reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jeszcze muszę se pokarm odciągnąć i idę lulu, a jeszcze zjem sobie kosteczkę czekolady,a co mi tam.
Dobranoc

Pasibrzuchu -jeśli dobrze pamiętam to masz dzisiaj imeniny, życze Ci wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń :)

reklama
Dzień dobry!!

Noooo przenieśli nas ;p

Wczoraj internet mi zabrali ;/ w ogole w calej ZG play zasiegu nie mial ;/

Tescie powiedzieli, ze na chrzest Adasia nie przyjda...
I w sumie to sie ciesze ;p ale przykro mi... Bo wnuk, to wnuk i niezaleznie od kontaktow z rodzicami dziadkowie byc powinni... ;/
Slawkowi przykro jest... :(

ojjj... :(

Pogoda dziś piękna :) jedno pranko zrobione, drugie sie robi :)

Idę poczytać, bo nie zdazyłam... :)
Miłego dnia Kochane :*

A ja sie witam i nie rozpisuje bo sie karmimy :-D
Emilcia- no przykro, ale gluppich tekstow przynajmniej w tym dniu pod swoim adresem nie bedziesz slyszec- szyszka tesciom.

no milego dnia.....

Witam!
Właśnie dojrzałam, że nas przeniesiono - to jakby jakiś etap się zamknął, nie? Kurcze... ale minęło. Dziś śniła mi się koleżanka (bo wczoraj pisałyście, że są już styczniówki 2011), że mówiła mi, że jest w ciaży i gratulowałam jej. Muszę jej dziś powiedzieć - ma już 2 dzieci pewnie spadnie z krzesła. :-D
Matko kochana, muszę mojej kochanej niani jak naszej siostrze co od lat 13 jest z niami czasem nie mowic bo jeszcze nas opuści... :szok: ja płacę 500 - tylko przypomne ile w szkole jestem w tygodniu, no i płacę cały rok bez względu na wakacje czy ferie. Tylko my też prowincja :baffled: Poza tym jesteśmy już jak rodzina.
emilcia - w sumie święty spokój, troszkę żal ale jak się okazą na poziomie to przyjdą do kościoła i podejdą do wnuka z prezentem i życzeniami. Jeśli nie to szyszka im.
Marianna - ja też chce zmywarkę nową!! Nasza popsuła się 2 miesiące temu i chyba nie da się naprawić a na nową nie ma. :baffled: Nawet raty muszę sobie chwilowo odpuścić.
Dziś idziemy poznać kolegę Tymka kwietniowego, chłopaki się mają poznać bo będą razem do klasy chodzić :-D

Witam

A mnie dzisiaj córcia dała pospac wstała tylko o 2 i 7 , no kochana moja.:-D

juz ogarniete , pranie sie robi, mała spi to jestem na BB:-)

A ja zostaje z mała do 3 roku życia w domku, dopiero jak pojdzie do przedszkola to pojde do pracy. Zreszta tyle co bym zarobiła to opiekunce bym musiała dac a i tak nie mam pewnosci ze bedzie sie dobrze opiekowała(tyle sie o tym słyszy) wiec to ja bede cały czas przy mojej niuni:-D

Ehh ,ale pogoda do bani:crazy:

Olinek wczoraj skonczył 4 miesiace:tak:

sto latek:-)

Dziwczyny wracające do pracy po macierzyńskim czyli już niedługo :baffled:, może założymy jakąś grupę wsparcia, bo wiadomo nie będzie nam łatwo, a razem przetrwać będzie raźniej.
(juz sobie wyobrażam przychodze do pracy, robię kawkę, czytam BB i do robotki, bo w 7 godzinach trza się zmieścić)

wsio ok tylko ja się zastanawiam kiedy my znajdziemy jeszcze czas na BB ja przychodząc z pracy będę rwała do młodej co by jak najwięcej czasu z nią spedzać:baffled:

Dzieki dziewczyny

Na Was zawsze mozna liczyc:-) Kochane jestescie

no ba:-):-):-)

Różnie, zależy czy obca opiekunka, czy ktoś znajomy. Koleżanka z pracy płaci 2.000 zł (od 8.00 do 17.00 pn-pt), moja przyjaciółka za 2 dzieci 4 i 7 lat 4.500 zł (pn-pt 8.00-18.00, jak trzeba, to dłużej, także sobota i niedziela), kuzynka płaci 1.200 zł sąsiadce z bloku za opiekę nad rocznym dzieckiem (pn-pt, 9.00-17.00). I jeszcze jedna koleżanka z pracy ma w domu na stałe Ukrainkę (opieka nad 2 dzieci 2 i 4 lata, sprzątanie, gotowanie) - płaci 1.600 zł.

Ja do pracy wracam od września i też jeszcze nie mam nikogo do malutkiej.

to ja bym musiała dopłacać czy oni powariowali to ja jestem ciekawa ile się zarabia w W-wie to ja takich pieniędzy na oczy nie widziałam:baffled:

a u nas znowu ktoś podpierniczył słońce i tak myślę że chyba Patrysia bo się nie odzywa i tam się gdzieś grzeje:-D

ja po pierwsze chce wrócić do pracy, bo nie chcę być taką kurką domową (bez obrazy) ale też muszę bo z jednej pensji nie damy rady przed ciążą i w trakcie teściowo mówiła że się zajmie a teraz zaczyna coś wymyślać ale jestem dobrej myśli, że tylko tak gada bo ją chyba zarżnę :wściekła/y:

chłop spi po nocy a ja sie nudzę z młodą, coś mi się znowu budziła w nocy co 2h jakaś taka niespokojna była bidulka:-(

miłego dzionka babsztyleczki

nadineczka - powariowali to jest chyba najłagodniejsze określenie :szok::-D
Słuchajcie, na styczniówkach 2011 jest blondi80 będzie miała trojaczki:szok: a jest mamą 4 miesięcznego maluszka, to chyba ona była grudniowką 2009? Matko boska.... agagsm, Klara i która jeszcze w grudniu rodziła... :-D:-D możecie wziąśc z koleżanki przykład :baffled:

Kaja, Nadineczka - macie rację powariowali, ale cóż zrobić, mam dobrą pracę w której są super ludzie i trza wracać, bo coś tam ostanie się po opłaceniu opiekunki i bez tego grosza nie damy rady.:tak:

Oj coś dużo Koleżanek buszuje w styczniówkach 2011, nie wiem co mam o tym sądzić:szok:

Dziewczyny a BlackWizard ma corki z jednego roku,ze stycznia i z grudnia?"??
Gdzies widziałam ale nie wiem czy dobrze

reklama
Do góry