większość klubów to okrutne wędzarnie, jak dotąd spotkałam tylko jeden przyjazny niepalącym...

Tymczasem zmykam z BB. Dobrej nocki!

Witam melduję ze jestem przeżarta po komunii, ale nadrobiłam :-)

Tysiolek powodzenia w pisaniu, a siostra de best:tak:

Kaja gratulacje dla ciebie i twoich laseczek:-D
Dorciaa mam nadzieję, że doły poszły w kiminiu mater i już wszystko ok;-)

Partysia nareszcie!!! Witaj brakowało cię tutaj:tak:
Karoli u nas też pada jeżeli cię to pocieszy, nawet wylało tu i ówdzie, a pizza marzenie
Wiw witaj
Pasibrzuch niezłe zoo macie w domu:-D:-D
Morka nie chcę się licytować, ale ja chyb więcej mam jednak tych kilosów……….ile tam u Ciebie na przedzie?

Marchewki jabłka i inne jest tu jeszcze ktoś na samym cycku czy ja sama zostałam?
Asiowo powodzenia z chrzcinami a fryzurę pewnie że sobie zrób;-)
Klara na litość boską co za gość:szok::szok::no:
Agniecha jesteśmy tylko ludźmi….

Ostatnia edycja:
No i znowu ja. Z kiermasz wyszla doopa bo poklocilam sie z T i caly dzien nie gadalismy:wściekła/y: i jeszcze gral na kompie i nie moglam na bb wlezc:wściekła/y: Olek mnie zakakuje, zanal ok17.30 i wstal o 20.00 no to mowie pofika gdzies do jedenastej a ten 21.00 czarna rozpacz bo on spac chce:szok: przetrzymalam pol godziny i do wyra spowrotem:sorry2:

witam w tą ponurą niedzielę,
jestem dzisiaj strasznie na siebie zła. Mati ma dzisiaj humor do bani, płacze, marudzi i tylko rączki i rączki... A ja, mamusia straciłam dzisiaj już cierpliwość i się na niego wydarłam, a on się tak na mnie popatrzył tymi słodkimi zapłakanymi oczkami i zaczął jeszcze mocniej płakać, z tego wszystkiego ja tez zaczęłam wyć, co ze mnie za matka, brakuje mi coś ostatnio cierpliwości :(

Nie jestes wyjatkiem, ja tez na mojego glo dziiaj podnioslam ale ten sie nie przejal:no:

Różnica jest taka, że ne mają elastycznych rzepów. A chłonność wg mnie taka sama, bo jak założymy małej np. o 19.00-20.00 to wytrzyma do 9.00 rano i ani razu nam nie przepuściły (no, to wyszłam na wyrodną matkę :-p). Ale mamy 4 i wydają mi się już małe...

Bo co wyrodna?? Bo w nocy pieluch nie zmieniasz? Ja tez nie zmieniam:-p

no i po weekendzie nistety :(
za szybko te weekendy przelatuja !
dzisiaj na tatkowe urodzinki był obiadek - troszke mnie moja siora zawiodła bo był to proszony obiad a ona dała tacie tylko czekolade <szok> ja rozumiem jak ktos nie ma pieniędzy ale oni sa oblesnie bogaci i mysle ze chociaz mogli sie wysilic na porzadna bombonierke jak na cos wiecej im szkoda ! az przykro mi isę zrobiło bo widziałam ze tacie też... :-(
i tak samo z moimi chrzcinami......szwagier jest chrzesnym i umawiamy sie co sobie kupujemy bo mój M bedzie chrzestnym siory dziecka i ja myslałam zeby siorze dac z 400 zł do koperty niech kupi cos Antkowi .... a ona mi mówi ze kupi mi fotelik do karmienia - ja mówie super - wybrałam sobie fajny na allegro - za 200 zł to wg mnie rozsądna cena - a ona z tekstem ze dadza nam 150 zł a my musimy sobie reszte dołożyć ! rozwaliła mnie .... ale co tam nie bede sie denerwowała - wkońcu chytrzy traca dwa razy ! ja i tak dam im tyle co chciałam bo wkońcu dlaczego Antek ma cierpiec przez chytrych rodziców prawda?
aaaaaahhhhhh co za skrajności jedna siostra (ja) rozrzutna hihi a druga siorka skapiradło :-) że tak nie da się wypośrodkowac :-D ;-)

Zwykle tak bywa ze jak ludzie maja pieniadze to sie skapi robia, ja u mnie w rodzinie tez mam takie przypadki, u mnie jest na odwrot moze dlatego nigdy nie mam pieniedzy:-D:-D

Morka- co się kobieto dziwisz, Tyś jajcara to i córa ma humorek, a że specyficzny :D

Tysiolek- siora "mocna"....

Kaja- my mamy wózek ze spacerówką, ten wkład gondolowy dawno wyjęliśmy, i jeździmy prawie na płasko w spacerówce, minimalny kąt pod głową, ale jeszcze bez pasów, bo wciąż traktujemy to jak gondolę... w naszym wózku jak chce się by była to pełna spacerówkowa wersja wyjmuje się takie coś z przodu i montuję się rączkę i można wyżej podnieść zagłówek, oparcie pleców. Ja jeszcze jednak nie czuję by C mógł tak wysoko siedzieć. Owszem jakoś tam się podciąga, tylko podciąganie podciąganiem, a siedzenie dłużej w takiej pozycji z opartymi plecami to jeszcze nie to dla nas...musimy poczekać...widzę np. po zachowaniu C na bujaku. Siedzenie za wysoko nie bardzo mu się podoba, męczy go da pozycja, chwila jest ok, potem jakoś się pręży, ześlizguje..... Poza tym ja zostawiam jeszcze tak zabudowany wózek bo pogoda do bani i mogę Młodego lepiej osłonić od wiatru....

e: musiałam edit bo jak przeczytałam co napisałam, to okazało się, że sama tego nie rozumiem :D

No i C. ma dziś 5 miesięcy!!!!!

Sto lat dla "Cyrianka"!!!!! :-) ale ten czas zapitala:confused:

dzięki dobre kobiety, czyli mogę się w s&p pakować, nie wiem jeszcze ile one w ogóle kosztują ale na allegro znalazłam z przesyłką 340sztuk roz. 4 za 200zł, i nie wiem czy to tanio w każdym razie w porównaniu z active to tak - my jeszcze jesteśmy na trójkach i się tak tylko boję że kupię te 340sztuk i Dżon za szybko z nich wyrośnie:sorry2:

E: my jeszcze w gondoli pływamy:D jest prawie na styk...przesiadka w czerwcu bo teraz to pogoda do bani

E2: Morka zmień opis na suwaczku...jaka Bunia kochana...toż to terrorystka mała!!!:D

Ja bym za duzo tych trocje nie kupowala;-)

A ja mam takie jesio pytanie...ale nie bo to na watek oo zyweniu:-p

reklama
A ja mam stresa mała po raz pierwszy śpi na brzuchu w nocy -- jakoś się stresuje. Mimo że ją przekładałam to się przekręca na brzuch, w dzień to spoks mogę do niej zajrzeć ale jakoś się cykam teraz --- jakaś przewrażliwiona jestem

Do góry