reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam

A ja juz na nogach od 6!!!!

Widze ze wasze dzieciaczki dały mamom pospac:happy2:

A ja nie wiem co sie dzieje z Moja Zuzia, w nocy wstawała o 2,3 a potem 6,7 a teraz od 3 dni budzi sie co 2, 3 godziny:szok:jakas masakra wogole
I tak sie zastanawiam czy u niej tak nie przebiega skok rozwojowy ze budzi sie czesniej na jedzenie??? Co myslicie ???
Bo juz raz tak miała

Miłego dzionka:-D

reklama
Dzien dobry

Ale mam lenia dzisiaj.
Czytam o marcheweczkach i jabluszkach i tez mnie juz korci, ale jednak poczekam. Boje sie tak eksperymentowac, zeby nie pogorszyc kolek.
Ale... wczoraj byl taki super dzien :happy2: Maly ani razu nie plakal. A ze trzeba skakac jak ten karuzelkowy misiek morki to mi nie przeszkadza :happy2: Dzisiaj pewnie sobie to odbije podwojnie, co by mamuski zbytnio nie rozpieszczac :-D:szok:
Trzecia noc pobudka na jedzonko :eek: I to coraz wczesniej :szok: Najpierw 3.30, wczoraj 1.30 a dzisiaj 1.00 Co jest grane??? A tak ladnie i od tak dawna przesypial cale nocki.

Klara - wszystkiego naj dla Cyprianka. Jak ten czas leci.
Agniecha - mam nadzieje, ze cycus wroci do lask
Dorcia - ja bym tak duzo nie kupowala. "4" sa niewiele wieksze od "3".Przynajmniej na nasza pupcie. Nie wiem jeszcze jak z "4+" musze kupic na probe zeby zobaczyc roznice, ale kupilam w sumie 120 szt. "4" i zuzylam ok 70 i sa juz za male :wściekła/y:
Malwina - wspolczuje nocki - a ja tu przezywam jak mrowka okres, ze raz wstawalam flache zrobic :zawstydzona/y: Ale u nas kiepsko z zasypianiem potem.

Milego dzionka

witam

Czy waszy dzidziolom tez robia sie kołtuny na włoskach?mój ma chyba z piec z tyłu glówki,ale podobno nie wolno obcinać(zabobony mojej mamy:shocked2:)

Ja piernicze ,jakiego mam stracha przed tym chiruriem to masakra jakas:huh::huh::huh::huh:jeszcze wczoraj film na necie obejrzałam jak wyglada taki zabieg,normalnie głupia jestem chyba,bo jezszce bardziej sie stracham:eek:

Czymajcie kciuki co bym nie zemdlała:sorry2:

Moja mi nie dała pospac - pobudka o 6.00. Trochę już mnie dołuje ta pogoda - gdyby mnie obudziła o 6 a świeciłoby piękne słońce to jeszcze bym przeżyła ale w taką pogodę podwójnie czuję niewyspanie...bleee. Co do wstawania w nocy to dziś było 3 razy i to tylko dlatego że jakoś zawędrowała w sam róg i było jej nie wygodnie (spała na brzuchu)

My też na samym cycku jedziemy --- mnie się nie spieszy - sądzę że zacznę za jakiś miesiąc może półtora

U Laury nie ma kołtunów bo ma 3 włoski na krzyż:dry:

Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Sylwia... kojarzysz włosy Agaty?! My mamy z tym duzy problem... :zawstydzona/y: Będe musiała za chwile obciac jej włosy z 2 względów... 1: Własnie te kołtuny, ale ostatnio pomaga nam zwykły malutki grzebyczek, ten z miekkim włosiem na agatkowych włosach sie nie sprawdza;-) a po 2: Małej włoski lecą do oczków i wydaje mi sie, ze dlatego te oczko nam ostatnio spuchło... no i na karczku ma bardzo duzo włosów, wiec chyba na lato jej to obetne, zeby sie nie pociła... ;-) Zabobony to ja mam gdzies:-D

A ja mam pytanko... czy to normalne, ze Agatka boi sie wąsa swojego dziadka?! :-D:-p
Jak tylko widzi dziadka to robi podkuwke i wrzask:-p Ale jak dziadek ja nosi to jest ok... ;-)

Witam się!
No właśnie C też się coraz wcześniej budzi i jeść mu trzeba w nocy dać, co jest grane?
Chyba czas na kaszkę?

Sylwia 3 Cmam kciuki! i faktycznie znalazłaś sobie rozrywkę na wieczór!!!

Czehow- ja Cię rozumiem....ale nie wiem co poradzić..... C nie lubi brzucha i jak Ty opisujesz że mała zasypia to jest to jedyny moment w którym się cieszę że tak się na ten brzuch źli....
Ja tam wierzę, że Młodej nic nie będzie ale nie wiem co by tu wykombinować by się nie przewracała, może jakieś ograniczenie miejsca w łóżeczku - nie wiem....

e: nam też sie kołtuny robią :( mało ale się robią...

reklama
Asiowo zdarza się - pamiętam jak Gabi bała się brody mojego dobrego kolegi. Sporo dzieci ma fazę także na okulary. Przyzwyczai się.

Poza tym dzieci w tym wieku czasami przechodzą okres strachu

O rany dopiero zobaczyłam że mam ponad 5500 postów - ale jazda

Do góry