reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziendoberek

Wstalam, ubralam sie, odkurzylam i zasiadlam na chwilke dopuki mnie moj syn nie pogoni, na razie siedzi w lezaczku i ze mna polemizuje:sorry2: w tym wieku juz pyskuje:-D:-D:-D Dziewczyny nie wiem co z nim zrobic, normalnie strasznie ie lęka, wczesniej wszytko sie robilo i mu nic nie przeszkadzalo a od pewnego czasu trzeba uwazac, juz nie wspomne ze na rece do nikogo nie pojdzie bo ryk jest straszny:sorry2: Najszczesliwszy jest w domu z mamą i tatą Helppppp

u mnie środowiskowa zauważyła na początku nierówne fałdki i mnie wystraszyła głupia cipa ale pediatra mi powiedziała żeby poczekać bo powinny się wyrównać no i się wyrównały i jest ok:tak:

kciukasy trzymały wszystkie tylko żadna nie pisała bo u nas to przecież już tradycja że trzymamy;-)

a mi osobiście się wydaję że niepotrzebnie w ogóle się odzywasz urwij kontakt zobaczymy kto pierwszy się stęskni:rofl2:

mnie też napiernicza przy końcu pzanokcia duży paluch ale nie mam ropy patyczkiem do ucha smarowałam riwanloem troszkę przeszło:tak:

a my dzisiaj na spacer jakiś uciekniemy bo pogoda w miarę-jak ja tego nie lubię:no:

a i wczoraj kąpałam się z Polurką:tak:
wiem, że większość z Was jest przeciwna ale to było super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aż się popłakałam tak się cieszyła moja mała rybka:-)
wannę wyszorowałam siebie też i mam nadzieję że będzie wsio ok

ja reklam nie oglądam zawsze wychodzę a ta mnie wyjątkowo wku...:-);-)

U na tez chlopaki sie wczoraj razem kąpali,Olek byl wniebowziety:tak:

Co do zawodu nauczyciela to moja jedna siostra ma nauczanie poczatkowe, druga angielski i niemiecki, szwager w-fista, a siostra mojego T uczy w szkole specjalnej i ciągle im wszytkim powtarzam ze maja za dobrze, a juz na pewno za duzo dni wolnych w roku, wszystko co mozliwe to maja wolne i nie mussza wybierac np. wigilia lub sylwester itp nie wspomne o wakacjach:-D:-D
A co do powiedzenia "obyś cudze dzieci uczyl..." to ja im odpowidam, ze nauczycielem powinno sie byc z powolania i nikt ich tam nie pchal:-D:-D:-D:-D oczywicie u nas te rozmowy sa w zartach bo tak naprawde ciesze sie ze maja tyle wolnego i mnie moga odwiedzac;-)
Kaja tylko nie bierz tego do siebie bo widze ze strasznie emocjonalnie podchodziz do tematu;-)

My znowu dzi sie musimy na szoping wybrac bo lodowka jesc wola:-) Tylo jeszcze nie wiem kiedy bo moj rozgarniety maz pojechal tlumik naprawiac w amochodzie swoim bo urwal, nie bylo chyba samochodu w ktorym by nie urwal...ale jak sie nie potrafi normalnie jezdzic...:sorry2:
Milego dnia

reklama
Witam!
Wczoraj juz siły nie miałam napisac, ale dziś mi sie śniła Paula i Tysiolek z tymi ślubami i mi sie przypomniało, że zapomniałam, ale juz nadrabiam:
TYSIOLEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!

czy wam tez tak szybko lecą dni? nie zdąże się obejrzeć a tu weekend już, rozsiąde się, co by odpocząć, a tu już poniedziałek - i tak wkółko;-)

mari_anna: pralke jako jedno z niewielu od razu za gotówke wzięliśmy, ale za lodówkę juz tylko 2 lata rat przed sobą hehe - ale jak było 0% to wzięlismy tyle rat na ile szło, do tego jeszcze mamy TV na raty i choroba wie co jeszcze - schodza automatycznie z konta. Przynajmniej nie trzeba od razu kasy wykładać, więc ja lubię raty:-)
yola: łoż kurde to o te 3h to tyle zachodu? ja tam wam nauczycielom nie zazdroszcze - u mojej bratanicy w szkole koleżanka do nauczyciela wfu mówi- "ty głupi jesteś" itepe. Ja to bym takiej smarkatej tak odpowiedziała, że by zaraz matka do dyra przyleciała...
kaja: mówisz, że tylko 6 tygodni macie urlopu? :-Dmój M w zyciu tyle nie był na urlopie, bo jakby poszedł nawet choćby na 4 tygodnie to by nie miał co szukac w pracy;-)jak mamy 2-(3 tygodnie to już luksus raz na kilka lat) w roku wolnego to jestem happy;-)nawiasem mówiąc mój M ma uprawnienia nauczycielskie do nauczania w szkole muzycznej kilku przedmiotów, ale nawet przez myśl nam nie przeszło, że miałby tam pracować, bo byśmy zęby w ścianę musieli wbić - coś za coś. Albo dlugie wakacje albo lepsze pieniądze. Tylko my bysmy za pensję nauczycielską się w wawie nie utrzymali:-(

ruszam doope i idę sprzątnąć bo znowu się bałagan zrobił - ja nie wiem kto mi ciągle w domu bałagani robi? nosz kurde dorwać go nie mogę na gorącym uczynku

Agagsm - właśnie raty 0% sa te best. My wzięliśmy jeszcze zmywarkę i będziemy płacić 88 zł/m-c przez 2,5 roku.

Na zakup zdecytowaliśmy się juz teraz, bo potem jak na opiekunkę 1400 zł będzie trzeba płacić, to nie wiem jak to będzie, jeszcze nie chcę o tym myśleć, mam na to 2 miesiące.

Yol_a - nawiążę jeszcze do tych nowych przedmiotów w gimnazjum, moja córka wychodzi z domu o 7.15, a wraca najwcześniej o 15, a dwa razy w tygodniu o 16, (chodzi tylko na obowiązkowe przedmioty plus WDŻ i religia) i wraca zmęczona i coraz bardziej zniechęcona, do tego musi odrobić lekcje (a naprodukowały te wydawnictwa ćwiczeń do każdego przedmiotu, dawniej tego nie było, ćwiczenia do geografii, WOS-u i czegos tam milionyh mapek konturowych itd, itp.....). Ja kochałam geografię w jej wieku interesowałam się kamyczkami, skamielinami ......., ale gdybym miała takie stosy dodatkowych ćwiczen to na pewno nie polubiłabym tego przedmiotu,
Nie wspomnę o nowej podstawie programowej, bo nowe książki mają jedynie zmienioną kolejność rozdziałów, wszystko po to by wyciągnąc od rodziców kasę na podręczniki (bo oczywiście używanych nie mogłam kupić) i wydałam w tym roku ponad 600 zł.
To chory system i nie jest przyjazny, ani dla nauczyciela ani dla ucznia. Dodam, że Moja Córka ma super wychowawczynię, bardzo lubię tą babkę.

Ostatnia edycja:
Polska szkoła ma wiele minusów - ale ma też wiele plusów. Mam wgląd w systemy w USA, Niemczech - nie jest z nami tak źle. Aczkolwiek za nadchodzącą różnorodnością nie idą pieniądze - wiele szkól cierpi na prozaiczne problemy - aczkolwiek powolutku się wszystko zmienia.
Ważne też aby w tej polskiej szkole nie pracował sfrustrowany nauczyciel - dlatego tak tu się wysilam aby wam wytłumaczyć, że nie wszystko białe jest biale, a czarne - czarne.

Mam radochę dziś z Tymka, o... bo mi się chłopak pieknie rozwija, co jak wiecie przy doświadczeniach ze starszym to dla mnie jest niezwykle ważne. I robimy to i owo by mu pomóc przyspieszyć - przy okazji bo dom zył zawsze aktywnością i rehabilitacją - i to procentuje. Bardzo się cieszę dziś. :tak:

Agagsm mi też czas ucieka ostatnio żyłam wtorkiem a był juz piątek :eek:

u mnie bałagan robią krasnoludki na bank :-D

Dzieciaki mi usnęły ! :rofl2: ...dziś przechodzą same siebie mały chyba ma jakiś etap marudzenia i chce na ręce a Emilka domaga się uwagi a ja się rozdwoić nie potrafię

która to tam wierzy w raty 0 procent? :-D:-D:-D

nigdy w handlu nie pracowała:-)

no nie mogę wyjść z tego domu na ten spacer tak mi się nie chce ja tego tak nie lubię :wściekła/y:

nadineczka, dobrze zrozumiałam? nie lubisz spacerować? to witaj w klubie, ja nie spaceruje w ogóle. No.. okazjonalnie w pięknym parku na wycieczce lub u mamy. W domu Tymek jest na ogrodzie pół dnia - nie mam potrzeby jeżdzić chodnikami pomiędzy samochodami i innymi atrakcjami miejskimi

nadineczka, dobrze zrozumiałam? nie lubisz spacerować? to witaj w klubie, ja nie spaceruje w ogóle. No.. okazjonalnie w pięknym parku na wycieczce lub u mamy. W domu Tymek jest na ogrodzie pół dnia - nie mam potrzeby jeżdzić chodnikami pomiędzy samochodami i innymi atrakcjami miejskimi

Ja też nie lubię spacerować. Maksiu dzisiaj na tarasie śpi :)

To były na serio raty 0% plus przedłużenie gwarancji które kosztowało około 270 zł. Mój mąż ekonomista i nie da się oskubać. Dodam, że nie wykupowaliśmy ubiezpieczenia kredytu za 700 zł, bo taki nam chcieli wcisnąć, tylko wzieliśmy sobie droższe przełużenie gwarancji. (Właśnie za 270 zł)

Ostatnia edycja:
reklama

ja mam park pod nosem ale nie znoszę chodzić powoli i do tego bez poważnego celu i to jeszcze w parku sztucznym lesie ja wychowana prawie na wsi i dla mnie najlepszy jest po prostu las ...:tak:
a co do ogródków to też takowy mam ale mała nie da się usadzić w wózku do spania zaraz będzie płacz bo jej się nudzi.:baffled:
a w raty 0 % nie wierzę:rofl2:

Do góry